| |
ufo gorn masum köylü
|
özel deil de vakıf desek...
|
|
~ 513 gün
|
|
| |
iy@z
|
mühim olan eğitimdir öncelikle.
şimdi bazı vakıf üniversiteleri deişik amaçlar doğrultusunda tercih edilebiliyor tabi.
mesela bazıları dinci olduu için bazıları ismi olduu için bazıları yakın çevre bölgesinde olduu için...
ama ben eğitimine bakarım okulun. diğer sebeplerden dolayı da üniversite tercihinde bulunmak bana göre yanlış ve ölü bir tercihtir.
|
|
~ 422 gün
|
|
| |
henüzdüşünmedim
|
|
|
2 ~ 422 gün
|
|
| |
erman...
|
İlk olarak hangi üniversitenin ne iş yaptığını hangi amaçla kurulduğunu öğrenmek lazım tabi.Yada öğrencinin üniversiteye ne amaçla girmek istediğini bilmesi lazım bence.Bilim,çevre,toplum yerine bir işe yaramayan görevler için siyasilerin halkın gözünü boyamak için açtığı üniversitelerden mi onu araştırmak lazım. Üniversitenin yatarak geçilecek bir yer olmadığı kanısına varamayan sığ düşünceli insanlara sahip mi onun bilinmesi lazım
abidik gubidik bir devlet üniversitesinin gözde mühendislik dallarından birini seçeceğime karşısındakine saygı duyan kaliteli eğitim verip her türlü imkanından sınırsızca yararlanabileceğim bir bölüme burslu olarak girdim.Meslek yaşamım için kaba tabirle sömürebileceğim imkanlara sahip bir okul benim için bir etiketten daha önemlidir.
Şimdi size soruyorum arkadaşlar okullarınızla (birkaç kurum istisnası dışında)övündüğünüz şeyler neler ben size birkaçını sıralıyım.
1.Bilimsellikten uzak rektörün koridoruna bile girmeye izniniz olmadığı ‘devlet dairesi’ havasındaki kurumlar
2.Sırtını devlete dayamış üçkağıtçılık ,yobazlık vb… başka bir şey düşünmeyen yönetimler.
3.Zamanında binbir zorlukla alın teri ile kazanılmış arazilerin köylüden kent yerlisinden zorla alınarak sadece siyasi rant sağlamak amacıyla yapılan bina yığınından başka işe yaramayan damları akan sıralarının paslarıyla tetanoz olduğunuz devasal kampüsler.
4.Sizi ,bir üniversitenin temel taşlarını bile g..üne takmayan öğretim görevlileri.
5.Haftada 2 kere temizlenen tuvaletlerinde mikrop kapıp aylarca hastanelerde yatan öğrencisinin adını bile bilmeyen bir üniversite ve öğretim üyesi
6.Bilgisayar lablarında 2 3 öğrencinin bir bilgisayarı kullandığı bodurumdan bozma temizlik eşyaları ile ders yapılan havasız mekanları
Daha aklıma gelmeyen onlarca örnek.
Kurulmasının üstünden senelerce geçmesine rağmen bir üniversitenin ,bilim merkezinin ana fakültesi olan fen edebiyat fakültelerini tamamlayamayan üniversiteler aldıkları ödenekleri nerelere harcadıklarından bir haberiniz varmı ? Rektörünüzün , fakülte dekanı ,bölüm başkanın hadi onları geçtim herhangi bir profesörün odasına girebildiniz mi üniversitenizde….
Şükrediyorum ki vakıf üniversitesinde okuyorum.Kimsenin kimseyi aptal ,baba parası ile diploma almaya gelen,tikky,kafası basmayan ,kıyafet sexten başka bir şey düşünmeyen insanlar olarak yargılaması çok saçma.Bu tartışma bana kedinin uzanamadığı ciğere…. muhabbetini hatırlatıyor ama istisnalar yok mu elbette var.Bu istisnalar sizde olduğu kadar vakıf üniversitelerin dede var.2.Kez kez şükrediyorum ki iyi ki mezun olacağım üniversitelerin öğrencileri bu kadar bağnaz düşüncelere sahip değil,ve size hiçbir işe yaramayan kapısında sadece üniversite yazan binalarınızla övündüğünüz için GÜLÜYORUM.
