ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > The Hunting Party(Av Partisi)
fox tilki usa abd fbi cia savas suclusu dram macera komedi aksiyon kristina krepela james brolin jesse eisenberg diane kruger richard shepard terrence howard richard gere av partisi the hunting party
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

aslan67
aslan67
Savaş muhabiri Simon Hunt (Richard Gere) ile kameraman Duck (Terrence Howard), Bosna’dan Irak’a, Somali’den El Salvador’a kadar dünyanın en tehlikeli savaş bölgelerinde görev almışlardır. Mermilerden sakınmaya çabalarken en doğru haberlere imza atmış, çok sayıda gazetecilik ödülü kazanmışlardır. Bir Bosna köyünde görev yaptıkları o müthiş günde herşey bir anda değişir. Ulusal televizyondaki bir canlı yayın sırasında Simon’ın çöküşü başlar. Simon’ın yüksek profilli kariyeri sona ererken Duck’ın yükselişi devam eder ve ikisinin yolları ayrılır.
Aradan beş yıl geçer ve savaşın bitiminin beşinci yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Duck yeniden Saraybosna’ya döner. Yanında çaylak gazeteci Benjamin de (Jesse Eisenberg) vardır. Simon adeta geçmişten gelen bir hayalet gibi çok özel bir fikirle boy gösterir. Dünyanın en çok aranan savaş suçlusu “Fox”un (Tilki’nin) nerede saklandığını bildiğine Duck’ı ikna etmeyi başarır. Yüzeysel bilgilerle donanmış olan Simon, Duck ve Benjamin, kendilerini derin düşmanlık dolu bölgelere götürecek karanlık ve tehlikeli bir misyona odaklanacaklardır.
Karşılarında hayatlarının en büyük hedefi vardır ama haberi yapacak kadar yaşayabilecekler midir?

Yapım : 2007, ABD / Hırvatistan / Bosna-Hersek
Tür : Aksiyon / Dram / Komedi / Macera
Yönetmen : Richard Shepard
Senaryo : Richard Shepard
Oyuncular : Richard Gere, Terrence (Dashon) Howard, Diane Kruger, Jesse Eisenberg, James Brolin, Kristina Krepela
Yapımcı : Mark Johnson, Scott Kroopf
Görüntü Yönetmeni : David Tattersall
Müzik : Rolfe Kent
Süre : 1 saat, 43 dk.
Gösterim Tarihi : 14 Eylül 2007

Öncelikle belirtmeliyim ki böyle sağduyulu,özeleştirisi bol ve tarafsız Amerikan yapımı nadir bulunur..Filmin içerisinde en son sahnede verilen mesaj süperdir..Film bittikten sonra da mesajlar devam etmektedir..Richard Gere ve Terrence Howard'ın performansı gerçekten süperdi..Terrence Howard'ın oyunculuğunu the brave one yani içindeki yabancı filminde de çok beğenmiştim zaten,yine şaşırtmadı..Richard Gere'den bahsetmeye dahi gerek yok zaten..Rolünün içine girmiş tam anlamıyla..Yönetmenliğini ve senaristliğini yapan Richard Shepard'dan gerçekten güzel bir film..İzlerken hiç sıkılmayacağınıza garanti verebilirim..Yer yer komedi,bazen dram,gerektiğinde de aksiyon olan bir yapım..Bosnalı Müslümanlara yapılanlara şahit olacağınız bir film..

imdb puanı 7.1/10.0..Bu oran diğer sinema sitelerindeyse 8.0 ila 9.0 arasında değişmektedir..
24 Şubat 2008 15:52   mesajın adresini al  

cizıs
cizıs
bence o kdr güzel bir film değildi.. filmin daha en başından sonunun ne olucağını anlabiliyorsunuz..
-spoiler-
richard gere'ın kariyerinin batışına geçip, depresif hallere büründüğünde, bütün izleyici de biliyordu ki bu düşüşün çok pis bir çıkışı olucak.. kimsenin cesaret edemediği, yada kimsenin aklına gelmeyen bi haber olucaktı tabiki buda.. ve en psikopat haberi gidip seçti bizim oğlan.. arkadaşları hayır simon, o kadar da değil, yok artık, kendine gel.. filan diye telkinlerde bulunsada, bizim asi çocuk tabiki dinlemeyip, filmin sonunda zafer müzikleriyle başarıya ulaştığını göstericekti bize.. araya bir de aşk hikayesi eklendi mi tamamdır işte klasik bir amerikan filmiyle karşı karşıyayız.. her ne kadar amerikayı, amerikanın pislik sistemini yersede, amerikan filmi olmaktan çıkamamıştır kendilerii..
spoiler-
24 Şubat 2008 16:02   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
Valla bence filmin sonunu anlamaktan ziyade filmin bu kadar saf,temiz,tarafsız olması önemliydi,yoksa öyle zekice bir kurgu falan yok,zaten bu filmden öyle bir şey beklenmemesi lazım,sonunda bir şeyler açıklansın da biz şaşıralım diye çekmemiş ki adamlar,senaryo böyle değil..
 1   24 Şubat 2008 16:12   mesajın adresini al  

denizhan
denizhan
tüh ya ben filmin isminden böyle dandik ötesi bi korku filmi olabileceğini düşünmüştüm. 3 kız, 2 de erkeğin olduğu, sırayla gerizekalıca bi biçimde avlandıkları film. izlerdik ne güzel =)
24 Şubat 2008 18:33   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
izlemek lazım
24 Şubat 2008 18:36   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
aynen la bütün duygularımı tercüme ettin valla:D

filmin adını google'a yazmadan önce öyle bir şey sandım,böyle pamela anderson gibi hatunlar,züppelerle falan ava çıkıyorlar,home party olayına giriyorlar,barbekü falan yapıyorlar sanmıştım:D

denizhan demis ki:

tüh ya ben filmin isminden böyle dandik ötesi bi korku filmi olabileceğini düşünmüştüm. 3 kız, 2 de erkeğin olduğu, sırayla gerizekalıca bi biçimde avlandıkları film. izlerdik ne güzel =)

24 Şubat 2008 18:38   mesajın adresini al  

denizhan
denizhan
öyle olsun, izlerdim abi. şimdi maalesef, elden bişey gelmez.
richard gere da dedemin dedesi olmuş bu arada.
24 Şubat 2008 18:40   mesajın adresini al  

the_ruach
the_ruach
filmi izledim ve cok begendim
24 Şubat 2008 18:48   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
''bu hikayenin sadece en saçma kısımları gerçektir'' diyerek, güzel başlayan bir film..
24 Şubat 2008 18:53   mesajın adresini al  

bigbang
bigbang
arkdaşın verdiği dvdde vardı.ölesine izliim dedim.harika bi film .züper
19 Haziran 2008 21:29   mesajın adresini al  

jan
jan
filmi az önce izledim, gerçekten izlenesi ve güzel bir film.. ve gerçek..
9 Temmuz 2008 00:58   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008