ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí y Domènech, kısaca Salvador Dalí (11 Mayıs 1904 – 23 Ocak 1989), İspanyol sürrealist ressam. Gerçeküstü eserlerindeki tuhaf ve çarpıcı imgelerle ünlenmiştir. En iyi bilinen eseri olan Belleğin Azmi,ni 1931'de bitirmiştir.
Dalí, ressamlığın yanı sıra heykelcilik, fotoğrafçılık ve filmcilikle de ilgilenmiş, Amerikalı animasyoncu Walt Disney ile beraber yaptığı Destino adlı kısa çizgi film, 2003'te en iyi kısa animasyon filmi dalında Oskar adayı olmuştur.
Katalonya doğumlu olan Dalí, 711 yılında İspanya'yı fethetmiş olan Mağribiler'in soyundan geldiğini iddia etmiş, süslü ve cafcaflı olan herşeye, lüks hayata ve doğu kıyafetlerine olan düşkünlüğünü de Arap kökenine bağlamıştır.
Dalí hayatı boyunca, sanatıyla olduğu kadar kadar eksantrik giyimi, davranışları ve sözleriyle de dikkat çekmiş, bu durum kimi zaman, onun sanatını takdir edenleri de etmeyenler kadar usandırmıştır.[2] Bu davranışların getirdiği kötü şöhret, Dalí'nin geniş kesimlerce tanınmasını sağlamış ve eserlerine duyulan ilgiyi artırmıştır.
akan saatler.. Dali bir gün sadece kısa bir süre kestirmek istemiş ama çok uzun zaman uyumuş.. Uyandığında zamanın nasıl geçtiğinin farkında olmamış; akan saatler fikri de o zaman çıkmış..
20 Şubat 2008 10:48
kucuk bir kiz cocugu
karısı Gala, aslında bi yakın arkadaşının eski karısı.. arkadaşının evine gittiğinde Galayı görüyor ve ona aşık oluyor.. Gala kocasını terk ediyor ve Dali ile birlikte olmaya başlıyorlar ancak Salvador Dali annesi tarafından küçük yaşta terk edilen bir çocuk ve bu yüzden aseksüel olmuş.. Cinsel anlamda hiç bir cinse yakınlık duymamasına rağmen Gala'ya ömrü boyunca aşık kalmış..
20 Şubat 2008 10:52
denizhan
bu da kendisi.
egzantrikliği konusunda biraz fikir olsun diye.
20 Şubat 2008 10:54
red apple
dali benim en sevdiğim ressamdır.....
ayrıca başka isimlerde eklemek istiyorum
www.hasankale.com
www.rengwan.com sanal galeri
20 Şubat 2008 11:00
glikoz
vayy çok harika ya..akıp giden hayatı anlatıyor ha çok güzel düşünmüş..Dalinin akıl hastanesinde kaldıgını duymuştum..
kucuk bir kiz cocugu demis ki:
akan saatler.. Dali bir gün sadece kısa bir süre kestirmek istemiş ama çok uzun zaman uyumuş.. Uyandığında zamanın nasıl geçtiğinin farkında olmamış; akan saatler fikri de o zaman çıkmış..
20 Şubat 2008 11:01
glikoz
resimlerine bakıp,burda şunu anlatmak istemiş,şurda bu mesajı vermeye çalışmış,yorumlarından ziyade,kendimi derin düşüncelere dalmış bi şekilde buluyorum..
20 Şubat 2008 11:05
kucuk bir kiz cocugu
bi de Amerika Avrupa ve Afrika'yı resmettiği, insan bedenine soktuğu; Amerika'nın gitgide güçlendiği, Avruğanın eski gücünü kaybettiği ve Afrika'nın unutulduğu bir resim var.. benim çektiğim çok karanlık çıkmış, nette de bulamadım..
20 Şubat 2008 11:13
souvereign jr.
resimleri çok güzelmiş. kendisi de pek bi karizmatik :) öyle bıyıklarım olmasını istemişimdir herzaman :)
20 Şubat 2008 12:38
kucuk bir kiz cocugu
kucuk bir kiz cocugu demis ki:
bi de Amerika Avrupa ve Afrika'yı resmettiği, insan bedenine soktuğu; Amerika'nın gitgide güçlendiği, Avruğanın eski gücünü kaybettiği ve Afrika'nın unutulduğu bir resim var.. benim çektiğim çok karanlık çıkmış, nette de bulamadım..
20 Şubat 2008 13:04
no control
bu yorumlar neye göre yapılıyor ki?..mesela şu saatli resimde bana göre adam diyo ki; ya boşver saati maati.. arada boş vereceksin.. doğaya akacacaksın..deniz kenarı enfestir diyo..
ama sanattan anlayan kesim öyle demiyo.. nerden biliyonuz arkadaş ya
20 Şubat 2008 13:10
kucuk bir kiz cocugu
2.resme uzaktan baktığınızda Abraham Lincoln gözüküyo..
20 Şubat 2008 13:25
kucuk bir kiz cocugu
bunda da heykeller var.. uzaktan bakınca da matador gözüküyo..
20 Şubat 2008 13:29
kucuk bir kiz cocugu
sol altta bi resmi var; o gözüküyo işte..
sphinx® demis ki:
2. resme gerçekten uzaktan baktım ama pac-man tarzı bişey gördüm :(
20 Şubat 2008 13:30
kucuk bir kiz cocugu
müzesinde bu resmi eşyalardan yapmışlardı.. dudakları bir koltuk.. gözleri tablo.. saçları perde vs. yüksekk bi yere çıkıp dürbünden bakınca bu hatunu görüyosunuz..
bence eserleri çok orijinal.. ben hayran olmuştum Dali'ye..
20 Şubat 2008 13:32
kucuk bir kiz cocugu
sen görememişin.. gözüküyo kiiiii..
sphinx® demis ki:
ya o kadar kastırırsak şirinleri bile görebiliriz zaten.
20 Şubat 2008 13:32
acu
atlarr nerde...
20 Şubat 2008 14:09
witchontheroof
denizhan demis ki:
bu da kendisi.
egzantrikliği konusunda biraz fikir olsun diye.
bence egzantirikliğini anlmak için kedisine bakmaya gerek yok. kendisi ve tabloları yeterince anlatıyor durumu ;)
20 Şubat 2008 14:10
denizhan
benim de başlığa bir katkım olsun dedim. bozmasana yahu =)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/18051
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!