beyninin cidarlarını zorla biraz. Annen dediğin gibi biri ise ,çok üzüldüm onun adına.Seni kaale alan da kabahat ama milletin kafasını bulandırma diye cevap yazıyorum.Neler sebebiyet verdiğinin farkındamısın? Herif cami de namaz kılan adamlara beyinsiz diyor sende vesile oluyosun.Hadi bakalım ver hesabını hani sen de dindarsın ya:)) Bilirsin hak geçme-helallik felan
11 Şubat 2008 15:46
sanja
benim yorumlara saygım var sen kendini bu kanuda fazla kasıyosun bence relax biraz kendini belli bi düşünceye sabitlemiş ve hiç bi gevseklık payı bırakmamıssın bu yüzden sana ne desem hatta desek boş sen yine ayni sozlerı sıl bastan tekrar söylıyeceksın bence bu konu fazla uzadı senınle uğrasacak vaktım yok sen bu sözlerimi istediğin tarafa cel istediğin gibi konuş yaz çiz özgürsün her sözüne saygım var
ve dıkkat et bıraz hıç senın kişiliğine karşı rencide edici bi sözde bulunmuşmuyum dunden beri mıllete demedığın laf kalmadı artık yeter yani sen çıkıp benım anneme acımaktan bahsedıyosun yazık dıyorum cok yazık fazla kırıcısın
11 Şubat 2008 15:51
anti-cimdallı
Atheistlere dini anlatmak çok büyük bilgi ister.O kadar bilgiye sahibim demek haddime değil.Ama şu var ki: koca bi kütüğü kesip getirsen hadi bakalım sen masa ol desen olabilir mi? Onu masa yapmak için bi mimar lazım değil mi? o mimarda marangozdur. İnsan gibi complex bi canlının bırakın kendisini hücresini ele alalım şimdi elimizde mitakondri, golgi aparatus, endoplasmic rediculum dna ve ribozam var hepsini bi araya koyduk kendi görevinizi bilin volran gibi hücreyi oluşturun dedik olur mu böyle bişey? Kaldı ki mitokondriyi golgi aparatusu ribozomu bakkaldan alamayız değil mi? Çok basit gibi gözüksede eğer inançlarda problem varsa insan anatomisi ve diğer canlıların yapısıın incelenmesi taraftarıyım
11 Şubat 2008 15:55
hayali
mühim olan doğruyu bulmak..ateistlerin çoğu çok sorgulamacı,akılcı; inananlar ise inançlarını ailelerinden devralıyor,din de sorgulamacı zihinle zaten çelişiyor yönündeki bir önyargı çok yanlış..bilmeden inanmakla suçladığımız kişilerin cehaleti de inançlarına özgü değil,aynı kişi siyaseti de ekonomiyi de sorgulamaz..
bir de islam'ı bilmek ne demek?birçokları kuran'ı okuyunca kuran hakkında ahkam kesmeyi hakları sanıyor,islam lekum dinikumu bilmek de değil..islam'ı iyi biliyorum,bence ciddi bir iddiadır..zordur..bunu söylemek büyük sıçmaktır..
mesmerant demis ki:
O sozumu genel anlamda soyledim.1.5 milyar muslumanin tabii ki hepsi cahil degil.Ateistlerin de cahil olani var tabii ki.Anne babasi ateist oldugu icin hicbir dini incelemeden ateist olan birinin gozumde degeri yoktur.
Bir de, birisi icin sen nasilsa secmissin yolunu, sana anlatmak bos demek cok yanlis bana gore.Dogru oldugunu dusundugum hersey icin mevcut gorusumu degistirebilirim.
11 Şubat 2008 15:57
anti-cimdallı
Sanja sen dünden beri açtığın başlıklar ve yazdığın yorumlarla kendini dindar olarak gören insanları yeterince incittin bu sana yeter.Ben sadece daha fazla başlık açma Bırakın da dinle ilgili problemleri din alimleri çözsün demek istedim..
11 Şubat 2008 16:00
sanja
valla senden başka tepkılı bırını daha görmedim olayları tamamıyle üzerime alıyosun tek savunucu gibi davranıyosun karşına aldıgın bırınıde yeterınce kırıyosun
neyse ya ben sustum
11 Şubat 2008 16:02
mesmerant
Insan anatomisini inceleyen biyolojistler savunuyor evrim teorisini.Ve su an tipta yapilan hersey bu teoriyi temel aliyor.Benim cok derin bilgim yok biyoloji konusunda.Pek arastirma firsatim olmuyor.
Ayrica analojini basarili bulmuyorum.Evrenin yaklasik 14 milyar yasinda oldugu tahmin ediliyor.Evrenin genisligi ve yasi dusunuldugunde bu dediklerin mumkun olabilir.
