bu kadar yüzeysel bi cevabı verebildin ya..sen gerisi aynı olan kısma giriosun sanırım..
piscesea demis ki:
birine aklı diğerine parası olan gidiyo... gerisi aynı
20 Mart 2007 15:10
okanist
2004 yılında üniversitelerde sci+ssci+ahci' te yayımlanan yayınlara göre öğretim üyesi başına düşen yayın sayıları sıralamasında şu şekilde sıralanmışlardır (parantez içindekiler tüm üniversitelerdeki sırasını göstermektedir)
1. bilkent üniversitesi (1)
2. koç üniversitesi (3)
3. başkent üniversitesi (6)
4. atılım üniversitesi (11)
5. fatih üniversitesi (19)
6. sabancı üniversitesi (26)
7. doğuş üniversitesi (35)
8. ışık üniversitesi (44)
9. maltepe üniversitesi (45)
10. yeditepe üniversitesi (46)
11. çankaya üniversitesi (47)
12. kadir has üniversitesi (58)
13. tobb ekonomi ve teknoloji üniversitesi (60)
14. bahçeşehir üniversitesi (65)
15. beykent üniversitesi (66)
16. istanbul bilgi üniversitesi (68)
17. istanbul kültür üniversitesi (69)
18. istanbul ticaret üniversitesi (70)
19. haliç üniversitesi (71)
20. çağ üniversitesi (72)
21. ufuk üniversitesi (73)
22. izmir ekonomi üniversitesi (75)
23. okan üniversitesi (76)
24. yaşar üniversitesi (77)
not: listede toplam 77 üniversite bulunmaktadır.
ek$i sözlük'den alıntıdır.
20 Mart 2007 15:24
okanist
ayrıca daha fazla bilgi isteyenler www.yok.gov.tr den bilimsel makale ve dünya sıralamalarına bakabilirler. Dünyanın ilk 500 üniversitesi sıralamasında da sadece hacettepe ve istanbul üniversitesi vardır türkiyeden, bunların ikisi de vakıf üniversitesi ( ya da holding mi demeliydim?) değildir.
20 Mart 2007 15:29
okanist
sen de demek ki genele çeviremezsin, sen tek ve spesifik bir özel üniversiteden bahsediyorsun, tüm özel üniversiteleri gezemeyeceğine göre sadece kendi üniversitenden bahsedebilirsin.yani ben işin içindeyim demesen iyi olur.ayrıca verdiğim sıralamaya bakarsan birinci üniversite de bir özel üniversitedir.ayrıca bursluların da 30 kişi içinden sadece 3 5 kişi olduğunu yazmıştım ve bursluları ayrı tutmuştum. Ben çoğunluktan bahsediyorum, dediğin gibi işi özelleştirseydim zaten çok daha farklı olurdu.Neyse benim sadece vurgulamaya çalıştığım şey, Türkiye'deki vakıf üniversiteleriyle, Türkiye dışındakilerin hiç bir alakası yoktur.
20 Mart 2007 17:51 ~ 20 Mart 2007 17:53
okanist
eğer okusaydım evet, hiç bi çaba göstermeden benle aynı çıkışı alan kişilerle aynı kefeye konmak gururumu kırardı. O zaman benim tek suçum parasız olmak mı ki, ben kasacağım istediğim bölümü okuyacağım diye, o rahatça elini kolunu sallayarak girecek? benim yediremediğim olay bu olurdu.Çalışmadan okuyanlara diyorum ben, ayrıca sen niye bir burslu olarak üstüne alındın hala da onu anlayabilmiş değilim..
20 Mart 2007 19:07
gemici
valla 250 yıllık mühendis okulunda okuyorum(ITU),hatta ilk kurulan mühendislik bölümlerinden birinde.özel üniveritelerle kendimizi kıyaslamıyoruz bile.fark ortada zaten.para insanı iyi bir mühendis,öğretmen,doktor ya da avukat yapmaz!! lakin özel okullardan da istisnalar cıkabilir bunu da belirteyim.o okullardan da cok iyi mezunlar cıkıyor ama genel durum kötü....
20 Mart 2007 20:37 ~ 20 Mart 2007 20:38
lancelot
son soz olarak su bilimsel gercegi soylemekte fayda var "OZELE GIRMESI KOLAY AMA CIKMASI COOOK ZOR" :D
20 Mart 2007 21:58
okanist
walla biz de girmesi de çıkması da ayrı bi zor :D ya sonuçta hep giren çıkan bize oluyo..
