ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum  konu dışı  mutluluk
cinali murathan mungan mutluluk
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

paslı eyfel
paslı eyfel
eskiden hayat planlıydı okul bitecek şu olacak bu yapılacak diye.
derken okul bitti bir gün maksat hasıl oldu. şu oldu bu az oldu o olmadı derken zaman aktı bazı taşlar yerine sapasağlam oturdu.
bazıları 5 yaşındaki bir çocuğun sallanan süt dişi gibi muallakta kaldı. bazıları dayanamayıp koptular yerlerine yeni yeni yollar bitti.
bazıları kırıldı bazıları tükendi. bir daha uzamadı bazıları bir daha filiz vermedi.
eskiden hayat planlıydı okul bitecek ve mutlaka mutlu olunacaktı. Mutlaka güzel günler başlayacak yani hayatın kendisi başlayacaktı
okul bitti ama mutlaka mutlu olunamadı. hayat mutlak olmaktan çok uzaktaydı.
Evet belki o ders verilirdi, belki okul biterdi hatta belki o kız bile severdi
ama mutlakası yoktu başlayan bu yeni hayatın. Zaten başlayan hayat pekte yeni sayılmazdı artık. 25 yılında belki 26.

Mutlaka mutlu olmak üzere yola çıkılmıştı oysa. Silgi kalem kokan sınıflarda yabancı insanların arasında şaşkın evden çok uzakta bir yerlerde ağlamanın bir faydası yoktu artık. Deftere düz çizgiler çizmeyi öğrenmek kolaydı, annesiz sınıfta artık ağlamamak da kolaydı. Zor olan fısıldanmamıştı henüz. Büyüyünce polis olmak doktor olmak pilot olmak ne kadar güzeldi ne kadar mutlucaydı.
Zor olan fısıldanmamıştı henüz. Hayat okulu bitirmek hayat bir iş sahibi olmak büyük adam olmaktı…

Mutlu olmak neydi? Nasılcaydı kim biliyordu ki bu sorunun cevabını. Güneşi Ayı dört mevsimi 81 ili bilen “öğretmenim!” o biliyor muydu acaba?
Optik formlara adımı yazmayalı çok oldu. Özlüyorum önce m yi sonra e yi sonra bütün ismimin harflerini kodlayıp hayata postalamayı. özlüyorum beklemeyi, umut etmeyi, sonrasını bilmeden inanmayı, zor olana sağır olduğum silgi kokan günleri.

Eskiden hayat planlıydı okul bitecek ve mutlaka mutlu olunacaktı. Yalanmış. Mutluluk bir durak değilmiş mutluluk varılacak bir hedef değilmiş mutlaka mutlu olunmuyormuş ve Ne gariptir ki; şimdi bitmesi beklenen günler bitti ama mutluluk orda kaldı belki yaşanmaya yaşanmaya bozuldu, belki tükendi paslandı.

Murathan munganın bir yazısını hatırladım şimdi. Özetle şunu diyordu: mutlu olmak hep bir işten sonra gerçekleşecek sanırız ama aslında mutlu olmak için hiçbir an yoktur. Her an mutlu olmak için bir fırsat bir şanstır.

Büyük bir çölü yemyeşil zengin bir vahaya ulaşmak için aşmış ama çölün sonunda yeni bir çöle düşmüş susuz yorgun bir bedevi. Oysa geçtiği çölde ne mütevazı hurmalıklar vardı biraz gayretle biraz çabayla her biri büyük bir vaha olabilirdi belki. Su bitti deve çatladı ve iki çölün arasında yalnız kaldı o bedevi.

Yeniden başlamak lazım. En başından
Deftere düz çizgiler çizerkenki, kulağımıza zor olanın fısıldanmadığı günlerden.

5   ~ 222 gün   mesajın adresini al  

paslı eyfel
paslı eyfel
açtığım ilk başlığa yazan ilk ben olayım :D
~ 222 gün   mesajın adresini al  

[[*ceren*]]
[[*ceren*]]

kandanadam
kandanadam
elde ettigini sevmektir mutluluk.

su..
su..
çok begendim..

paslı eyfel
paslı eyfel

teşekkür ederim

_tutkum_ demis ki:

çok begendim..

the end
the end
güzel :)

kirmizii
kirmizii
eski reklam...

evdeki Huzur.Mutluluk budur.

daisy=) **delilah**
daisy=) **delilah**
hasss...okul bitmesin ya:s

yosamite
yosamite
Her an mutlu olmak için bir fırsat bir şanstır.

scoobydoowhereareyou
scoobydoowhereareyou
iki elimle de düz çizgiler çizmeyi öğrendim de bir mutlu olmayı beceremedim

lifeisshort
lifeisshort
milyarlarca bilinmeyenli denklem=mutluluk:(

paslı eyfel
paslı eyfel
şimdi bu msja cevaben derdim ki 75001. başlık olsun istedim açtım. ama demiyorum onun yerine şöyle diyeceğim
yazının başlığı mutluluktur. tartışmaya açılan bir konu değildir mükerrer geyik başlık değildir paylaşıma sunulan bir yazıdır. o yüzden aratmaya hacet yoktur. bu şekilde sosyal mesajlara ise hiç hacet yoktur.

u.k.k demis ki:

75 bin tane mutluluk başlığı var.

şu başlıkları biraz daha açıklayıcı yapın da bişey lazım olursa eğer daha kolay bulalım.

kafamagöre
kafamagöre
götür beni gittiğin yere...

majör deli
majör deli
ne güzel anlatmışsın içinde bulunduğumuz durumu..

mutluluk.. bi hayal sadece...

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 15

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008