yalnız olduğumu düşünmeye başlamıştım meğersem varmış benim gibileri de:(
cimdallı tohunç demis ki:
adam istediğini alır kapitalist düzen, ben yeni mezunların sömürülmesinden yanayım özellikle mühendislerin ah garipleriiim sabah 8 akşam 10 haftada 6,5 gün çalışan arkım var mesela maaşını sormayın :S
9 Şubat 2008 13:23
(_sheitann_)™
3 ay iş aradım yaklaşık abartısız 30 iş görüşmesine gittim torpil fln kullanmadan, hiçbirisi benim bi b.k yapamayacağım kanaatindeydiler, ki düşünün bana referans olacak kimse yoktu etrafımda hocaları saymıorum ya, herneyse tabi iş bulamadım gittiim her yerden olmadı sonucuyla döndüm.. artık bıkmıştım tam pes etmiştim ki sabah sabah tlfnum çaldı ve işe kabul edildiğimi sölediler.. tabiki şok olmuştum çünkü o kadar ezik hissediosunuz ki kendinizi okadar yetersiz hissediosunuz ki.. yani iş aramaya başladığımda canavar giibiydim yani onu yaparım bunu yaparım falan die, iş görüşmelerine bomba gibi gidiodum bi ton anlatıodum falan ama hiçbiri aramadıkça beni ben de artık yılmaya başlamıştım...
Şuanki çalıştığım firmada ise görüşmeye geldiğim gün, artık bıktığımdan dolayı, pek de kaale almadan nasılsa burası da olmayacak havasındaydım..
Gayet rahattım.. Nasıl olduysa -şans işte- işi aldım...
Yani demem o ki, yeni mezunla vasıfsız elemanı bir tutan bir ton işletme var ülkemizde..
Hatta şuan çalıştığım yerde, müdürüm bile bana açık açık senin bişey yapacağından çok fazla şüpheliydik dedi. Ama denemek için seni almıştık, nasılsa boş çıkar düşüncesi vardı yani demişlerdi..
Sonuç ?? Tabiki şuanda tek başıma 450 sayfalık dergi yapabiliorum 20 günde :)
Kendine güvenmek şart...
(1) 9 Şubat 2008 13:35
anthony casso cesare
Ben serbest avukatım:))
9 Şubat 2008 14:04
c.kumsacli
oku babam oku sonra çalış babam çalış nerde ne zaman kimin adı altında ???
9 Şubat 2008 14:08
anthony casso cesare
Arkadaşlar yabancı dil bilmeyen iptal bi kere, adam bakkala çırak alsa yabancı dil arıyor.
Gene yabancı dil yoksa da iş bitirmeyi iyi bileceksin, piyasayı bileceksin.
Maaşlar düşük.
Kimse de kimseye iyi maaş vermez durduk yere.
Türkiye' de sorun işsizlik değil memnuniyetsizlik ama bir yandan da.
Söz meclisten dışarı,
maaşlar az deniyor ya da çok çalıştırıyorlar deniyor. Arkadaşlar patron adam çalıştırır.
Para veriyor mu ? Veriyor.
Yok aga ben gelemem öyle işlere diyen açsın kendi işini kursun bize de iş çıksın...
(1) 9 Şubat 2008 14:15
çutee-libertine-
içimi açan konulardan biri:S
4 sene okuyup yurtdışında master yapıp gelen adam istediği standardlarda iş bulamıyor burda hakettigi degeri gormedigini düşünüp yurtdışında kalmayı tercih ediyor..alın size beyin göçü...
bi tarafta iş yok diye yakınanlar aslında iş çok da aranılan özelliklerle senin özelligin isteklerin uyuşmuyodur..
kıdem de önemli bi şirkette..maaş artması için biraz sabretmek gerekiyor..istedigin uni.den mezun ol yeni mezuna yapılan muameleler malum...
okurken iyi bi yerde stajda kendini gösterip mezun olunca oraya kapak atmak bence en ideal iş bulma yöntemi..şanslı bi azınlıgı var ama..
9 Şubat 2008 19:11
çutee-libertine-
ya buarada torpilden bahsedilince aklıma geldi yaşadıgım bi olay..
bi şirketin açılışı için protokol çağrılacak...xxx hastanesini aradım protokol listesini almak için..hastane baş hekimi, genel müdürü, genel müdür yrd. fln isimler sayılıyor bana..tam teşekkür edicem kadın aa bi sn dahiliye uzmanının da adını verim dedi.. ben de sadece yönetici kısmının isimlerinin yeterli oldugunu anlatmaya çalıştım kadındaki tepki: ama genel müdürün damadıdır kendisi..
adam damat olarak protokole girdi anlicagınız:)
9 Şubat 2008 19:16
yenimezun
Kariyerinin başında olanlara, yeni mezunlara ve iş hayatında neler başarıp neler başaramayacağını merak edenlere tam da aradıkları gibi bir site: www.yonetsemmiyonetilsemmi.com
Ayrıca sitedeki anketi cevaplayan herkes 10 Mayıs’ta başlayacak olan CEO’lardan Yönetim Dersleri Yönetim Sertifika Programı’na 100YTL indirim kazanıyor.
