ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Arkadaşlar bugün açılan bir başka başlığın verdiği fikir çerçevesinde bu başlığı açıyorum.
Bu başlıkta ;
- Türkiye' de iş hayatı ile öğretim hayatının uygulamasal farklılıklarını
- İş hayatına yapılması ve yapılmaması gerekenleri,,
- Mezun olmaya yakın öğrencilerin ne tür faaliyetlerde bulunup kendisine iş hayatında avantajlı hale getirebileceğini,
- Eğitim döneminde iş hayatına ne gibi hazırlıklar yapılabileceğini,
- Nasıl iş bulunacağını,
- Konuyla ilgili diğer hususları ,
Herkesin özellikle kendi sektörü çerçevesinde ama iş hayatının temel kaidelerini de göz önüne almak suretiyle tartışalım istiyorum:)
Buyrun açılış benden devamında da katkı yapmaya çalışacağım başlığa:))
Allah utandırmasın...
9 Şubat 2008 11:30
eligible bachelor
iş bulma mevzusu denince aklıma cezanın milliyer reklamındaki sözleri geliyo, hamili kart yakınları, yakınlarının yakınları...
en olmadık adamların en olmadık şirketlerde en olmadık maaşlarla işe girdiini görüyorum bikaç senedir ve acayip moralim bozuluyo
yok ki bizim de bi DAYImız
9 Şubat 2008 12:20
luca leotardo
Arkadaşlar Torpil mevzusuna parmak basıldı.
Torpil sizce haksızlık mı yaratıyor yoksa adam işini görüyorsa ister babasının oğlunu alır ister almaz mı?
9 Şubat 2008 12:21
tohunç
adam istediğini alır kapitalist düzen, ben yeni mezunların sömürülmesinden yanayım özellikle mühendislerin ah garipleriiim sabah 8 akşam 10 haftada 6,5 gün çalışan arkım var mesela maaşını sormayın :S
9 Şubat 2008 12:23
ivy
bence torpil pek çok kişinin önüne geçio...haketmeyenler hakedenlerin yerinde oturuyor...çok acı...
9 Şubat 2008 12:25
luca leotardo
Arkadaşlar 4 yıldır iş hayatındayım.
Avukat olduğumuz için farklı sektörlerde insanlarla da bir araya gelme imkanımız, sorunlarını görme duyma durumlarımız oluyor.
Piyasa iyi değil. Bazı bölümler öne çıkıyor bazı bölümlerde de bazı okullar öne çıkıyor bazı okullarda da bazı öğrenciler öne çıkıyor.
En önemli şey fark yaratmak.
Farkını torpille mi yaratırsın, kendine kattıklarınla mı o sana kalmış...
9 Şubat 2008 12:27
tohunç
kimse özel sektör için torpilden bahsedemez, sektörün kendisi ztn torpil :):)
9 Şubat 2008 12:29
ivy
ben hiç bi şekilde yaratamıyorum kabul...yani bazen kendimi işveren yerine koyuyorum da...haklı adamlar yani ben de önce daha tecrübeli daha iyi okul mezunu fln isterim...ama torpil...bunu kaldıramıyorum...
9 Şubat 2008 12:29
luca leotardo
Ya iyi de napsın adam bulmuş tanıdığını bari o kazansın diyor:))
Fark yaratamıyorsan girmek dert , derdi geç yükselmek ayrı dert...
Ya bi de pazarlamayı bileceksin.
Herkes herşeyi bilemez ama bildiğini de iyi satacaksın hatta bazen bilmediğini bile satıcaksın:))
9 Şubat 2008 12:32
vulcao
devlet hariç her yerde torpil yapılsın valla.. kim ne dicek ki... özel şirkette orda burda dükkanda bakkalda her yerde torpile ok. ama vatandaşın verdiği vergiyi amcanın çocuğuna, hala kızına verirsen yuh derim...
29 Şubat 2008 12:33
tohunç
ya ztn torpil olan kurumda yükselmek şu bu yalan küçük kurumlar oraları,
peki bana bunu söyleyin referans torpil değil mi :D
9 Şubat 2008 12:34
ivy
kendini pazarlamak ve ben... yapabilseydim biliosun neler olurdu =)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17804
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.