ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > beyoğlu'nda yeşilçam müzesi açıldı!
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  << Önceki Sayfa      şu anda 13 - 24

zuğaşi_berepe
zuğaşi_berepe
aslını inkar eden sözde günümüzün modern türk sinamacılarına inat diyorsun yani... güzel proje ....
19 Ocak 2008 22:07   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
arkadaşlar türker inanoğlu vakfının sinema televizyon müzesi yayındaymış cidden

www.turvak.com adresinde vakfın sitesi var oradan baktım şimdi..

http://www.turvak.com/inside/muze/index.htm

TÜRVAK'ın kurucusu ve Erler Film ile Ulusal Radyo Televizyon kuruluşlarının sahibi Türker İnanoğlu'nun, yaklaşık 45 yıllık mesleki deneyimi ve yaşamının en önemli parçası olarak gördüğü sektörün faaliyet ve yapıtlarının birikimini amaçlayan girişimi sonucu, başta TRT kurumu ve Necip Sarıcıoğlu olmak üzere sinemaya gönül vermiş kişi ve kuruluşların katkılarıyla Türkiye'de ilk kez bu denli kapsamlı ve özel bir müze oluşturuldu.

Müze oluşumunun ana çekirdeğini Türker İnanoğlu'nun tüm kariyeri boyunca biriktirdiği ve bir araya getirdiği ERLER FİLM koleksiyonu oluşturdu. Bunun yanısıra, gazetelere ilan verilerek, filmciler, sinemacılar, özel koleksiyoncular, eski filmci ve sinemacı aileleri ile sinemayla ilgilenen herkese çağrıda bulunularak, ''eski 8, 16 ve 35 mm'lik film oynatıcı ve çekici cihazları, aydınlatma projektörleri, dolly, şaryo arabaları, stüdyo ve laboratuvar cihazları ile Türk Sinemasının kuruluşundan bugüne kadar çevrilen Türk filmlerine ait afiş, fotoğraf, el ilanı, lobi, broşür, reklam malzemesi, senaryo ve sinemayla ilgili kitap ve dergilerin alınacağı'' duyuruldu. Müzeye önerilen malzemeler, konunun uzmanları tarafından büyük bir titizlikle incelenip değerlendirildi ve uygun görülenler Müze'nin varlığına katıldı.

Müze aşağıdaki bölümlerden oluşmaktadır:
1- Giriş Salonu
2- Lütfi Ömer Akad Sinema Salonu
3- Fuat Uzkınay Sinema Makineleri Salonu
4- Adnan Öztrak Televizyon Salonu
5- Sinema Belgeleri Salonu

TÜRVAK, Sinema Televizyon Müzesi'ni daha da geliştirip zenginleştirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.
19 Ocak 2008 22:08   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
yok bence türk sinemasının ilerleyişi her yönüyle ele alınmalı..

yani eski güzel yapımlarla birlikte yeni yapımlar da yer bulmalı..

hatta zamanında furya halini almış erotik filmler de yer bulmalı.. önemsenmemiş fakat kült halini almış b-tipi filmler de yer almalı.. hani fantastik yapımlar kovboy filmleri falan var.. . onlar da olsun..

zugasi_berepe demis ki:

aslını inkar eden sözde günümüzün modern türk sinamacılarına inat diyorsun yani... güzel proje ....

19 Ocak 2008 22:10   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche

türvak'ın müzesinden fotolar
19 Ocak 2008 22:13   mesajın adresini al  

zuğaşi_berepe
zuğaşi_berepe

19 Ocak 2008 22:15   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
Ayhan Işık'ın filmleri için bir uğramak lazım,iyi aktördü gerçekten:)
19 Ocak 2008 22:17   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche

şu anda açık olan müzeden bir fotoğraf daha..

yahu baktım da afişleri yan yana dizmişler ama afişler hakkında, filmler hakkında, yönetmen ve oyuncular hakkında bilgi eklememişler.. bu afişlere bakarken bilgi edinsek bir yandan da daha iyi olmaz mıydı .. neyse merak ettim fırsat bulunca gezeyim
19 Ocak 2008 22:17   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
bu tür bireysel - küçük girişimleri kültür bakanlığının destekleyip ödenek çıkarması falan lazım aslında .. belki destekliyorlardır ama bilmiyorum işte 2006 senesindeki haberden başka haber bulamadım mesela fethiyedeki müze hakkında
19 Ocak 2008 22:20   mesajın adresini al  

çutee-libertine-
çutee-libertine-
ya buarada müze diyince aklıma geldi hollandada tropical muzede böyle bildigin egzotik kabilelerin hayvanların fln oldugu müzenin bi bölumunde ibrahim tatlıses ahu tugba fotosu fln vardı!!!!! hiç unutamıyorum ya:)
19 Ocak 2008 22:20   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
böyle bir müze değil de bir kafe olacaktı.. ah unuttum adını ah.. yeşilçam oyuncularının eşyalarını özel olarak bağışladığı bir kafe..
19 Ocak 2008 23:30   mesajın adresini al  

denizhan
denizhan
yeşilçam cafe değil di mi bahsettiğin ?
son gidişimde orası gayet dandik bir yerdi çünkü, girişte yeşilçam oyuncularının fotoğraflarının asılı olması dışında.
20 Ocak 2008 19:59   mesajın adresini al  

bluemermaid
bluemermaid
Beyoğlunda gerçekten bir Yeşilçam müzesi var mı?Bir sinema müzesi görmek için Kavacığa kadar gittimde,şu sizinde bahsettiğiniz Türker İnanoğlu Vakfına ama eğer beyoğlundada varsa görmek isterim...
3 Kasım 2008 01:10   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  << Önceki Sayfa      şu anda 13 - 24

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009