ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > symbian mı,java mı,linux mu?
linux java symbian
Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

imamcık
imamcık
3 seneyi aşkın nokia n-gage telefonumda symbian işletim sistemi kullanmış biri olarak şu anda linux işletim sistemli motorola e2 almayı düşünüyorum tavsiye edermisiniz bu cihazı yada başka cihazları

motorolanın linki

http://forum.donanimhaber.com/m_13995819/tm.htm

11 Şubat 2008 11:23   mesajın adresini al  

sanja
sanja
hayır
11 Şubat 2008 11:39   mesajın adresini al  

ist@syon®
ist@syon®
sen alda bişiler beraber kullanırız abicim:D
11 Şubat 2008 11:42   mesajın adresini al  

güveeen
güveeen
Hangisinde daha çok ve kaliteli program veya oyun bulacağına göre değişir.
11 Şubat 2008 12:36   mesajın adresini al  

has kemik-hasnicktir
has kemik-hasnicktir
Symbian geliştirilmeye uyumlu ve çabucak çökmeyen bir işletim sistemidir ama çok fazla işlemci ve RAM yer. Ağır bir uygulama çalıştırırken telefon kasılabilir.

Linux işletim sistemi ise işlemci ve RAM in üzerine daha az yük bindirir. Bataryadan daha az enerji çeker. Kendisine uyumlu yazılımlar mevcuttur, pişman olmazsın.

Java ise 2.0 üzerinde ise işe yarar. Kaliteli oyunlar için tavsiye edilir.

Linkteki telefon kesinlikle alınacak, bağra basılacak ve kullanmaya bile kıyılamayacak bir modeldir, kesinlikle aldır, pişman olmazsındır.
11 Şubat 2008 12:55   mesajın adresini al  

lts
lts
yanılmıyorsam o alet ile JAVA uygulamaları açarsın sonuçta işletim sisteminin java uyumu var... sadece symbian uygulamaları açamazsın. bu yüzde bence en güzeli linux işletim sistemli olanı.

bende ETEN M600+ PDA telefon kullanıyroum. windows Mobile vardı üzerinde bir ara linux kurdum. çok iyiydi. ama yazılımsal driver sorunu yaşadığım için net bir linux sürümü bulamadığımdan yine mobile windows' a geçtim.

yani linux iidir. ama bence o telefona verecğin para ile sony erriccson walkman al daha iyi :) ha telefonu aldıysan hayırlı olsun güle güle kullan.
11 Şubat 2008 13:03   mesajın adresini al  

has kemik-hasnicktir
has kemik-hasnicktir
anneme walkman telefon aldık, özellikleri (kamera ve ses kalitesi) harika ama walkman telefonlar geliştirilmeye müsait değil :) o yüzden linkteki model diyorum ben.
11 Şubat 2008 13:08   mesajın adresini al  

lts
lts
ya abi ne geliştiiricek adam baksana (küçümsemiyorum )adam direk sormuş bu mu bu mu bu mu diye....

adam zaten geliştirmek ve yazılım yapmak vs vs bişey için alsa direk linux alır sormaz ayrıca geliştirme açısından bakıyorsan bence bu telefon yanlış seçim olur...ben geliştiriciyim bu konuda elimdeki telefon malum. yazptığım programlar çeviriler rom' lar vs vs. çok iş var. dediğim gibi geişim için ise bence yanlış tercih

fiyat içinse o zaman bişey diyemem.
11 Şubat 2008 13:37   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 8

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008