ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > pc ile ilgili bir yardıma ihtiyacım var
bilen var mi yardim pc
Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

ver pacıno
ver pacıno
arkadaşlar benim packard bell marka bir diz üstü bilgisayarım var.. neden olduğunu bilmiyorum ama bazen sıklıkla sayılabilir ilk açılısta pc hakkında bilgi veren yazılar çıktıgında f2 basıp saat ayarı yapmam gerekiyo saat ve tarih ayarını yaptıktan sonra başlata biliyorum ancak yoksa pc işlem yapmıyo bi türlü anlamadım durup dururken saat ve tarih ayarın neden sıfırlanıyo yaptıgım halde neden tekrar ediyo bu sorun nasıl düzeltecegim yada neden oldugunu bilen var mı...
28 Ocak 2008 18:03   mesajın adresini al  

.buğra
.buğra
sanırım bios ayarlarıyla ilgili bir sorun. biosa girip ayarları kontrol edebilirsinç pc acılırken devamlı delete e bas ozaman biosa girersin fakat ondan sonrası için nasıl yardım edebilirim bilmiyorum çünkü bios menuleri çoğunlukla farklı oluyor
28 Ocak 2008 18:06   mesajın adresini al  

profile
profile
işletimin sistemin xp ise delete basarak bios'a girebilirsin.. eğer vista kullanıyorsan F12 ile giriş yaparsın bios'a.. ama sorun sanki bilgisayarın pilinden kaynaklanıyo gibi.. sen bi servise sor.. tarih bilgisi pil sayesinde bilgisayar kapatılsa dahi işlemye devam eder.. kolay gelsin..
28 Ocak 2008 18:13   mesajın adresini al  

.buğra
.buğra
aa evet profile in dediği gibi pildende olabilir....
28 Ocak 2008 18:15   mesajın adresini al  

ver pacıno
ver pacıno
valla dostlar pc alalı 1 yıl oldu olmadı pilin bittigini mi söyluyosunuz...anlamadım..
28 Ocak 2008 18:17   mesajın adresini al  

ver pacıno
ver pacıno
hııı standart kelimeler yok mu boot gibi advenge gibi falan... öyle anlatabilirsen ben bulmaya calışırım...

.buğra demis ki:

sanırım bios ayarlarıyla ilgili bir sorun. biosa girip ayarları kontrol edebilirsinç pc acılırken devamlı delete e bas ozaman biosa girersin fakat ondan sonrası için nasıl yardım edebilirim bilmiyorum çünkü bios menuleri çoğunlukla farklı oluyor

28 Ocak 2008 18:19   mesajın adresini al  

sphinx®
sphinx®
bence de pille ilgili bir sorun var...anakartın üzerindeki pil bitmiş ya da zayıflamış olabilir.
28 Ocak 2008 18:24   mesajın adresini al  

profile
profile
abi her aldığın bilginin pili sağlam olacak diye bi şart yok ki.. tarih ayarları dendi mi ilk akla gelen pildir.. biyosa gir.. sen zaten kendin bulursun ordaki tarih ayarını..
28 Ocak 2008 18:25   mesajın adresini al  

ver pacıno
ver pacıno
ya girip düzeltiyorum orayı öğrendim ama bir daha olmamasi için ne yapmalıyım onu bilmiyorum pili mi değiştirecem ne yapacam..

profile demis ki:

abi her aldığın bilginin pili sağlam olacak diye bi şart yok ki.. tarih ayarları dendi mi ilk akla gelen pildir.. biyosa gir.. sen zaten kendin bulursun ordaki tarih ayarını..

28 Ocak 2008 18:26   mesajın adresini al  

profile
profile
servise sor .. büyük bi ihtimalle pilde sorun var..
28 Ocak 2008 18:33   mesajın adresini al  

ver pacıno
ver pacıno
ok sorarım:)
28 Ocak 2008 18:36   mesajın adresini al  

.buğra
.buğra
anakartın pili genelde 3-4 sene cok rahat dayanır fakat bazen oluyorki 1 ay sonra ölebiliyor. bencede profile in dediği gibi sen servısı ara. bios dan değiştirdiğinde bile bozuluyorsa zaten tek sorun kalıyor o da pil. bios da standart isimler malesef yok ama tarih ayarını bulup bios cıkışını yaparken save and exit yapmakta zorlancağını sanmıyorum
28 Ocak 2008 18:38   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008