ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > jack london-martin eden
biyografi sosyalizm bireycilik jack london martin eden
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 5

seytan ucurtmasi
seytan ucurtmasi
Martin Eden, otobiyografik niteliği ile, bütün Jack London yapıtları arasında çok özel bir yere sahiptir. Jack London'ın bireyciliğe saldırısı, hiçbir yapıtında, Martin Eden'daki yetkinliğe ulaşamaz.

Martin'in, coşturucu bir karanlık ve eşsiz bir güçlükle sürdürdüğü savaşım, insan soyunun aydınlanması uğraşında bireyin kaynağıdır. Ama Martin bir bireycidir ve bu 'ilk günah' ödenecektir. Eşsiz serüvenin sonunda, bireysel başarısının doruğunda Martin, aldanmış, amaçsız, yalnız ve umutsuz bir insandır. Burjuva toplumunun sahte değerlerinden, ikiyüzlülüğünden kaçan Martin, o eski, dost Güney Denizleri'ne sığınacaktır. Ama o, artık Güney Denizleri'nin avutup doyurabildiği Martin Eden değildir. Ve aradığı dinginliği ancak o dost suların altında bulabilecektir. Cem Yayınevi, Jack London'ın bu en ünlü yapıtını Kaya Ersoy'un Türkçesiyle okuyucularına sunmaktadır.

19 Şubat 2008 10:15   mesajın adresini al  

bravestarr
bravestarr
Teşekkürler...Jack London'ın Vahşetin Çağrısı adlı kitabı da çok güzeldir.
19 Şubat 2008 11:08   mesajın adresini al  

bravestarr
bravestarr
Martin Eden için neden biraz üzülmeyeyim? Martin Eden bendim. Martin Eden bir bireyci idi, bense bir Sosyalist. İşte bu nedenden ben yaşamaya devam ediyorum ve işte bu nedenden Martin Eden öldü.
... Bu kitap bireyciliğe bir saldırıdır. Martin Eden, başkalarının ihtiyaçlarının farkına varmayan aşırı bir bireycidir. Hayalleri kaybolduğunda, uğrunda yaşıyacağı hiçbir yeş kalmaz.
19 Şubat 2008 11:11   mesajın adresini al  

william wallace
william wallace
herkesin çok sevdiği benimse bir türlü sevemediğim kitap...
19 Şubat 2008 13:22   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
Jack London benim komşum.. kitaplarını imzalatabilirim isterseniz..
19 Şubat 2008 14:38   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 5

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008