P.S.
Piscesa arkadaşım ve bu düşüncedeki herkes, birine aklı diğerine parası olan gidiyo... gerisi aynı demişsin senin aldığın puan aralığından daha yüksek puanlar alıp ideallerini gerçekleştirmek için vakıf üni.de okuyanlar olduğundan haberin var mı onların kafaları yok mu ? Senin(sizin) bilmem kaç senede ,atılma korkusuyla sidik zoruyla bitirebileceğin(iz)(!) bölümleri vakıf üniversitelerinde çift anadal yaparak okuyanlar olduğundan ve bunların 2. senelerinde %100 başarı bursu kazandığından haberin(iz) varmı bu şahısların sizin kadar zekaları olmadığını mı sanıyorsunuz ?OSS denen saçma sapan bir sistemle yerleştirildiğimiz bir olgunun içinde insanları 3 matematik sorusu fazla çözdüğü için akıllı yada 2 bakteri sorusu çözemediği için gerizekalı olarak imalar yaratmanıza ve böyle davranmaya hiçbirnizin hakkı yok Vakıf üniversitelerin çoğununu mezunlarını kontrol ederseniz ilk 3 ün kesin 2 tanesi aptal,baba parası yiyen arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.
Siz önce vizyonunuza misyonunza karar verin bırakın üniversite size sadece hayata bakış perspektifi versin
piscesea demis ki:
birine aklı diğerine parası olan gidiyo... gerisi aynı
|
|
|
1 ~ 415 gün
|
|
| |
rus ruleti
|
bılkent sabancı ve koc u ayırmalıyız bır koseye.. dıgerlerınde paran varsa ne ıstersen okursun yanı bende zengın olsam acıkcası bılkentı tercıh ederdım ımkanım varken nıye devlette okuyayım kı hemde devlette ozele gıdemeyen bırı gıderdı benım yerıme bunu da dusunmek gerek..demek bılkentte okuyan bırı boyle dusunmus kı ben devlette okuyorum:) ama okulumu da cok sevıyorum ıyıkı okadar zengın degılmısım:)bılkentte okusam peoguetla gıderdım sımdı otobusle tranvayla gıdıyorum kasmama gerek yok yanı...
|
|
~ 393 gün
|
|
| |
the cery
|
tabıkıde devlet yemişim özeliniiiii
|
|
~ 392 gün
|
|
| |
tohunç
|
diğer okullar hakkında böyle yorum yaparken kaçının eğitim seviyesi, hocalarının kalitesi, şuyu buyu hakkında bilgin var?
arkadaşlar bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın.
rus ruleti demis ki:
bılkent sabancı ve koc u ayırmalıyız bır koseye.. dıgerlerınde paran varsa ne ıstersen okursun yanı bende zengın olsam acıkcası bılkentı tercıh ederdım ımkanım varken nıye devlette okuyayım kı hemde devlette ozele gıdemeyen bırı gıderdı benım yerıme bunu da dusunmek gerek..demek bılkentte okuyan bırı boyle dusunmus kı ben devlette okuyorum:) ama okulumu da cok sevıyorum ıyıkı okadar zengın degılmısım:)bılkentte okusam peoguetla gıderdım sımdı otobusle tranvayla gıdıyorum kasmama gerek yok yanı...
|
|
|
~ 392 gün
|
|
| |
aslan67
|
bence sen o listeye birkaç özel okul daha ilave et;)
rus ruleti demis ki:
|
|
|
~ 392 gün
|
|
| |
aslan67
|
her özel okulu değişik alanlarda ele almalıyız..mesela bilgi üniversitesinin avrupa birliği,uluslararası ilişkiler konularında çok iyi olduğunu biliyorum..başka okullar var TM alanlarında başarılı..bir özel üniversiteyi topyekün kaldırıp bir kenara koymak mantıksızlık..önyargı..
