ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > namazı bozmadılar
yani yuh bozmadilar namazi
Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sanja
sanja
Namazı bozmadılar!
3'üncü rekatta kalp krizi geciren adama 4'üncü rekat bitene kadar kimse müdahale etmedi..

28.01.2008 20:07
Erzurum'da bugün, öğle namazının 3'üncü rekatı kılınırken kalp krizi geçiren yaşlı adam için 4'üncü rekat bittikten sonra müdahele edildi. Ama artık çok geçti..

Erzurum'da bugün öğle namazı sırasında bir vatandaşın kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine başlayan Namaz bittikten sonra müdahale tartışmasına Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, açıklık getirdi. Çiftçi, namazı bozmayarak kalp krizi geçiren vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ettikleri ileri sürülen cemaatin yalnış yaptığını belirterek, Acil durumlarda namaz bozulur dedi.

Taşmağazalar semtindeki Şafiler Camii'nde öğle namazı kılarken kalp krizi geçiren 75 yaşındaki Hilmi Gürsoy'un ölümünün ardından Erzurum'da Namaz sırasında nasıl müdahale olur tartışması başladı. Cemaat namaz bozulmaz düşüncesiyle acil durumdaki vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ederken, Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, bu düşüncenin yalnış olduğunu ve ayetlerle de acil durumda namazın bozulabileceğini ifade etti. Çiftçi, şöyle konuştu:

Bu tür olaylarda dini bakımdan ölçü şudur. Eğer kişi ya da kişilerin hayatı söz konusuyla namaz bozulur. Bu kalp krizi de olabilir yangın da, deprem de. Bu olayda namaz bozulup, hemen yardım istenmesi gerekir. Camilerdeki din görevlilerini bu konuda hassas olmaları gerekir. Bir vatandaşın canını kurtarmak için namaz bozulur. Bu bir farklı olayda olabilir. Örneğin bir yılan size ısıracaksa, namaz bozulur.

11 Şubat 2008 13:02   mesajın adresini al  

ivy * pırt
ivy * pırt
ne diyim ki ben daha ne diyim!
11 Şubat 2008 13:05   mesajın adresini al  

lts
lts
böyle böyle insanlar dine ve müslümanlığa düşman ooluyor uzaklaşıyor.... cehalet en kötü düşmandır.

namazdaki insanlar cahil ve ne olduğunu bilmiyorlar..... namazın hangi hallerde nasıl bozulacağını uslubu ve adabı bilmediklerinden bozmamışlar insanlar günah diye düşünüyor. herşeyin yolu yordamı adabı var. bu yüzden tartışılacak konu ama kimseye bok atmadan tartışılmalıdır bu konu.... sadece diyorum ki insanlara bazı islam kurallarını anlatmaları lazım o kadar.

ayrıca bu olay gerçekleşeli nerde ise 2 hafta olucak.

bu arada namaz bozulması ile alakalı arkadaş zaten son paragrafta belirtmiş. yani hocalar, müftülük, diyanet işlerinin vs vs tüm gerekli kurumlar namazdan önceki vaaz kısımında bence bu tarz konuları da ele almalı... dünya işlerinin dışında ahiretten bahsedilirken kanımca yaşanlıan dünya içinde birşeyler anlatılmalı.
11 Şubat 2008 13:07   mesajın adresini al  

su..
su..
duydum akıllı olmamak lazım neyi neden yaptığınınh bilinci olursak ve araştırmacı ruha sahip olunsa bunlar yaşanmaz işte..
11 Şubat 2008 13:09   mesajın adresini al  

ver pacıno
ver pacıno
bol bol...
11 Şubat 2008 13:19   mesajın adresini al  

hayali
hayali
15 gün evvelinin haberi..
11 Şubat 2008 13:23   mesajın adresini al  

eterlielbisemudguard
eterlielbisemudguard
ötesi yok işte amcalar her daim sevap işleme meraklısı tipler ama onlar için sevap denen şey arapça cümlelerin okunduğu belki çoğunun anlamını bile bilmedikleri veya bilmek istemedikleri namazları... hasta birine yardım etmek değil.. sevap olayını onlar açısından baktım...

insanlık açısından(kendi benliğimle düşündüğümde) ord desenize bi cami dolusu beyinsiz varmış..
 1   11 Şubat 2008 13:25   mesajın adresini al  

sanja
sanja
iyiki bunu belirttin saol cnm
11 Şubat 2008 13:25   mesajın adresini al  

naiade
naiade

Evet eski bir haber.
Ayrıca bu haber açıklığa da kavuştu.
Cemaatin hiç bir suçu yoktur. Çünkü namaz sırasında adamın kalp krizi geçirdiğini anlamamışlardır. Anlayıp da yardım etmeyecek kadar düşüncesiz olamaz bir insan grubu değil mi ama...İlla ki aradan 2-3 kişi çıkardı.
Ama cemaatin dediğine göre, adamda her hangi anormal bir olay gözlememişler namaz sırasında, çünkü dizlerine kapanmış haldeymiş. Yani dua ediyorlar zannetmişler, namazını kılmaya devam ettiğini zannetmiş cemaat.
Olabilir, abartılacak da bir şey yok.

hayali demis ki:

15 gün evvelinin haberi..

7   11 Şubat 2008 13:33   mesajın adresini al  

anti-cimdallı
anti-cimdallı
sanja'nın haberler opposite de olsa din içerikli::)) ULEMA vesselam haber kaynağı kim? saten naiade de vermiş cevabı ama:))
11 Şubat 2008 14:48   mesajın adresini al  

sanja
sanja
habertürk
11 Şubat 2008 14:50   mesajın adresini al  

anti-cimdallı
anti-cimdallı
Habertürk de bu konularda çok güvenilirdir..tıpkı ne kadar dindarız? anketinde olduğu gibi..Bi söyleme göre habertürk'ün alt katı tamamamen mescidmiş.Hatta cami yapalım demişler hizmetliler karşı çıkmış....Sanja boşver bu işleri sana yakışmıo
11 Şubat 2008 14:54   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008