ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > bilmukabil Ata'm..

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

boomerang ¹³
boomerang ¹³
ayrıca sigara yasağını örnek verdim, sigara yasağını getiren akp araştırma için bu yasağı ilk getirenlerden biri olan irlanda'ya gidiyor, hani uygulamada neler yapabiliriz diye..

irlanda'daki yetkililer.. iyi de bu yasağı siz getiriyorsunuz, biz de ise bar ve mekan sahipleri bu yasağı istediler de biz getirdik diyor..

arada böyle bir fark var..

biz şu anki düzenden memnun değiliz, ama düzenin içinde kendi işimizi de o düzene göre kuruyoruz, ezildiğimizde de, alem göt olmuş diyip kenara çekiliyoruz..

garip..
 1   9 Şubat 2008 16:59   mesajın adresini al  

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou
bende bir örnek vericem bu konuya..
ben bir memurum.memurlarda haklar,ihtiyaçlar konusunda devletten bir çok taleplerde bulunurlar.lakin sendika üye sayısına bakın ülkedeki memurların yarısından azdır sanırım.zaten üyesi olanlarda bu durumu makam mevki derdiyle götürürler.
çünkü işler bizde böyle yürür hakkıyla çalışarak bir yerlere gelenler hep efsanevi hikayeler olmuştur.uyurken çocuklara hikaye olarakta anlatılabilirler.normal olan toplumda uygulanan torpil yandaş kadrolaşma sistemidir.bizde işler böyle yürür.bir kaç nesil geçmeli düzelmesi için.belki de atom bombası yemeliydik kişisel değilde toplumsal aktiviteler için..

belki de herkes karnını doyurma derecesinde fakir bu toplumda.

halkını soyup soğana çevireceksin,vergilerini bi şekilde birilerine peşkeş çekeceksin,arazilerini şirketlerini yabancılara satacaksın..kusura bakma karnını doyurmaya mecburlar..
unutma köpek kemiğini yiyebilmek için sahibini de ısırabilir.teşbihte hata olmaz.
9 Şubat 2008 17:00   mesajın adresini al  

no control
no control
bura da iş birazda farkında olanlara kalır..bahsettiğiniz insanlar sadece kıvılcımdır..gerisi örgütlenen halka kalır..
nerudanın da dediği gibi
''örgütlü halk yenilmez''
örgütlenmek,bilinçlenmek asıl iştir
burada iş kişiye de düşer..kendini geliştirmeli..yeni insan olmalı..bilinçlenmeli.. sessiz kalmalı.. kabuğu yırtmalı.. tabi insan birazda koyuna benzer günümüzde.. toplum ne derse ne yaparsa onu yapar.. korkar mor inek olmakten.. kabukları kırmak lazım başta.. verdiğiniz örnekler ortaya çıkarken toplumda şimdikinden pek farklı değildi.. cesaret verecek kişiler ve olaylar gerekir
9 Şubat 2008 17:01   mesajın adresini al  

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou

zatı muhterem demis ki:

benim milletim işini bilir

(çok uzun konuşuyosun bumi :P)

turgut özaldan alıntıdır
9 Şubat 2008 17:02   mesajın adresini al  

kazma tohunç
kazma tohunç
:) tam öyle değil sanki, eleştirisel bakışın var, biçok şeyi görüyosun, önce sen üstüne düşeni yapmalısın ki eleştiresin, yapıp yapmadığını da bilmem ama yazın hakkında konuşuyorum sadece, herşeyi halka yüklemek bakış açısı değildir.