Merak edenler için sertifika programı hakkında da bir iki şey: Dijitalleşen iş dünyasında, üst düzey yöneticiliğe giden yolda kariyer basamaklarını hızla tırmanmak isteyen katılımcılara işin püf noktalarını CEO 'lardan dinleme şansı tanıyan, kariyerini geliştirmek ve uzmanlığını ilerletmek isteyen 1-5 yıl arası deneyimli çalışanların terfi süreçlerini destekleyen, bu dijitalleşen düzende sesini duyurmak isteyenlere ip uçları veren yönetim eğitim programına katılan CEO’lardan bazıları:
Stefano D’anna / European School of Economics Rektörü
Haluk Özmutlu / Adidas Türkiye Genel Müdürü
Saner Ayar / Show TV Genel Müdürü
Murat Ilbak / Ströer-Kentvizyon CEO
Nuray Akmeriç / SAS Institute Türkiye Genel Müdürü
Yusuf Azoz / Kariyer.net Genel Müdürü
(1) 23 Nisan 2008 12:59 ~ 2 Mayıs 2008 15:00
ripcord
yabancı dil mabancı dil hikaye arkadaş.
altı dil bilen bi arkadaşımı atlas dergisi kapısından içeri adım attırmadılar. yüzlerine bile bakmıyorlar kalifiye elemanın.
ondan sonra da beyin göçü.
göçülür arkadaş. göçlür bu ülkeden. bal gibi göçülür.
göçsün a.q. ülkesi göç ettirdiği sürece de göçmeye mahmkumdur.
herkes hakettiği şekilde yaşar ya hani ...
öyle işte. hakettiği şekilde yaşamak zorunda bu ülke.
bir bok bilmeyen allahın mandaları koltuklarda masa başlarında puro tüttürüyor. kalifiye elemanlar dışarıda.
soyarlar.
bu ülkede gençliğin
hırsızlık da
yankesicilik de
gasp de
darp de
ve bilumum suçu işlemeleri de vacip değil farzdır.
soyacaksınız.
can yakacaksınız.
damarlarına basacaksınız.
zi.eceksiniz wesselam.
23 Nisan 2008 13:04
anthony casso cesare
Dün bir gazetenin yazı işleri müdürü ile beraberdik de. Bir şey soracam.Senin bu arkadaşın iş tecrübesi neydi? İstediği görev neydi?
Çünkü adam diyor ki, işe yeni başlyana adama koli taşıtamıyoruz, her yere araba ile gitmek istiyorlar vs vs. Ben trt de yıllarca band taşıdım işe başlayınca diyordu.
ripcord demis ki: yabancı dil mabancı dil hikaye arkadaş.
altı dil bilen bi arkadaşımı atlas dergisi kapısından içeri adım attırmadılar. yüzlerine bile bakmıyorlar kalifiye elemanın.
23 Nisan 2008 13:08
ripcord
chris@
arkadaşım kudüs üzerine çalışıyordu. tüm yönleriyle kudüs üzerine. eski kaynaklarla içli dışlıydı. birkaç kez gitti geldi İsrail'e de. daha önce doktorayla uuraşıodu. iş tecrübesine dair çok şey bilmiyorum ama fişşek gibi adamdı vesselam.
trt dedin de aklıma geldi.
hani işe çok da ihtiyacım yok ya hamdolsun. bizimkisi merak. dedik ki bi gün çanakkale trt bürosuna gidelim. kalktık gittik. bir görüşelim. belki bir şeyler katabiliriz kuruma, kurum da bize bi şiyler katabilir.
bi annamda alışveriş.
çıktık merdivenlerden kapıyı çaldık.
açan yoktu.
bendeki inat oldu o günden bugüne belki 15 gün trt'ye gittim.
kapısında dikildim.
zile bastım.
ve Allah'ın çiftliği olmuş trt..
yesinler seni terete.
ne terete ama. devlet televizyonu terete. kelater kafalılar.
hiçbir yenilik peşinde koşmaksızın, hiç bir katma değer katma düşüncesine sahip olmayan beyin'sizliklerin bir araya toplandığı manda çiftliği.
söz meclisten dışarı ve istisnalar kaideyi bozmaz.
sert konuşuyorum ama gerçek wesselam.
maaş memurları.
asalaklık dizboyu.
23 Nisan 2008 13:14
ripcord
haa bir de unutmadan.
Türkiye gerçeklerindendir.
Buyrun şirket sahibi olalım :
Malzemeler
* en az 500 ytl
* büro olarak kullanılmak üzere kiralık bir daire
* 2-3 masa
* Bir kaç telefon
* Çok güzel bir kız ( hem sekreter hem de cinsel dürtüleri doyurmak adına)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17804
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!