ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
leninle atatürk bambaşka 2 görüşe sahiplerdi..tek ortak noktaları anti-emperyalist mücadele yürütmeleridir...ayrıca lenin kurtuluş savaşında türkiyeye ciddi yardımlar yapmıştır..(silah ve para yardımı)..savaşın yönünü tayin eden birazda bu yardımlardır..
510 Şubat 2008 19:14
kafamagöre
dun haberlerde gordum abı lenındı resımdekı ama yanındakı kımdı onu tam goremedım....
bu kadar sert çıkmışsın.demekki bi bildiğin var..bunların bikaçını paylasırmısın.ne gıbı olumsuzlukları var tuncay özkan ın?
kunteper canavarı demis ki:
ya tuncay ozkan puştun onde gideni...
tayyip'i dusunun onun yolsuzluklarını... ozkan onun ıkı katı o serefsızın destekledıgı herseyde kendı cıkarı vardır...
lenin le atamızı basortusu serbestısı ısteyenler yanyana koysa olay olurdu herhal...
210 Şubat 2008 19:14
_lulu_
e bi şakılde o yapılan toplantılar ıcın tutulan yerlerın yada dıger masrafların giderilmesi gerek.zaten alanlarda bunun farkında.o paraların nereye gıttıgını bılıyorlar.
kafamagöre demis ki:
dun haberlerde gordum abı lenındı resımdekı ama yanındakı kımdı onu tam goremedım....
bu kadar kisinin oldugu yerde komunisti de olur sosyalisti de, lenin ve ataturk resimlerini bir arada da gorebilirsiniz.. mitinge giden insanlar cogunlukla ankara`nin memur/ogretmen kesimiydi.. bir postere gore hepsini ayni kefeye koymak anlamsizdir..
110 Şubat 2008 19:20
no control
anadolu'da kurutluş savaşı veren tbmm hükümetine sovyetler tarafından yapılan yardımın dökümüdür...
sovyet silah, cephane ve malzeme yardımı (1920-1922)
kaynaklar:
1) türk istiklal harbi, cilt vii, idari faaliyetler (15 mayıs 1919 - 2 kasım 1923), ankara 1971
2) kurtuluş savaşı'nda türk- sovyet ilişkileri (1917-1923) - stefanos yerasimos, istanbul 2000
cephane ve malzemelerin ayrıntısını yazmiim artık, toplam rakamlar veriyorum:
mermi:300 milyon civarı (kurtuluş savaşında orduya sağlanan mermilerin yarısından fazlası / yane ortodoks yunan'a salladığımız iki mermiden biri ortodoks rus'tan gelmiş alooo!)
süngü:9520
piyade cephanesi:52599 (sandık)
makineli tüfenk:310 (99'u ağır taramalı tüfenk) (türk ordusunun tüm makineli tüfenklerinin 4'te biri)
***ağır taramalı tüfenk cephanesi:
1123 (sandık)
top:96 (türk ordusunun tüm toplarının 3'te biri)
top mermisi:166910
105'lik obüs hartucu:1143
top mermisi hartucu:55
top kaması:11
top nişahgahı:22
top hartucu:14500 küsür
top kaması:161
bomba:313 sandık
mayın:350
dikenli tel:500 kangal
cephane arabası:2
uçak motoru:3
süvari kılıcı:60
deniz motorganbotu:1
gaz maskesi:19359
piyade mermi fabrikası aletleri:18 (sandık)
dumansız barut:10 (sandık)
ham pamuk:20 çuval
telsiz telgraf istasyonu:2
dürbün:4
aydınlatma tabancası:22
aydınlatma mermisi:351
çeşitli ilaç:10 sandık
yatak çarşafı.3692
yastık kılıfı:3761
don:3440
gömlek:3496
toplam para yardımı:80 milyon tl
(o yıl -1920- tbmm'nin toplam bütçesi: 63 milyon küsür tl / bunun 27 milyonu savunma bütçesine ayrılmış)
tüm bu verilere yapılan yardımlara rağmen yapılan doğru değildir.. hele hele o mitingle hiç alakası yoktur.. lenin'e bu yardımların neden yapıldığı sorulduğunda anti-emperyalis bir savaşa destek verilmesi gerektiğini söylemiştir.. bunun dışında lenin ile atatürkün düşünsel hiç bir bağı yoktur...
810 Şubat 2008 19:20
kafamagöre
bad religion demis ki:
bu kadar kisinin oldugu yerde komunisti de olur sosyalisti de, lenin ve ataturk resimlerini bir arada da gorebilirsiniz.. mitinge giden insanlar cogunlukla ankara`nin memur/ogretmen kesimiydi.. bir postere gore hepsini ayni kefeye koymak anlamsizdir..
sen dıkdatorle ataturku aynı resme nasıl koyarsın ayrıca ne alaka ya bu mıtıngde?
10 Şubat 2008 19:21
bad religion
yasli teyzenin basortusunu cikarma olayini gormedim ama, onemli bir olay degil.. belki de onemsiz oldugunu gostermek icin cikartmistir.. eskiden beridir basortusu takan kadinlar, sacimin bir teli bile gorunmemeli kaygisini tasimamislardir.. kafalarina gore takar ve istemedigi zaman takmayabilirler.. bir gun basi acik bir gun basortulu gorebilirsiniz bu insanalri.. ama turban takan birisi hep takmak zorundadir.. turbanla basortusunun temel farki da budur..
10 Şubat 2008 19:22
bad religion
mitingde boyle bir resmin olmasi ataturkcu ve ayni zamanda leninist birisinin mitinge katildigini gosterir.. baska da bir sey gostermez.. hem ataturkcu hem leninist olur mu veya baglantisi nedir onu bana degil bu afisi tasiyan arkadasa soracaksiniz.. kaldi ki, diyelim bir kisi hitler posteri getirdi yuruyuse, yuruyuse katilan binlerce insan nazi mi olurdu bu durumda..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17844
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.