Che dedik madem Küba'da kaç baskında bozguna uğramışlar, arkadaşları tutuklanmış salınmış ondan sonra halk hareketi geliyor, seneler sonra...

doğu avrupanın demokrasiye geçişi farklı bi konu, daha çok ekonomik kuramlarla ve Kautsky ile alakalı...

aklımda kaldığı kadar bir paragrafla devam ediyim:

devrimlerde ve değişimlerde devrimi destekleyen kesim 2 sınıftır, silahlı mücadele veren kesim, entellektüel mücadele veren kesim, her iki kesimde dönem dönem heycanlarına yenik düşer ve halkın ilerisine geçer, bu heyecanı soğukkanlılıkla engellemeli ve aşamaları halka sindirtmeli, bu süreçte sanatın önemiyle devam eder gider ...
 1   9 Şubat 2008 17:03   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
biliyorum alıntı olduğunu ama alıntı yapıp kenarına bir şey eklemeyince az konuşmuş ve tanımlamanı eksik yapmış oluyorsun..

dalga geçmek amaçlı mı yazdın? kendi fikrin mi? konuyla neresinden bağdaştırıyorsun?

o yüzden uzun konuş, eskisi gibi..

3   9 Şubat 2008 17:04   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
bugüne kadar yaptığım hiçbir şey için bir başkasını veya olguyu eleştirmedim..

istersen elimi kıpırdattığım kurum ve yapılanmaları da başka bir yerde sana açıklayabilirim..

sen direkt olarak rejim değişimlerinden örnek veriyorsun che gibi.. devrim yapılsın demiyorum, ama yaşamsal faktörler var, herkesin içinde bulunduğu eksiklikler yanlışlıklar..

dediğim çok basit olarak;

''haksızlık için mücadele etmeyen biri, kendisine bu haksızlık yapıldığında ne çüküme çığırıyor?''

cimdallı tohunç demis ki:

:) tam öyle değil sanki, eleştirisel bakışın var, biçok şeyi görüyosun, önce sen üstüne düşeni yapmalısın ki eleştiresin, yapıp yapmadığını da bilmem ama yazın hakkında konuşuyorum sadece, herşeyi halka yüklemek bakış açısı değildir.

Che dedik madem Küba'da kaç baskında bozguna uğramışlar, arkadaşları tutuklanmış salınmış ondan sonra halk hareketi geliyor, seneler sonra...

doğu avrupanın demokrasiye geçişi farklı bi konu, daha çok ekonomik kuramlarla ve Kautsky ile alakalı...

aklımda kaldığı kadar bir paragrafla devam ediyim:

devrimlerde ve değişimlerde devrimi destekleyen kesim 2 sınıftır, silahlı mücadele veren kesim, entellektüel mücadele veren kesim, her iki kesimde dönem dönem heycanlarına yenik düşer ve halkın ilerisine geçer, bu heyecanı soğukkanlılıkla engellemeli ve aşamaları halka sindirtmeli, bu süreçte sanatın önemiyle devam eder gider ...

1   9 Şubat 2008 17:11   mesajın adresini al  

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou

haklısın şimdi ben size bir cümleyle bir milleti yorumladım.bunu yaparken de eski cumhurbaşkanlarımızdan birinin lafına gönderme yaptım.
bence cuk diye oturdu
o görevdeki birinin o söylediği söz herşeyi ortaya koyuyo..
evet işin özü nasılsanız öyle yönetilirsinizdir.ama türkiye de bişeyler var arkadaşlar o mevkilere gelenler bizi pek yansıtmıyolar.siyasette benim bu adam bu işi yapar dediğim bir adam yok.çok samimi söylüyorum bunu.benim görüşlerimi yansıtıyor dediğim bir partide yok.ilginçtir ülkelerin çoğundaki parti anlayışları benzerdir.sağcılar solcular radikaller muhafazakarlar.genel dünya görüşlerini temsil ediyolar diyeceksiniz.haklısınız ama benim ülkeme özgü bi görüş nedense yok.
bilirsiniz eskiden derviş anlayışı vardı.bu kişiler dini eğitimlerini alır sonra da geziye çıkarlardı.dinleri yaymak insanlara öğretmek için.kendilerini inançları uğrunda feda edebilenler yani.japonyada bunun örneğini işinde aksaklık yaşanan bakanların intiharıyla görüyoruz.belli ki hizmetine adamış kendini halkına başarısızlık gururu kırıyor.
peki ya biz? her iktidardan bir kaç kişi bir sonraki dönem yüce divanda yargılanır.belki de kurban olarak onlar seçilmişlerdir.

