ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > müzik > Göksel Baktagir
istanbul sazendeleri furtuna kanun goksel baktagir
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sweetdreams
sweetdreams
1966 yılında Kırklarelinde doğdu.Müziğe sekiz yaşında,babası Muzaffer Baktagir'in gözetiminde başladı.1983 yılında girdiği İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'ndan 1988'de mezun oldu.Bu okulda bir yıl sonra lisansüstü eğitimine başladı.
Aynı yıl,Tanburi Necdet Yaşar'ın genel sanat yönetmenliğindeki Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu'nda kanun sanatçısı olarak çalışmaya başladı.Bu tarihlerde dahil olduğu Necdet Yaşar Ensembleile İngiltere, Fransa, Danimarka, Belçika, Hollanda, Almanya, Kanada ve ABD'nin çeşitli eyaletlerinde konserler verdi.
Beste çalışmalarına konservatuar öğrenciliği yıllarında başlayan Göksel Baktagir'in, otuzbeşi sözlü ve yüzbeşi enstrümantal olmak üzere 140 civarında beste çalışması bulunmaktadır. Eserlerinin birçoğu T.R.T repertuarına alınmış,Sazım adlı Zavil saz semaisi,1990 yılında T.R.T tarafından düzenlenen bir yarışmada ödül kazanmıştır.Tek Kelimeadlı muhayyerkürdi şarkısı,Milliyet gazetesinin düzenlemiş olduğu 1997 yılının en sevilen 10 şarkısı arasına seçildi.
Baktagir 1984 yılından beri, kanun icrasında diğer tekniklerin yanı sıra özellikle sol el için geliştirdiği kendine özgü bir teknik üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Kanun sazı üzerinde, geleneksel icra biçimlerinde günümüzün en önde gelen icracılarından biri olarak kabul edilen sanatçı, temelde bir Türk Musikisi enstrümanı olan sazının bütün imkanlarını ve sınırlarını değerlendirerek, bakış açısını diğer dünya müziklerine doğru genişletmiştir. Bu bağlamda New Age ve Caz gibi türlerde de başarılı örnekler sergilemiş, bazı batılı caz topluluklarıyla konserler vermiştir.
Göksel Baktagir'in klasik normlar çerçevesinde bestelemiş bulunduğu saz eserlerinden yirmi tanesini ihtiva eden Okyanustaki Sesler,Kervansaray-3, Günlük, Doğu Rüzgarı, Okyanustaki Sesler-2(Cananım),Okyanustaki Sesler-3(Hüzün) adlarını taşıyan CD ve kaset çalışmaları bulunmaktadır.Baktagir, CNN Türk yapımı, İSTİKLAL MARŞI Belgeselinin müziklerini bestelemiştir Sanatçı ayrıca yayınlanmak üzere bir kanun metodu üzerinde çalışmaktadır. Bugüne kadar CD ve kaset olarak yayınlanmış eserlerinin yer aldığı bir nota kitabını da Okyanustaki Sesleradıyla yayına hazırlamaktadır.
İstanbul devlet Türk Müziği Topluluğu'ndaki asli görevinin yanında müzik çalışmalarını İstanbul Fasıl Topluluğu ve İstanbul Tasavvuf Musikisi (Dergah) Topluluğu'nda da sürdüren Baktagir, geçen yıllar içinde Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda öğretim görevlisi olarak hizmet vermiştir.
Sanatçı Füsun Baktagir ile evli ve Buğra Can adlı bir çocuk babasıdır.

Kanunu sevdiren üstaddan;

Göksel Baktagir - Hicaz Saz Semaisi (Garip)
Kanun : Göksel Baktagir
Ud : Yurdal Tokcan
Viyolonsel : Emrullah Şenguller
Kemençe : Selim Güler
Keman : Baki Kemancı
Perküsyon : İzzet Kızıl & Yinon Muallem
Arp : Natalia Mann [/b
9 Şubat 2008 15:34   mesajın adresini al  

@ytn
@ytn
cihat aşkın ardından göksel baktagir çok eğlenceli olmaya başladıı başlıklarr..zevk alıyorum okurken.. sağoluun başlık açmada emeği geçen arkadaşlar..
9 Şubat 2008 15:35   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
Göksel Baktagir-Aşıklar Makamı-Hayal Gibi 2

9 Şubat 2008 15:36   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
Ünlü keman virtüözlerimizden Nedim Nalbantoğlu ile müthiş bir ikili olmuşlardır bu çocukluk arkadaşları ve keyif için,kalbi kıpırdatmak için Furtuna,hüznünüzün yanında meze olsun diye Gurbet Türküsü albümleri tarafımdan tavsiye edilmektedir:)
9 Şubat 2008 15:40   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
Göksel Baktagir-Masum Aşk

9 Şubat 2008 15:45   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
Kanunla udun içimize işleyen yorumu;

Göksel Baktagir-Meltem

9 Şubat 2008 15:55   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
Ve tabiki de;
Göksel Baktagir-İstanbul Sazendeleri-Nihavend Longa

1   9 Şubat 2008 15:59   mesajın adresini al  

no control
no control
 1   9 Şubat 2008 16:03   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
içimize içimize esen eser,başka türlü nasıl tanımlanır bilemedim.

Göksel Baktagir-Fırtına

9 Şubat 2008 16:13   mesajın adresini al  

no control
no control
İstanbul Sazendeleri'ni şiddetle tavsiye ediyorum
9 Şubat 2008 16:20   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
Benim için anlamı büyük bir Göksel Baktagir bestesi;

Göksel Baktagir-Yalnız Sen

9 Şubat 2008 16:31   mesajın adresini al  

yosamite
yosamite
Bravo.. emeğine sağlık ehehe :) (bu lafı pek sevmem onun için sırıttım :)

Paylaşımın için teşekkürler :)
9 Şubat 2008 18:12   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008