20 Mart 2007 22:33
flexin
vakıf üniversitesinde okuna biri olarak diyebilirim ki: çoğu devlet üniversitesinin vakıf üniversitelerinden hiç bir farkı yok. tek fark koca koca yerleşkeler :)
beni en çok bitirense öğrenci kalitesi oldu malesef :s
21 Mart 2007 23:31
gemici
tek fark yerleşkeler mi?? puhahahaaaaaaaaaeeeaaaa
22 Mart 2007 12:14
muja
kıbrıstaki özel üniversiteleri saymazsak türkiyedekiler bence gayet iyi:(kıbrısta okul bırakmış biri olarak söylüyorum)ama yinede ilk sırayı devlet üniversitesi kapar diyorum...
22 Mart 2007 15:50
okanist
walla ben de hacettepe ingiliz diline göbek atarak giriyodum arkadaşım ;)
rock_in_the_hell demis ki:
ayrıca senın okudugun unı ve bolume ben gobek atark gryordum neden bu kadar abartyosunkı arkadasım :))))
22 Mart 2007 16:28
okanist
ayrıca şimdi merak ettim de baktım, senin okuduğun bölüme de burslu olarak birinci giriyomuşum..böbürlenmenin manası yok..
22 Mart 2007 16:44
extromian
paraya ve başarıya bağlı bi durum bence.
22 Mart 2007 16:44
samil
Fuck YOU,fuck you too…
Kürsüdeki eşeğin her ağzından sıçtığını yazan ,hatmeden,kılçıksız yutup,bir gün ders kaçırmayan,üstüne üstlük akşam temize çeken gözlüklü şisko çirkin kızlar,safiye ayla da çirkindi bak neler yaptı,tavuklar bile yemlenirken kafasın kaldırıp bakıyor arada be!Hey devekşları sksin sizi..
Kantinde,bahçede pervasızca gezen,araba,kız,iddaa dan başka kelimesi olmayan,mohikan saçlı,taklit markalı,kelebek prototipleri.Bi kelime olsun bi gençkıza yapılabilcek bi iltifat öğrenin,bi vecize öğrenin,belki Abazalıktan kurtulup ilerde ibne olmazsınız
Akademik mevkisi biraz yüksek birini gördümü,gülüş kırılışla iffetini kariyer! İçin teslim eden,şisko kızlarla not için arkadaşlı eden,Bağdat caddesi,nişantasi,taksim ve bilumum dejenere olmus şer yuvalarında fink atan,gülse birsel,nil karaibrahimgil,hülya avsar olmak isteyen acuze boya tenekeleri,size fahişe diyemem çünkü onları yüceltmis olurum,herhangi bi pavyondan ex Sovyet bi kızla konusn da kadınlıgı örgenin.Sabah sizinle beraber uyanmak gerçekten büyük bi keder,sex yaparken,,,,sakın konuşmayın çok komik oluyo
Yerlere oturan,pislik içinde gezen,kokusmus elbiseleriyle,devamlı aynı ucuz ritmleri dinleyen,putperest keşler,rock icin,barış icin bi sik yapamadınız,bari dünyaya yapın,bugünde eroine takılıp,golden shot yapın,faelsefenizi kimler sksin sizin.
Okulun her köşesinde sırıtarak fotoğraf çektiren,gıdıklanmış gibi mutlu mesut gezip bi de bütün derslerden geçen sosyal hayvanlar,sürüden ayrılmadan tüm emirlere itaat ettiniz,bi kere yaratıcı olmadınız,halinizi robotlar görse güler,koyunlar ağlar.Size ne diyebilrimki…..dua edin prozac ve t.v icat oldu.
Temiz kıyafetleri,soğukkanlı tavırları,sağlıklı yüzleriyle ilerde holdingler,devletler yönetecek,aooom,eeam ne skim oldugunu bilmedigim aksanlarıyla yabancı kelimeler buyurarak lafa başdöndürücü bi hızla giren disiplinli,sportif,mesafeli,dinamik,lider ruhlu zengin piçleri…e,amına koyim çocukluktan beri çözmediginiz problem kalmadı,kazanmadıgınız yarış yok,zaten bi proje olarak büyütüldünüz.Büyütüldünüz de gene halk aç gene her yer kan gölü,yavaşlayın biraz yavşaklar,tüketecek daha ne kaldı.bi gün kompozisyon yazamadınız,bi gün şu toprakların folklorunu anlamadınız,batıda ne varsa taklit edin daha,utanmayın gürbüz köpekler..
Sarı kırmızı yeşil estetikten yoksun kıyafetleri,poşileriyle,örgüt flaması gibi ortalıkta salınan ayrılıkçı krolar.o kadar okuyacak insanın varken Ey Doğu,bu kazkafaları kim saldı!!!hwe wtkinliği örgüt gösterisine çeviren,en ufak bi derinliği olmayan arabesk şempanzeler,otlu peynir beyinli kabile adamları.Yanındakiyle bile turkçe anlaşıyosun,devlet senin dilini ne yapsın,nasıl anlasın.100 yıl önce bu ülkede TÜRKİYE CUMHURİYETİ kuruldu,iyi anla,hiç umrumda omayan gösterini de git,vaşvaş kabilene veya seni sken ağana yap.
