| |
sanja
|
Namazı bozmadılar!
3'üncü rekatta kalp krizi geciren adama 4'üncü rekat bitene kadar kimse müdahale etmedi..
28.01.2008 20:07
Erzurum'da bugün, öğle namazının 3'üncü rekatı kılınırken kalp krizi geçiren yaşlı adam için 4'üncü rekat bittikten sonra müdahele edildi. Ama artık çok geçti..
Erzurum'da bugün öğle namazı sırasında bir vatandaşın kalp krizi geçirerek ölmesi üzerine başlayan Namaz bittikten sonra müdahale tartışmasına Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, açıklık getirdi. Çiftçi, namazı bozmayarak kalp krizi geçiren vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ettikleri ileri sürülen cemaatin yalnış yaptığını belirterek, Acil durumlarda namaz bozulur dedi.
Taşmağazalar semtindeki Şafiler Camii'nde öğle namazı kılarken kalp krizi geçiren 75 yaşındaki Hilmi Gürsoy'un ölümünün ardından Erzurum'da Namaz sırasında nasıl müdahale olur tartışması başladı. Cemaat namaz bozulmaz düşüncesiyle acil durumdaki vatandaşa namaz bittikten sonra müdahale ederken, Erzurum Merkez Vaizi Ramazan Çiftçi, bu düşüncenin yalnış olduğunu ve ayetlerle de acil durumda namazın bozulabileceğini ifade etti. Çiftçi, şöyle konuştu:
Bu tür olaylarda dini bakımdan ölçü şudur. Eğer kişi ya da kişilerin hayatı söz konusuyla namaz bozulur. Bu kalp krizi de olabilir yangın da, deprem de. Bu olayda namaz bozulup, hemen yardım istenmesi gerekir. Camilerdeki din görevlilerini bu konuda hassas olmaları gerekir. Bir vatandaşın canını kurtarmak için namaz bozulur. Bu bir farklı olayda olabilir. Örneğin bir yılan size ısıracaksa, namaz bozulur.
|
|
~ 209 gün
|
|
| |
ivy
|
ne diyim ki ben daha ne diyim!
|
|
~ 209 gün
|
|
| |
luteus
|
böyle böyle insanlar dine ve müslümanlığa düşman ooluyor uzaklaşıyor.... cehalet en kötü düşmandır.
namazdaki insanlar cahil ve ne olduğunu bilmiyorlar..... namazın hangi hallerde nasıl bozulacağını uslubu ve adabı bilmediklerinden bozmamışlar insanlar günah diye düşünüyor. herşeyin yolu yordamı adabı var. bu yüzden tartışılacak konu ama kimseye bok atmadan tartışılmalıdır bu konu.... sadece diyorum ki insanlara bazı islam kurallarını anlatmaları lazım o kadar.
ayrıca bu olay gerçekleşeli nerde ise 2 hafta olucak.
bu arada namaz bozulması ile alakalı arkadaş zaten son paragrafta belirtmiş. yani hocalar, müftülük, diyanet işlerinin vs vs tüm gerekli kurumlar namazdan önceki vaaz kısımında bence bu tarz konuları da ele almalı... dünya işlerinin dışında ahiretten bahsedilirken kanımca yaşanlıan dünya içinde birşeyler anlatılmalı.
|
|
~ 209 gün
|
|
| |
su..
|
duydum akıllı olmamak lazım neyi neden yaptığınınh bilinci olursak ve araştırmacı ruha sahip olunsa bunlar yaşanmaz işte..
|
|
~ 209 gün
|
|
| |
ver pacıno
|
|
|
~ 209 gün
|
|
| |
hayali
|
15 gün evvelinin haberi..
|
|
~ 209 gün
|
|
| |
eterlielbisemudguard
|
ötesi yok işte amcalar her daim sevap işleme meraklısı tipler ama onlar için sevap denen şey arapça cümlelerin okunduğu belki çoğunun anlamını bile bilmedikleri veya bilmek istemedikleri namazları... hasta birine yardım etmek değil.. sevap olayını onlar açısından baktım...
insanlık açısından(kendi benliğimle düşündüğümde) ord desenize bi cami dolusu beyinsiz varmış..
|
|
1 ~ 209 gün
|
|
| |
sanja
|
iyiki bunu belirttin saol cnm
|
|
~ 209 gün
|
|
| |
naiade
|
Evet eski bir haber.
Ayrıca bu haber açıklığa da kavuştu.
Cemaatin hiç bir suçu yoktur. Çünkü namaz sırasında adamın kalp krizi geçirdiğini anlamamışlardır. Anlayıp da yardım etmeyecek kadar düşüncesiz olamaz bir insan grubu değil mi ama...İlla ki aradan 2-3 kişi çıkardı.
Ama cemaatin dediğine göre, adamda her hangi anormal bir olay gözlememişler namaz sırasında, çünkü dizlerine kapanmış haldeymiş. Yani dua ediyorlar zannetmişler, namazını kılmaya devam ettiğini zannetmiş cemaat.
Olabilir, abartılacak da bir şey yok.
hayali demis ki:
15 gün evvelinin haberi..
|
|
|
7 ~ 209 gün
|
|
| |
anti-cimdallı
|
sanja'nın haberler opposite de olsa din içerikli::)) ULEMA vesselam haber kaynağı kim? saten naiade de vermiş cevabı ama:))
|
|
~ 209 gün
|
|
| |
sanja
|
|
|
~ 209 gün
|
|
| |
anti-cimdallı
|
Habertürk de bu konularda çok güvenilirdir..tıpkı ne kadar dindarız? anketinde olduğu gibi..Bi söyleme göre habertürk'ün alt katı tamamamen mescidmiş.Hatta cami yapalım demişler hizmetliler karşı çıkmış....Sanja boşver bu işleri sana yakışmıo
|
|
~ 209 gün
|
|
| |
scoobydoowhereareyou
|
sanja senin sorunun ne güzelim..başka başlık kaldımı açmadığın bu yönde başka haber kaldı mı buraya taşımadığın..çok mu nefret ediyosun inançlı insanlardan..çok mu kızgınsın?
sakin ol..bu kadarı düşmanlık..
|
|
1 ~ 209 gün
|
|
| |
anti-cimdallı
|
Ama benim dinle dindar insanlarla problemim var.Sevmiyorum insanları dersen ya da ne bilim çıkıp ben atheistim sizi ilgilendirmez dersen SAYGIMIZ SONSUZ çünkü o seni ilgilendirir herkesin dinii kendine.Bakalım o yiğitliği gösterebilecekmisin.Ama başkaları için hassas konularda ULEMA kesilmesn sana yakışmıyo Böyle sürekli başlık açıp milleti kışkırtmakla olmuyo bu işler..yemezler
|
|
~ 209 gün
|
|
| |
sanja
|
arkadaşlar ya yapmayın gözünüzü seveyim ne nefretınden bahsediyosunuz siz size diycek lafım yok yani
bende müslümanım tamammı ve buraya koydugum konularada kımse karısamaz yorumunu yapan yapar ama kımse gelıp bana senın derne dıyemez hele din mevzunda
lutfen ama sakın bı daha dınden ınançlı ınsanlardan nefret ettiğim konusunda bı yorumda bulunmasın kımse benım annemde 5 namazında bı kadın bende defalarca hatim etmiş bi kızım cidden üzülüyorum ama
bu saatten sonra da açmam baslık falan;;((((((((((((((((((((
|
|
~ 209 gün
|
|
| |