arkadaşlar ülkemizdeki bu anlayış için o kadar farklı alanda konuşabiliriz ki günlerimizi alır bu.bu tamamıyla bir sosyolojik araştırma konusu..

ama tek birşey biliyorum çok enteresan bir milletiz..
babam bana küçükken tokat attığında annem seni sevdiği için yaptı derdi..
biz hem seviyoruz hemde zarar veriyoruz.ülkemize milletimize herkese..bumi bunları çok net açıklamış..
9 Şubat 2008 17:16   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
bak uzun konuşunca daha açıklayıcı net oluyor bence..

eskisi gibi.. :o)

zatı muhterem demis ki:

haklısın şimdi ben size bir cümleyle bir milleti yorumladım.bunu yaparken de eski cumhurbaşkanlarımızdan birinin lafına gönderme yaptım.
bence cuk diye oturdu
o görevdeki birinin o söylediği söz herşeyi ortaya koyuyo..
evet işin özü nasılsanız öyle yönetilirsinizdir.ama türkiye de bişeyler var arkadaşlar o mevkilere gelenler bizi pek yansıtmıyolar.siyasette benim bu adam bu işi yapar dediğim bir adam yok.çok samimi söylüyorum bunu.benim görüşlerimi yansıtıyor dediğim bir partide yok.ilginçtir ülkelerin çoğundaki parti anlayışları benzerdir.sağcılar solcular radikaller muhafazakarlar.genel dünya görüşlerini temsil ediyolar diyeceksiniz.haklısınız ama benim ülkeme özgü bi görüş nedense yok.
bilirsiniz eskiden derviş anlayışı vardı.bu kişiler dini eğitimlerini alır sonra da geziye çıkarlardı.dinleri yaymak insanlara öğretmek için.kendilerini inançları uğrunda feda edebilenler yani.japonyada bunun örneğini işinde aksaklık yaşanan bakanların intiharıyla görüyoruz.belli ki hizmetine adamış kendini halkına başarısızlık gururu kırıyor.
peki ya biz? her iktidardan bir kaç kişi bir sonraki dönem yüce divanda yargılanır.belki de kurban olarak onlar seçilmişlerdir.

arkadaşlar ülkemizdeki bu anlayış için o kadar farklı alanda konuşabiliriz ki günlerimizi alır bu.bu tamamıyla bir sosyolojik araştırma konusu..

ama tek birşey biliyorum çok enteresan bir milletiz..
babam bana küçükken tokat attığında annem seni sevdiği için yaptı derdi..
biz hem seviyoruz hemde zarar veriyoruz.ülkemize milletimize herkese..bumi bunları çok net açıklamış..

9 Şubat 2008 17:18   mesajın adresini al  

kazma tohunç
kazma tohunç
Che gibi birinin, Atatürk gibi birinin çıkmasından öte bazı şeyleri toplumun istemesi gerekir..

Magna Carta..
Fransız İhtilali..
Hitlerin saf dışı bırakılması..
Bulgaristan ve birçok doğu avrupa ülkesinin demokrasiye geçişi..

sen devrimlerden örnek verdin diye anlattım onları ben :)

dediğim gibi seni yargılamıyorum yazdığın yazı hakkında düşünüyorum okuduğumda bana halkı suçluyosun gibi geldi ben sadece belki halkı suçlamak yerine özeleştri yapmalısın gibisine yazdım...

''haksızlık için mücadele etmeyen biri, kendisine bu haksızlık yapıldığında ne çüküme çığırıyor?''

devrimlerden örnek vermemin bir başka sebebi ise; devrimlerin eşitlik ve adalet dinamikleri üzerinden yapılması, devrimlerde bile halk katılımı diye birşeyden ciddi anlamda sözedemezsin hele ki sosyal hayatta bunun etkisini çok az görürsün...

ama şu gerçektir ki kimseyi neden haksızlıklara karşı çıktığı ya da bunun için ne kadar mücadele verdiği için suçlayamazsın, olgunluk burdadır...
 1   9 Şubat 2008 17:22   mesajın adresini al  

