| |
smile!!!
|
MÜSAİTSENİZ GELİYORUZ BARZANİ:)
Genelkurmay'dan harekatın bilançosuna dair ilk açıklama geldi. Çıkan ilk çatışmada 24 teröristin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda teröristin de yaralandığı bildirildi. Topçu ateşi sonucu da en az 20 terörist öldürüldü.
Genelkurmay sitesinden yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi;
22 Şubat 2008 tarihinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada, 24 terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda terörist yaralanmıştır. Ayrıca, temas bölgesinde en az 20 teröristin daha topçu ve silahlı helikopterler tarafından etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir.
SIĞINAKLAR İMHA EDİLDİ
Gündüz ve gece devam eden harekat esnasında, bölgede tespit edilen terör örgütüne ait hedefler Hava Kuvvetleri uçakları, silahlı helikopterler ve kara ateş destek vasıtaları ile yoğun ve etkili bir şekilde ateş altına alınmıştır.
Aynı zamanda, birliklerimizin ilerlemesi esnasında terör örgütünün kullandığı değerlendirilen doğal ve yapay bir çok tesis, içlerindeki çok miktarda mühimmat, malzeme ve yiyecek maddeleri ile birlikte kullanılmaz hale getirilmiştir.
AĞIR ZAİYAT VERDİLER
Öldürülen teröristlerin kesin sayısının söz konusu hedef bölgelerine ulaşıldıktan sonra bildirileceği duyuruldu. İlk tespitler, teröristlerin uzun menzilli silah ve Hava Kuvvetleri ateşlerinden ağır zayiat verdikleri yönünde...
LİDER KADROSU KAÇIYOR
Elde edilen istihbari bilgiler, özellikle sözde lider denilen kadronun panik halinde güneye doğru kaçarak, bölgeyi terk etmeye çalıştıklarını göstermektedir. nereye yaa daha karpuz kesicektik:)
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
smile!!!
|
malesef 5 askerimiz şehit düşmüş:( Allah ailelerine sabır versin.
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
ivy
|
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
smile!!!
|
bende çok üzüldüm işallah daha fazla kayıp olmaz.:(
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
aslan67
|
Şehitlerimize Allah'tan rahmet,yakınlarına da sabır diliyorum..Adi teröristlerin de iyi günleri olduğunu bilmelerini belirtiyorum..İt gibi kaçacaksınız böyle işte..
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
ıstanbullu
|
3 gun önce meydan okuyan barzani nerede yahu ? kıstırılmış kuyruğuyla bişiler uludu çekildi köşesine....
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
smile!!!
|
yok ya şimdi mağaara yapıyodur kendine:D
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
smile!!!
|
PKK'lılar paranoyak oldu
23 Şubat 2008 Cumartesi 13:08
Liderlik çatışması örgütü ikiye böldü. Herkes birbirine ajan muamelesi yapıyor. PKK zor günler geçiriyor. Terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan teröristin anlattıkları, örgütün lider kadrosunda bulunanların alt kadrodakilere şüphe ile yaklaştığını ve herkesin birbirini ajan olarak gördüğü gerçeğini ortaya çıkardı. İtirafçı örgütün Murat Karayılan ileFehman Hüseyin arasında liderlik çatışması yüzünden ikiye bölündüğünü söyledi.
Ailevi nedenler yüzünden 2004 yılında PKK terör örgütünün dağ kadrosuna katıldığını söyleyen K.Ö., kendisine anlatılan çok farklı bir ortamla karşılaşınca örgütten kaçıp 4 gün önce kendiliğinden Çukurca İlçesi’nde güvenlik güçlerine teslim oldu.
Teslim olan K.Ö., örgütte toplu kopmaların önüne geçilmeye çalışıldığını, liderlik çatışmasının örgütü ikiye böldüğünü, anlattığı ifadesinde şunları söyledi:
“Örgüt içine katıldığım ilk günlerde bana anlatılan ortamdan çok farklı bir ortamla karşılaştım. Lider kadrosundakiler, alt kadrodaki örgüt mensuplarına şüphe ile yaklaşım sağlayacak bir sistem dayatıyor. Örgüt mensupları birbirilerini hep ajan olarak görüyor. Dolayısıyla tüm örgüt mensupları tarafından gözlenebilinen örgüt içi yoz ve çarpık ilişkilerin tartışılmasının ve örgütten toplu kopmalarının önüne geçiliyor. Ailelerimizle yüz yüze konuşma imkanı bulamadığımız için telefonla görüşme yapıyorduk. Görüşme güvensizliğe bağlı olarak telefonun sesinin dışarı verilerek konuşmalar en az 2 örgüt mensubu tarafından dinleniyordu.”
ÖRGÜT İKİYE BÖLÜNDÜ
K.Ö., liderlik çatışmasının örgütü ikiye böldügünü ve örgüt mensupları arasında hizipleşmenin olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:
“Örgüt içinde Cemal kod adlı Murat Karayılan ile Doktor Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin arasında liderlik çatışması örgütü ikiye bölünme noktasına getirdi. Örgüt içinde Suriye kökenli örgüt mensupları arasında hizipleşme yaşanıyor. Sözde eşitlikçi ve özgürlükçü bir ideolojiyi benimsendiği örgütte üst düzeydekiler bolluk ve ferah içinde yaşarken, alt düzeyde olanların temel ihtiyaçlarının karşılanmasında zorluk çekiliyor. Başta uyuşturucu madde kaçakçılığı olmak üzere elde edilen gelirler örgütün üst düzey yöneticileri tarafından kendi çevrelerine aktarılıyor.”
Kaynak: Hürriyet
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
off the record
|
Bu hava şartlarında operasyon mu olur 5 den fazla şehit vardır...
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
smile!!!
|
neyi bekliceklerdi evlerimizin içine kadar girmelerinimi?
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
off the record
|
Senin sıcak evine bişey olmaz merak etme, olan bu karda kışta terörist avına çıkan askerlerimize olur...
minimalinvaziv demis ki:
neyi bekliceklerdi evlerimizin içine kadar girmelerinimi?
|
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
kiss ekaton epta
|
Arkadaşlar, operasyondan iki gün önce youtube a konan ses kaydının linkini biliyorsanız yazmanız mümkün mü? Az önce bir haber sitesinde gördüm, şok oldum. (Orada link vermemişlerdi.)
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
kiss ekaton epta
|
Şehitlerimize Allah tan rahmet, yakınlarına da sabır diliyorum. Beş kişi bile çok büyük bir kayıp. Umarım daha fazla kayıp vermeyiz. :(
minimalinvaziv demis ki:
malesef 5 askerimiz şehit düşmüş:( Allah ailelerine sabır versin.
|
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
smile!!!
|
türk askerinin en başarılı olduğu alan kara harekatlarıdır bu nedenle diğer askerlerden ayrıdır sıcak evde olduğumu bilemessin sende ailenden kayıp verseydin bu kadar rahat sallayamazdın. off the record. oturduğun yerden gitmesinler demek kolay sana kimse git demez merak etme
|
|
~ 196 gün
|
|
| |
kafamagöre
|
ya bu komutan cok mal cıktı 5 tane sehıdı nasıl verdın sen yaa.....
ses kaydından sonra bu orduya hıc ınancım kalmadı....
|
|
~ 196 gün
|
|
| |