Forum Edebiyat / Sanat Can Yücel - Aşk olsun sana can baba...
1 2 3 4
16 Ekim 2005 23:13
elif
Bu forumu, Can Yucel'le ilgili bildikleriniz, sevdiginiz şiirleri, yazıları ve de tabi ki yorumlarınız için açmakta yarar gördüm. (Sevgi Duvarı'na bir bakınca tabi :p )

Can Yucel... Kimilerine göre bir dönek, kimilerine göre küfürbaz bir ayyaş, kimilerine göre dengesiz ve zayıf iradeli biri...
Ve eserlerine bakınca, bir hayat...
Küfür eder, agzından küfür eksik olmayanların elestiri oklarının hedefi olsa da; küfürlü şiirleri vardır, ama...
Yaptıklarının ardında hep bir ama vardır.
Sevgi Duvarı, Körü Körüne Yaşamak, Yeşilmişik... Bu eserlerden sonra kim diyebilir ki bu adam bir ayyastan baska bir sey degildi.
Sevimli ayyas... Hasan Ali Yucel'in oglu. Hasan Ali Yucel ise eski Milli Egitim Bakanlarımızdan. Bir esi var Can Baba'nın, Güler Yücel. Güler Abla eşinin ölümünden sonra Eski Datca'da yasıyor hala.

Ve bu kadar magazinin ardından birkaç anı hatırlatması benden. Yazan olursa (ki hepsini ben yazmayayım :)) devam ederiz elbet; Duygu Asena'nın Nazım'a kartpostal şairi demesinin ardından kart sensin postal da sana girsin demesinden tutun; Dr. Stress miydi neydi o programa katılıp yine Nazım'a hakaret eden bir izleyiciye verdigi cevaba, su an bir baska forum konusunda ademcim'in sordugu neden bütün iyi sairler erkek sorusunun Can Yucel yorumuna... (Ne bileyim lan ben, biz şiiri sikimizle mi yazıyoruz?)

Can Yücel okunmalıdır, okunmalıdır. Nüktedanlıkta Neyzen Tevfik gibi bir isim degil midir Türkiye sınırlarında yasamıs olan ;)

Buyrun efendim, konu açılmıstır :))
16 Ekim 2005 23:18
sramana
DATÇA....başka türlü bir şey benim istediğim...ne ağaca benzer ne de buluta...burası gibi değil gideceğim memleket ..denizi ayrı deniz havası ayrı hava
16 Ekim 2005 23:26
sabbah
Şu ölen çocuklar var ya
Sana bana dünyaya...
İlikleriniz donduğunda kışın
Bir kaşık umut gerektiğinde
o şişe gelecek aklınıza
Pencerenin önünde duran
Güneşte
Gelincik...
17 Ekim 2005 01:00
sayin_bayan
BESIK DURTMESI
Kuzu gibi olun diyorlar
Buyuyup ortaya cikinca
Koyun gibi gutmek icin sizi...

17 Ekim 2005 01:03
sayin_bayan
buyuk can dedi ki:

Kovalamayin beni yataga
Hic uykum yok
Daha lafiniza karisacagim
Ortaligi dagitacagim
Televizyonu kapatacagim
Aycicegi resmi yapacagim daha
Basparmagima siir okuyacagim
Islik calacagim
Daha cok isim var
Gecenizi karartacagim
Kutahya vazonuzu kiracagim
Vakitsiz yatirmayin beni
Daha cok erken
17 Ekim 2005 01:08
Can Soyaslan
Genco Erkal ın Can adlı oyununu izleyen varmı? ben 2 kere izledim ve nasıl bi yorum yapacağıma hala karar veremedim. hala taksimde tiyatronun sokağının önünden geçerken aklıma gelio oyun ve hala bombok kalıyorm yorum yapamadan
17 Ekim 2005 01:13
sayin_bayan
izlemedim ama bi dergide yorumlarını okumuştum..
17 Ekim 2005 01:14
sayin_bayan
cana can kattı falan demişlerdi..
17 Ekim 2005 01:15
Can Soyaslan
az bile demişler :)
Genco Erkalı böyle oynarken hiç izlememiştim , Birde Nazımı oynarken öyleydi ama Can da uff diorum sadece
17 Ekim 2005 01:18
Can Soyaslan
sanmıyorum. artıks anırm oyun için eski bi oyun denebilir tam tarihini hatırlamıorum
17 Ekim 2005 01:21
sayin_bayan
izmire zati gelmemişir sanmıyorum..
17 Ekim 2005 01:39
Can Soyaslan
hmm haluk bilginer in oyununa bi bakiim dün tv de bi röpörtajı vardı... neyse konu Can Babadan tiyatroya kaydı kusura bakma Can Baba. gerçi çoktan sövmüştür bile ama olsun :)
1 2 3 4