ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Yönetmen : Peter Weir
Senaryo : Tom Schulman
Görüntü Yönetmeni : John Seale
Müzik : Maurice Jarre
Yapım : 1989, ABD , 128 dk.
Oyuncular
Robin Williams (John Keating) , Robert Sean Leonard (Neil Perry) , Ethan Hawke (Todd Anderson) , Josh Charles (Knox Overstreet) , Gale Hansen (Charlie Dalton) , Dylan Kussman (Richard Cameron) , Allelon Ruggiero (Steven Meeks) , James Waterston (Gerard Pitts) , Norman Lloyd (Bay Nolan)
1950'lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating'in okula atanmasıyla çok şey değişecektir...
Keating öğrencilerine ders kitaplarını yırtıp atmalarını, kalıplaşmış düşünce şekillerinden uzaklaşmalarını ve hayatlarını dolu dolu yaşamalarını öğütlemesiyle okulun statükocu tavrına son derece zıt bir profil çizmektedir. Öğrencilerini şiir ve nitelikli edebi yapıtlarla tanıştıran Keating onların pek çoğu üzerinde derin bir etki yaratır ve onların geleceğe dair hayallerinin şekillenmesini sağlar.
Elbette Keating'in yaklaşımının okul yönetimi tarafından farkedilmesi ve üstüne gidilmesi uzun sürmeyecektir. Fakat okul müdürü Nolan Keating'i okuldan uzaklaştırma kararı aldığında hayatlarını değiştirdiği öğrencileri Keating'i savunmak için harekete geçerler.
1989'da dört dalda Oscar'a aday olan Ölü Ozanlar Derneği, Tom Schulman'a En İyi Senaryo ödülünü getirmişti.
12 Şubat 2008 01:30
üstteki
bir türlü izleyemediğim filmlerden, en yakın zamanda izlemeyi isterim
gel beraber izleyelim tekliflerine de açığım ayrıca :)
12 Şubat 2008 01:35
christt
oturup bütün kafanı vermelisin ve sakin izlemelisin...yanında film izlerken konuşan insan tipinden olmamalı...
12 Şubat 2008 01:36
naiade
Filmini izlemedim ama kitabını okudum. Güzeldi.
12 Şubat 2008 01:37
christt
ama izlenmesi lazım kesinlikle. hatta felsefe hocamın tespitine göre eğitimde bile kullanılmalı!!!
12 Şubat 2008 01:37
meo
carpe diem!
12 Şubat 2008 01:39 ~ 12 Şubat 2008 01:40
naiade
Tabii mümkünatı olabilir tespitin.
Demek ki kitaptan sonra filmi de beğenebilirim hani genelde film kötü olur ya...
Hiç de izleyeyim diye de düşünmemiştim halbuki.
1985 demis ki:
ama izlenmesi lazım kesinlikle. hatta felsefe hocamın tespitine göre eğitimde bile kullanılmalı!!!
12 Şubat 2008 01:41
yosamite
vazgeçme,erteleme...
yaşamı umursa!
kendi gerçeğini bulmak istiyorsan,
düşünü kovala.
izlemek isterim, izlemedim.
12 Şubat 2008 02:00 ~ 12 Şubat 2008 02:00
eterlielbisemudguard
kafamın boş olduğu hiç bi işimin olmadığı sadece kendimi filme verebileceğim bi ara tekrar izlicem ilkinde öyle üzgünüm azcık kafam dağılsın diye izliyim demiştim elimdeki film oydu ama o kadar hafife alınıcak bişey değilmiş.. çünkü ciddi sekilde emekle izlenilmesi gerektiğini düşündüğüm bi film..
12 Şubat 2008 02:01
the_ruach
önce kitabını okuyun sonra filmini izleyin:D
12 Şubat 2008 02:04
alceste
''hey kaptan,bizim kaptan!!''
önce kitap..ardından film derim..her ikisinde de büyük zevk almıştım..
12 Şubat 2008 02:11
the_ruach
kitabı okumazsanız çok şy kaybedersiniz ardında filmini izlemezseni hayatınızın hatalarından birina yaparsınız
12 Şubat 2008 02:35
henüzdüşünmedim
kitabını okumuştum orta okuldayken arkasındada filmini görünce çıldırmıştım. etkilenmiştim epey o zamanlar.
12 Şubat 2008 02:52
sweetdreams
her çıktığında sıkılmadan izlerim,her defasında onların şiir aşkını içimde hissederim her zaman onlarla umutlanır ve onlarla hüzünlenirim.
carpe diem
12 Şubat 2008 02:56
gugukk
güzel film
ayrıca kitabını da okumak lazım!!
12 Şubat 2008 03:07
c.mary jane
diyecektim bende:=)direk ilk aklıma gelen söz bide masanın uzerine çıkarıp öğrencileri cisimlere farklı açılardan bakmayıda öğretiyordu ya hayata hep aynı yerden bakmamayı çok etkilenmiştim....
meo demis ki:
carpe diem!
12 Şubat 2008 03:38
bravestarr
Güzel filmdi bende geçen gün izledim. sonuçta Robin Williams... :)
12 Şubat 2008 07:42
glikoz'last hope'
Carpe Diem!
Günü Yakala!,Anı Yaşa!... harika bir filmdi..
12 Şubat 2008 08:23
jeandarc
film de kitapta çok güzeldi
bi daha izliyeyim ben de en iyisi =))
12 Şubat 2008 09:01
anti-cimdallı
Ya tam rezilim her ismini duyduğumda tüylerim diken diken olur.Bi izleyemedim gitti ayıp bea:)) Ama izliycem azmettim ben ki cnbc-e nin tüm dizilerini yalayıp yutmuş insan dizi sevdalısı,film manyaa
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17881
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!