Karşı cinsi evlilik marifetiyle evcileştirilebilecek bi şeytan olarak gören,sevgiliyle elele yürümeyi cehennemde yanmak sayan dimağı örtülü dişi erkek mahlukat,Dünyanın en güze aşk şiirleri bu topraklarda yazıldı,söylendi,hiç gülle bülbülü duymadınız mı?kul olacaksan Allah ın kulu sapık seyhinin değil.Tarikat kitabı okumak büyük sevap,erdemli olmak 0 puan ,hay sizin ahlak skalanızı skim,maneviyat dünyasınında ağzına sıztınız muhafazakarlığında,abdestli dudaklarınız,arap aksanınızkarşı cinsten kaçan,sonra da iblisin aklına gelmiyecek rüyalar gören riyakar zihniyet,deodarant ta alkol var tamam da ,sabun yok mu sabun amına kodumu yerinde.
Yurt odalarında,çırpınan anadolunu kavruk gençleri,kederden inim,inim inledinizağlamaktan karardınızda,elinize geçen ilk fırsatta,gardaş dediğiniz adamın kanını içtiniz,dostluğunuzu da skim,kardesliginizi de,aç köpekler..Universite boyunca yakanızı bırakmayan ağız kokus ayıp değil de,leş kokulu tatminsiz ruhlarınız naapçaz.Yemek yiyerek paytlayarak geberinlanet çok yiyen köylü goriller.
Hic bi gruba girmeyen,aynı zamanda her boktan güruhu doğurmuş,sessiz çoğunluk,genetik ucubeler..Msn de yaşa,yonja da öl,ikonlarla ağla,sitcomlarla gül,testlerle büyü,tostlarla beslen,kişilk buzlanması gecirmiş skilmiş essekler!!!!!!!sorgulama yeteneği olmayancin aliden sonra kitap açmamaış,deger yargısı olmayan kavramlardan bi haber,dünyadan bi haber,tarihinden bi haber solucan tugayı,yaptığınız 3 kurusluk skiş,giydiginiz uniformayaratıcı olmak istiyosanız bi daha kulup kurmayın,şenlik yapmayın,sosyallesmeyin,sizi çöp tenekesine bile atamam,kireçlewyip arşın merkezine gömmek lazım sizi.
Atam ülkeyi kurtardın,sana minnettarız,ama şu işi alman veya rus gençlerine emanet etseydin olmazmıydı?
Profosorun ayak işlerini yapan okutmandan,paçoz güvenlikçine,vandaki mezbele üniversitenden,süper lüx yapılarına boğaz manazaralısından,göl manzaralısına..
Yanmayan kaloriferler,bozuk pis tuvaletler,uyuyan öğrencin,ışık vermeyen akademik kadron,cürümüş sisteminle,FUCK THS UNIVERCITY AND EVERYONE IN IT!!!!Depremler yıksın,kasırgalar dağıtsın,lavlar dağlasın,alevler yaksın…
…No…..No!Fuck you,Cenk Y
,kasabanın en parlak çocuguydun,hep kolayı seçtin seni ahmak serseri!!!ordan oraya,ordan oraya,kaçtın durdun.Oku şimdi.Şeytan azapta gerek
22 Mart 2007 17:01
bart-
tek farkı "ulan kalırsam fazladan para vercem" baska hiç bi derdi yok..ee tabi birazda kişilikliyse insan aileye karsı daha daha cok bi sorumluluk hissediyo..bide özel üni.de cok fazla saçma insan oluyo..ama alışıyosun :)
ama onlar gibi saçlaşmamaya dikkat etmek lazım tabi..
13 Nisan 2007 18:38
ufo gorn masum köylü
özel deil de vakıf desek...
13 Nisan 2007 22:55
iy@z
mühim olan eğitimdir öncelikle.
şimdi bazı vakıf üniversiteleri deişik amaçlar doğrultusunda tercih edilebiliyor tabi.
mesela bazıları dinci olduu için bazıları ismi olduu için bazıları yakın çevre bölgesinde olduu için...
ama ben eğitimine bakarım okulun. diğer sebeplerden dolayı da üniversite tercihinde bulunmak bana göre yanlış ve ölü bir tercihtir.
