ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > spor > Süreyya Ayhan'a ömür boyu pistlerden men cezası
doping atletizm milli atlet sureyya ayhan
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 9

souvereign jr.
souvereign jr.
Süreyya Ayhan Kop'a ömür boyu pistlerden men cezası!

Ercan ATA Ankara DHA

Doping kullandığı gerekçesi ile Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu'na sevk edilen ve bugün son duruşması yapılan Milli Atlet Süreyya Ayhan Kop'a şok ceza.

Ceza Kurulu yaklaşık 2 saat 45 dakika süren toplantı sonrasında Süreyya Ayhan'a doping kurallarının 2. ihlali sonrasında ömür boyu yarışmalardan men cezası verdi. Ceza Kurulu ayrıca Süreyya Ayhan'ın antrenörü ve eşi Yücel Kop'a ise 2 yıl yarışmalardan men etti.

Bugün saat 13.00'de başlayan ve 15.45'te sona eren toplantıya Federasyon Ceza Kurulu'ndan Ömer Remzi Arıkan, İhsan Yeşilyurt, ve Hüseyin Serin'in yanı sıra Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Nihat Doker katılırken, Milli atlet Süreyya Ayhan eşi Yücel Kop ve Avukatı Osman Buldan ile birlikte katıldı.

Dava öncesinde Avukat Osman Buldan'ın esasla ilgili kararın açıklanacağı bölümü görsel ve yazılı medya mensuplarının da izlemesi isteği Ceza Kurulu Başkanı Ömer Remzi Arıkan tarafından reddedildi.

Kararı gözyaşları içerisinde karşılayarak basın mensuplarının karşısına çıkan Süreyya Ayhan, Ceza sadece bana değil ülkeme verilmiştir dedi.

Ayhan, Duruşmanın başından beri böyle bir cezayı beklemiyorduk. Ben hiç ümidimi kaybetmemiştim. Ama ceza sanki suçu işlemeden önce kesilmiş. Bizim hakkımızdaki karar önceden verilmişti. Ülkemizde sporu yöneten insanların art niyetli olduğunu düşünüyorum. Ülke olarak iyi değerleri kaybetmeye devam ediyoruz. Bu karar beni korkutmak için verilmiştir. Belkide hukuk savaşımın dışında ceza almayacağım. Ancak kaybolan yıllarıma yazık olacak dedi.

YÜCEL KOP, İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞVURACAĞIM

Duruşma çıkışında oldukça moralsiz ve gergin görünün Yücel Kop, aldığı 2 yıllık cezayı hak etmediğini belirterek, Benden savunma dahi almadılar. Nasıl böyle bir ceza veriliyor anlamıyorum. Biz hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Hatta sporu yönetenleri İnsan Hakları Mahkemesine şikayet edeceğim yorumunu yaptı.

Atletizm Federasyonu Ceza Kurulu Başkanı Av. Ömer Remzi Arıkan ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Biz dosyayı çok iyi bir şekilde inceledik. Kararımızı verdik ve elimizi çektik. İkinci ihlal gerekçesi ile Süreyya Ayhan'a ömür boyu, antrenörü ve eşi Yücel Kop'a ise ilk ihlali olduğu için 2 yıl yarışmalardan men cezası verdik. Artık dosya ile bir ilişkimiz kalmadı

Türkiye'nin sporundan bir yıldız daha kaydı... ama atletizmde doping skandalı çok sıkça rastlanan bir durum. 100 metre dünya şampiyonu olan Justin Gatlin'de bile doping çıkmıştı.
25 Ocak 2008 16:27   mesajın adresini al  

imamcık
imamcık
yücel kop koptu işte süreyya ayhan ile birlikte
25 Ocak 2008 16:35   mesajın adresini al  

freak
freak
iyi oldu.
25 Ocak 2008 17:09   mesajın adresini al  

tömbeki
tömbeki
iyi oldu a.q
yücel kop da ömür boyu alsaydı keşke. başka bir atlete yanaşmazdı bölece
25 Ocak 2008 17:56   mesajın adresini al  

gülleci
gülleci
kendi kendisini yedi bitirdi süreyya ayhan. keşke böyle olmasaydı da potansiyelini daha çok madalya kazanmak için kullanabilseydi. ama herkes kendi yolunu çizer , yapacak bir şey yok.
25 Ocak 2008 17:59   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
'bir atletin inanılmaz çöküşü' adlı kitabını merakla bekliyorum..
25 Ocak 2008 18:16   mesajın adresini al  

daydreamer06
daydreamer06
Allahın sopası yok işte girip çıktığın aileyi dağıtırsan burnundan böyle gelir.
25 Ocak 2008 19:44   mesajın adresini al  

pera
pera
ne kullanıyosun doping neyin...ya ben anlamıyorum haklı da haksız da ben adalete güveniyorum diyo..yap et sonra daya kıçını adalete ,adalet hangi birirnizle uğraşsın...kocası bide insan hakları mahkemesine gidicekmiş, ya bi uğraşmayın, fazlalık yapmayın, mahkemelerin yükü zaten ağır..hem sende madde bulunmuş, zeytinyağı kıvamında mısın ne bu ayaklar..uffffffffffffffffff
şahsın özel hayatı beni ilgilendirmez, kocası ile münasebetine karışmıyorum...
bildiğim tek bişe vardır, eden bulur...düz mantıktır:D
25 Ocak 2008 19:58   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
Süreyya Ayhan hamile

Uğur TENEKECİOĞLU/ANKARA, (DHA) 7 Kasım 2008

Dünya ikincisi ve Avrupa Şampiyonu Milli Atlet Süreyya Ayhan'ın hamile olduğu öğrenildi. Süreyya Ayhan ve Yücel Kop çiftinin, yaklaşık 3-3.5 ay sonra bir erkek çocuğu olacak.

Ömür boyu atletizmden men cezası alan Süreyya Ayhan'ın, bu cezası Tahkim Kurulu tarafından 4 yıla indirilmişti. Kop çifti, Tahkim Kurulu'nun bu 4 yıllık cezasından sonra CAS'a başvurarak, cezanının indirimini talep etmişti. CAS, Süreyya Ayhan'ın cezasını onaylarsa, cezanın bitmesine 3 yıl kalacak.

artık evinin kadını olacak galiba :)
 1   7 Kasım 2008 23:47   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 9

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009