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou
bumi öyle bi konuda başlık açıyosun ki abi ben konuştukça konuşurum :)

sizlere başka şeylerden de bahsedicem..

bizim sistemimiz öyle bir sistem ki kimseyi memnun etmiyor.bir yerlerde bir sorunlar olmalı.
demokratik bir toplumuz ama %80 halkımızın başörtüsü yasağı kalksın isteğine hayır bu olmaz diyoruz.
bir hukuk devletiyiz ama suikastçiler falan yanlış yargılanıp hapisten çıktı diye tekrardan aramaya geçiyoruz.
sosyal bir devletiz ama hala elektirği suyu olmayan köylerimiz var
güçlüyüz diyoruz ama yurt dışındaki teröristleri niye bize teslim etmiyosunuz diyoruz da ulan bu adam bu ülkeden nasıl kaçtı kaçana kadar biz nerdeydik demiyoruz.
öyle bir devletiz ki irticayı ilk sıraya koyup imamhatiplileri pkk dan daha tehlikeli buluyoruz.meslek liseli tüm gençleri de onlar uğrunda yakıyoruz.
biz öyle bir milletiz kiher yıl eğitim sistemimiz değişiyor..yeni sınavlar yeni kitaplar..kardeşime yardımcı olamıyorum sınava giricek..öğretmeni de yeni eğitim sistemini bilmiyor değişime ayak uydurmak zor bu kadar hızlı olunca.
biz öyle bir milletiz ki askere gidiyoruz vatan sağolsun diye hayatımızın en kötü günlerini geçiriyoruz köpek koyun muamelesi görüyoruz..

bunların hepsi bu ülkeyi vatanı sevdiğimizden elbette.sorun halkta mı devlettemi?

cevabıysa halkın devlet yönetimine ne kadar müdahil olduğu belirliycek..

9 Şubat 2008 17:27   mesajın adresini al  

no control
no control
halk nekadar bu yönetime dahil edilmeye çalışılıyor..ne kadar edilmek istenmiyor...

halkın bukadar duyarsız olmasının sebebi yürütülen politikalrdır..halka kitle iletişim araçlarıyla yapılan bombardımandır..

zatı muhterem demis ki:

bumi öyle bi konuda başlık açıyosun ki abi ben konuştukça konuşurum :)

sizlere başka şeylerden de bahsedicem..

bizim sistemimiz öyle bir sistem ki kimseyi memnun etmiyor.bir yerlerde bir sorunlar olmalı.
demokratik bir toplumuz ama %80 halkımızın başörtüsü yasağı kalksın isteğine hayır bu olmaz diyoruz.
bir hukuk devletiyiz ama suikastçiler falan yanlış yargılanıp hapisten çıktı diye tekrardan aramaya geçiyoruz.
sosyal bir devletiz ama hala elektirği suyu olmayan köylerimiz var
güçlüyüz diyoruz ama yurt dışındaki teröristleri niye bize teslim etmiyosunuz diyoruz da ulan bu adam bu ülkeden nasıl kaçtı kaçana kadar biz nerdeydik demiyoruz.
öyle bir devletiz ki irticayı ilk sıraya koyup imamhatiplileri pkk dan daha tehlikeli buluyoruz.meslek liseli tüm gençleri de onlar uğrunda yakıyoruz.
biz öyle bir milletiz kiher yıl eğitim sistemimiz değişiyor..yeni sınavlar yeni kitaplar..kardeşime yardımcı olamıyorum sınava giricek..öğretmeni de yeni eğitim sistemini bilmiyor değişime ayak uydurmak zor bu kadar hızlı olunca.
biz öyle bir milletiz ki askere gidiyoruz vatan sağolsun diye hayatımızın en kötü günlerini geçiriyoruz köpek koyun muamelesi görüyoruz..

bunların hepsi bu ülkeyi vatanı sevdiğimizden elbette.sorun halkta mı devlettemi?

cevabıysa halkın devlet yönetimine ne kadar müdahil olduğu belirliycek..

9 Şubat 2008 17:29   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008