İlk olarak hangi üniversitenin ne iş yaptığını hangi amaçla kurulduğunu öğrenmek lazım tabi.Yada öğrencinin üniversiteye ne amaçla girmek istediğini bilmesi lazım bence.Bilim,çevre,toplum yerine bir işe yaramayan görevler için siyasilerin halkın gözünü boyamak için açtığı üniversitelerden mi onu araştırmak lazım. Üniversitenin yatarak geçilecek bir yer olmadığı kanısına varamayan sığ düşünceli insanlara sahip mi onun bilinmesi lazım
abidik gubidik bir devlet üniversitesinin gözde mühendislik dallarından birini seçeceğime karşısındakine saygı duyan kaliteli eğitim verip her türlü imkanından sınırsızca yararlanabileceğim bir bölüme burslu olarak girdim.Meslek yaşamım için kaba tabirle sömürebileceğim imkanlara sahip bir okul benim için bir etiketten daha önemlidir.
Şimdi size soruyorum arkadaşlar okullarınızla (birkaç kurum istisnası dışında)övündüğünüz şeyler neler ben size birkaçını sıralıyım.
1.Bilimsellikten uzak rektörün koridoruna bile girmeye izniniz olmadığı ‘devlet dairesi’ havasındaki kurumlar
2.Sırtını devlete dayamış üçkağıtçılık ,yobazlık vb… başka bir şey düşünmeyen yönetimler.
3.Zamanında binbir zorlukla alın teri ile kazanılmış arazilerin köylüden kent yerlisinden zorla alınarak sadece siyasi rant sağlamak amacıyla yapılan bina yığınından başka işe yaramayan damları akan sıralarının paslarıyla tetanoz olduğunuz devasal kampüsler.
4.Sizi ,bir üniversitenin temel taşlarını bile g..üne takmayan öğretim görevlileri.
5.Haftada 2 kere temizlenen tuvaletlerinde mikrop kapıp aylarca hastanelerde yatan öğrencisinin adını bile bilmeyen bir üniversite ve öğretim üyesi
6.Bilgisayar lablarında 2 3 öğrencinin bir bilgisayarı kullandığı bodurumdan bozma temizlik eşyaları ile ders yapılan havasız mekanları
Daha aklıma gelmeyen onlarca örnek.
Kurulmasının üstünden senelerce geçmesine rağmen bir üniversitenin ,bilim merkezinin ana fakültesi olan fen edebiyat fakültelerini tamamlayamayan üniversiteler aldıkları ödenekleri nerelere harcadıklarından bir haberiniz varmı ? Rektörünüzün , fakülte dekanı ,bölüm başkanın hadi onları geçtim herhangi bir profesörün odasına girebildiniz mi üniversitenizde….
Şükrediyorum ki vakıf üniversitesinde okuyorum.Kimsenin kimseyi aptal ,baba parası ile diploma almaya gelen,tikky,kafası basmayan ,kıyafet sexten başka bir şey düşünmeyen insanlar olarak yargılaması çok saçma.Bu tartışma bana kedinin uzanamadığı ciğere…. muhabbetini hatırlatıyor ama istisnalar yok mu elbette var.Bu istisnalar sizde olduğu kadar vakıf üniversitelerin dede var.2.Kez kez şükrediyorum ki iyi ki mezun olacağım üniversitelerin öğrencileri bu kadar bağnaz düşüncelere sahip değil,ve size hiçbir işe yaramayan kapısında sadece üniversite yazan binalarınızla övündüğünüz için GÜLÜYORUM.
P.S.
Piscesa arkadaşım ve bu düşüncedeki herkes, birine aklı diğerine parası olan gidiyo... gerisi aynı demişsin senin aldığın puan aralığından daha yüksek puanlar alıp ideallerini gerçekleştirmek için vakıf üni.de okuyanlar olduğundan haberin var mı onların kafaları yok mu ? Senin(sizin) bilmem kaç senede ,atılma korkusuyla sidik zoruyla bitirebileceğin(iz)(!) bölümleri vakıf üniversitelerinde çift anadal yaparak okuyanlar olduğundan ve bunların 2. senelerinde %100 başarı bursu kazandığından haberin(iz) varmı bu şahısların sizin kadar zekaları olmadığını mı sanıyorsunuz ?OSS denen saçma sapan bir sistemle yerleştirildiğimiz bir olgunun içinde insanları 3 matematik sorusu fazla çözdüğü için akıllı yada 2 bakteri sorusu çözemediği için gerizekalı olarak imalar yaratmanıza ve böyle davranmaya hiçbirnizin hakkı yok Vakıf üniversitelerin çoğununu mezunlarını kontrol ederseniz ilk 3 ün kesin 2 tanesi aptal,baba parası yiyen arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Siz önce vizyonunuza misyonunza karar verin bırakın üniversite size sadece hayata bakış perspektifi versin
piscesea demis ki:
birine aklı diğerine parası olan gidiyo... gerisi aynı
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/1812
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!