|
|
~ 392 gün
|
|
| |
mila moia
|
oo arkadslar uzun uzun yazmıslar, ozle yada devlet unv. olması okuluna baglı ...tabıı bı de maddı olanaklara.. ben odtude okudum.. bılkente degısmem ama tabıı tercıh meselesı bırazda okulun getırılerıne bakmam lazım egıtımıne ayrıca okul bıtımınde sana hangı kapıları açar bılemk lazım.. ama ben olsam devlet unıv. okurum bı arkads demıs bılkent koc olmadıktan sora ozel okumanın anlamı ne
|
|
~ 392 gün
|
|
| |
rus ruleti
|
diğer okullar hakkında böyle yorum yaparken kaçının eğitim seviyesi, hocalarının kalitesi, şuyu buyu hakkında bilgin var?
arkadaşlar bilginiz olmayan konularda yorum yapmayın.
bu konu hakkında yorum yapmak ıcın koklu bır bılgı donanımına mı gereksınım vardı:) ben kendı tercıhımı soyledım hangı okuldasın bılmıyorum profılıne bakmadım ama bu bence boyledır hadı omerde baskentte baskentte olsun:) ama gerısı benım ıcın hala oyledır gerı kalanının okuluma degısmem sen oyle dusunmussunku o okuldasın tercıh meselesı ben sana saygı duyarım ama bukadar cıddı olmayan bır konuyuda senın bukadar cıddı alman sasırttı benı yoksa sende demı ozeldemı okuyorsun dıye kucumsenen zıhnıyetın getırdıgı kompleksmı var:)
|
|
~ 392 gün
|
|
| |
rus ruleti
|
bırde şu var bence etıkette cok onemlı yanı ellıne verılecek dıploma yanı ozel sektorde hangısının adı gecerlı eger adı yoksa nekadar egıtım sevyesı hocaları kalıtelı olursa olsun hava cıva olayı gelır hıı benım okulumun adı da cok mu kalıtelı bu da tartsılır ama dedım ya tercıh meselesı ozelletırmemek gerekır okadar
|
|
~ 392 gün
|
|
| |
tohunç
|
yok yok ciddiye alma olayı değil de sen diğerlerinde paran varsa okursun gibi bi cümle söylemişsin o biraz ilginç oldu, alttaki cümle sana değildi ama baba bana diploma al kısmınaydı
neyse konuya dönüyorum ömer çok doğru bişey söylemiş mesela Bilgi Üniversitesi avrupa birliği, uluslararası ilişkiler, Başkent üniversitesi biyomedikal mühendisliği kendi okulum olduğu için yazıyorum bunu mesela atılım üniversitesi mekatronik mühendisliği konusunda izmir ekonomi üniversitesinin yazılım konusunda iyi olduklarını biliyorum. bunlar sadece benim bildiklerim ;)
|
|
~ 392 gün
|
|
| |
miv
|
İnsanlar içinde olmadıkları mekanlar konusunda ne kadar bilgili olabilirlerki... Bende vakıf üni. öğrencisiyim. Birçok konuda okulumdan memnunum. Saydığınız tüm devlet okullarına girebilecekken vakfı tercih ettim. bunda bazı kişisel düşüncelerim ön planda durdu.
Ama şunu unutmamalı. Önemli olan okulda öğrendiğimiz o teorik bilgiler değil ki. Bizi biz yapan üniversite hayatını yaşarken kendi ayaklarımız üzerinde durmayı öğrenebilmemiz. Bunuda büyük ölçüde tüm üniversiteler sağlıyor. yoksa iş teorik bilgileri öğrenmek olsaydı zaten açar kitap okurduk üniversiteye gerek kalmazdı...hoş sınavlarada genelde öyle hazırlanmıyor muyuz? Derste öğrendiklerimizden çok kendi okuyup öğrendiklerimizle bir yere geliyoruz...
Demekki iş hayatı öğrenmekte...
Benim bu konudaki kıstasım öğrencinin vakıf veya devlet üniversitesinde olması değilde daha çok kendi yaşadığı şehrin dışında bir üniversiteye mi gitmiş ona bakıyorum. Çünkü başka şehir ve yalnız kalmak insana çok şey katıyor.
|
|
~ 392 gün
|
|
| |
£m!r
|
devlet
bütün özellerinnnn.................
bence özel demek ayırımdır özel demek saygısızlıktırrr
|