eskiden olsa tabikii devlet üniversitesi denirdi
ama şimdi kapışırlar...
30 Aralık 2006 12:19
boomerang ¹³
özel okuldayım kasılmıyorum vesselam.. hatta en kasılmayan ben bile olabilirim..
emre demis ki:
bence devlet universitesi rahatlik icin kasilmana gerek kalmiyo rahat oll yani;)
31 Aralık 2006 09:45
yagmurdamlası
arkadaslar cok ii bi ösel üni de ii bi bölümde burslu okumuosanız devlet her zaman favoridir.hemde herseyiyle..
31 Aralık 2006 20:13
ösqe
ösel okulda okuan biriim ama kesnlkle dewlet okulu olsn isterdm..burslu okuorm kasmak gerekio yok ortalama tutmuck burs düşcek falan.boşuna kasıosn okadr yaa.keşke dewlete gitseidim wllla
31 Aralık 2006 22:42
dnz
kesinlikle katılıyorum okuduğun okul dil senin nası bi insan olduğun önemli
sramana demis ki:
paralı parasız değil.....geniş perspektifde eğitim verebiliyor mu önemli olan o....bir sürü koyun ha paralı yetişmiş ha parasız
ne farkı warr
1 Ocak 2007 04:04
mezo nuko
özel üniv. gitmek istiyorm ama parasını devlet versin!!!
1 Ocak 2007 14:08
tohunç€yll
özel üniversite diye birşey yoktur vakıf üniversitesi wardır
1 Ocak 2007 15:43
muhabirkedi
tohunçum ben! demis ki:
özel üniversite diye birşey yoktur vakıf üniversitesi wardır
haklısın da zaten vakıf üniversitesinin halk arasındaki adı değil midir özel üniversite?
1 Ocak 2007 22:44
muhabirkedi
özel üniversitelerde kütüphane, labaratuvar...vb imkanlar daha fazla.devlet üniversitelerinde bu zenginliği bulmak pek kolay değil.
daha çok ücret vermeleri sebebiyle nitelikli hocaları da alıyor özel üniversiteler.
devlet üniversitelerine sınavı kazanıp orayı hakeden kişiler girerken, özel üniversitelere ise kişinin hayatına ciddi anlamda yön veren bu 3 saatlik sınavı geçemeyen ve de -takdir edersiniz ki- parayı veren giriyor.fakat sonuç itibariyle amaç aynı. iki üniversitenin öğrencisi de başarılı bir şekilde mezun olmaya çalışıyor.
1 Ocak 2007 22:50
no doubt
farketmez;hangisini kazandıysan....:)
10 Ocak 2007 21:43
burcu burcu
vakıf üniverstelerinin sağladığı imkanlar devlet üniversitelerininki ile aynı değil kii...
10 Ocak 2007 21:58
ayaz26
devlettt
10 Ocak 2007 22:02
anthony casso cesare
Bu tartisma hala mi var? Cozum ne oldu?
10 Ocak 2007 22:21
anthony casso cesare
Ya devlet iyi desek ne olucak? Ozel iyi desek ne olucak?
Disarida devlet okulu mezunlarinin itibari mi articak? Ya da ozel okulda okuyan ve mezun olanlara ek sinav mi getirilecek?
Zaten sizlerin de farkettigi bariz eksiklikler veya aksakliklar varsa bir okulda veya belli okullarda bunu isveren de anlar mezuniyetinizi kullanacaginiz sektor de anlar. Hic kimse uzulmesin.
Gerisi de hikaye..
10 Ocak 2007 22:28
ayaz26
falla ne farkeder hepsinde sınaf yok mu kıne
11 Ocak 2007 00:09
tohunç€yll
öss nitelik ölçen bir sınavmıdır?
25 Ocak 2007 02:56
genç hukukçu
önemli olan eğitimin niteliğidir;vakıf üniversiteleri de devlet üniversitelerinden kaliteli hocaları birer birer transfer ediyo.Dolayısıyla vakıf üniversiteleri eğitim kalitesi açısından daha önde ;) misal her hukuk öğrencisinin öss'ye hazırlanırkenki tek hayali olan Ankara Hukuk Fakültesi hocaları vakıf üniversitelerine dağılmış durumda,Ankara hukuk'daki bazı ana bilim dalı başkanları doçent mesela...Ancak eğitim ve sağlık gibi konular sosyal adalet devletinde herkesin eşit şekilde yararlanabileceği kurumlar olmalıdır.yani;özel okullar ve hastaneler diye bir şey olmamalıdır;) ve bu hizmetler devlet taratfından en iyi şekilde ve bedava olarak sağlanmalıdır....
25 Ocak 2007 12:59
impossible_aught
Özelin imkanları devletin eğitimi.
25 Ocak 2007 22:37
anthony casso cesare
Ya ne imkanı görende zanneder vaktinin çoğunu araştırma yaparak geçiriyor gençlik özel okullarda da geniş kaynak veriliyor araştırmalara:S
Bide bu özel okulla 10 yıl önce yoktu o zaman imkansızlık mı vardı:S
26 Ocak 2007 00:39
anthony casso cesare
öğrenci özel okulu parası çok olduğu için değil, ya puanı yüzünden ya da şartlarına uygun okumak için istiyor, eğer parasına baksa direk okulun bilançosuna falan göz atmalıydı.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/1812
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!