11 Şubat 2008 16:02
mesmerant
@hayali
Bir ateist Islam'la ilgili herseyi bilir demedim.Zaten birseyle ilgili hersey bilinemez.Dogru olmadigini anlamaya yetecek kadar biliyorsa yeter.Ben de diyorum ki islamin dogru olmadini dusunmek icin dogru oldugunu dusunmek icin gerekenden daha cok bilmek lazimdir.Ortalamaya vurdugumuzda ateistler dindarlardan daha bilgilidir.Dikkat ediniz, bir kiyas yapiyorum, hem de ortalamalarin kiyasini.Butun ateistler herseyi bilir e cekmeyiniz bunu.
11 Şubat 2008 16:11
anti-cimdallı
Hala genelleme yapıyosun ama.Tüm biyologistler,genetik bilimciler,doktorlar evrimi mi savunuyor.Evrimin sadece tek hücreli canllarda olduğunu savuna bi görüşte var mesela.Ama bi kadavra incelemesinde ya da morgta bulunmanı tavsiye ederim.Bi kez inanmıyan bi doktorla bi kez de inanan bi doktorla seçimini yaparsın.
11 Şubat 2008 16:12
hayali
ben de butun ateistler her seyi bilir diye bir iddian olduğunu söylemedim..yaptığın ortalama kıyasın hiçbir boka dayanmıyor,ne data ne istatistik kafana göre daha çoktur diyorsun..
bir şeyin doğru olduğuna inanmak için de yanlış olduğuna inanmak için de o şeyi aynı seviyede bilmek gerekir..
islam'ın da tamamı bilinebilir demedim ama bahsettiğin islam hakkında olumlu ya da olumsuz bir yargıya ulaşmak için bilmemiz gereken şeylerin sınırını çok da küçümsememeliyiz dedim..islam hakkında olumlu ya da olumsuz bir yargıya varabilmemiz için bilmemiz gerekenler bence oldukça fazla..
kimin ne kadar bilmesi gerektiği konusuna geri dönersek senin düz mantığında da inanların daha çok bilmesi gerekir..iddia ettiğinin tam aksine birinin islam'da herhangi bir yanlış bulması onu atesit yapmaya yetecektir oysa birinin islam hak bir din diyebilmesi için islam'ın her şeyini bilmesi gerekir..yani bu durumda bir atesit 2 sure bilir bir yanlış bulur yeter ama bir müslüman tüm islam kaynaklarını bilir ve hepsine doğru der..
mesmerant demis ki:
@hayali
Bir ateist Islam'la ilgili herseyi bilir demedim.Zaten birseyle ilgili hersey bilinemez.Dogru olmadigini anlamaya yetecek kadar biliyorsa yeter.Ben de diyorum ki islamin dogru olmadini dusunmek icin dogru oldugunu dusunmek icin gerekenden daha cok bilmek lazimdir.Ortalamaya vurdugumuzda ateistler dindarlardan daha bilgilidir.Dikkat ediniz, bir kiyas yapiyorum, hem de ortalamalarin kiyasini.Butun ateistler herseyi bilir e cekmeyiniz bunu.
11 Şubat 2008 16:23
mesmerant
@hayali
Dedigim gibi, benimki sadece bir iddia.Gozlemlerime dayaniyor ve tabii ki genel gecer sayilabilecek nesnellikte degil.Bunu sizin de gozlemlediginizi dusunuyorum.Neden egitimli insalar daha az inaniyorlar? Bu soruyu soruyorum ama tabii ki tek etken bu degildir.Olayi bu kadar basite indirgedigimi sanmayiniz.
Son paragrafta yazdiginiz dogru aslinda.Inanmamak icin bikac yanlis bulmak yeter ama inanmak icin hepsinin dogru oldugunu bilmek lazim.Peki sence muslumanlarin kaci inandigi herseyin dogrulugunu sorguluyor?
Simdi burda biseyi iyi anlamak lazim.Sorgulamak kelimesini insanlar nedense yanlis anliyorlar.Sanki bir gorusu sorgulamak, onu yanlis cikartmak ve degistirmek gayesi tasiyormus gibi.Boyle birsey yok.Demek istedigim, sorgulamayi sadece ateistler degil en dindarlar bile yapmalidir.
11 Şubat 2008 16:42
anti-cimdallı
Atheist insanların çoğunun prof'lar bilim adamları edebiyatçılar olduğundan bahsetmek istedin heralde.Benim gözlemlerim de o yönde tezim de şu.Bu insanlar bilimin doruğuna geldiklerinde,nirvana ya ulaştıklarını zannediyorlar İşte o zaman kopuyo olay..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17854
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.