ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
bu bir süredir aklımda olan bir proje.. ülkemiz sanat-sanatçı konusunda çok bereketli bir yer değil ama yeşilçam gibi mükemmel bir sinemacılık geçmişimiz var bence.. ve modern türk sinemasında da gayet başarılı oyuncular, yönetmenler mevcut..
neyse diyorum ki şöyle eskilerden başlayıp günümüze kadar uzanan bir süreci kapsayacak, fantastik, erotik türk sinemasını da dışlamayacak. .. tek kanallı dönemden günümüze kadar televizyonculuğu ve ünlü televizyon programlarını, sunucuları, oyuncuları tanıtacak, anımsatacak kapsamlı bir müze olsa.. şöyle bayıla bayıla gezsek ..
hem yazılı bir arşiv oluşturulur, senaryolar, filmlerden alıntılar, röportajlar..
hem oyuncuların kullandığı eşyalar, kostümler, filmleri anımsatacak detaylar falan..
hem filmlerden önemli sahneler.. televizyonculuğun ve sinemacılığın gelişimi ..
bence türk sineması ve televizyonculuğunda bol bol malzeme var..
mükemmel aktörlerimiz, aktrislerimiz var.. böyle kocaman bir müze için oldukça fazla malzeme var.. ayrıca talep de görür diye düşünüyorum...
sizce de güzel olmaz mıydı?
19 Ocak 2008 21:55
kretzsche
bu arada başlığı böyle atarak kaç kişinin ilgisini çekeceğini görmek istedim :)
şimdi google dan bakıyorum birkaç haber buldum ekliyorum
19 Ocak 2008 21:56
cigdém
heyecanla tıkladım :)
pek güzel olur tabii ki, keşke olsa...
19 Ocak 2008 21:56
kretzsche
fethiye'de böyle bir müze kurulacakmış... 2006 senesinden bir haber...
gelişme var mı bilmiyorum:
Tİyatro ve sinema oyuncusu Baykal Kent’in projesi hayat bulursa Yeşilçam’a 40 yılını vermiş sinema sanatçılarının isimleri Fethiye’nin Kaya köyünde ‘Yeşimçam Müzesi’ ile ‘Yeşilçam Kahvehanesi’nde ölümsüzleşecek. Hayata geçirmek için uğraş verdiği projesi için 5 aydır konu hakkında İstanbul’da sinema sanatçıları, yapımcıları ve yönetmenleri bilgilendirdiğini ifade eden Kent, önümüzdeki günlerde Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç’la görüşerek, bakanlığın, Kaya köyünün uluslararası film festivallerine ev sahipliği yapması için destek isteyeceğini söyledi.
ÖNCÜLÜK EDECEKLER
Projesine Kaymakam Hasan Karakaş, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ile ilçede sanatsal faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının destek vermesini isteyen Kent, böylece Fethiyelilerin Türkiye’de ilk Yeşilçam müzesinin açılmasına öncülük yapacaklarını kaydetti.
Kaya köyünde müze ve kahvehane yapılması için Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM), Film Yapılcıları Derneği (Fİ-YAP), Film Yönetmenleri Derneği (FİLM-YÖN), Sinema Oyuncuları Derneği (SODER) Çağdaş Sinema Oyuncuları (ÇASOD) yetkilileri ile görüşerek destek isteyeceğini belirten Kent, Yeşilçam Müzesi’nin hayata geçirilmesi halinde Yeşilçam tarihinde bir ilke imza atılacağını ifade etti.
DESTEK İSTEDİ
Projesine Fethiyelilerin sahip çıkmasını isteyen Kent, yapacakları müzede, Türk sinemasına 40 yıl gönül vermiş hayatta olan ve hayatını kaybeden 100 oyuncunun ismini ölümsüzleştirmek istediklerini aktardı. Kent, “Yapacağımız müzede 100 sinema sanatçının heykeli ile yayınlanmış eserlerini sergileyeceğiz. Köy meydanına kuracağımız ve içinde kütüphanesi olacak olan Yeşilçam Kahvehanesi rahmetli Erol Taş’ın kahvehanesinin farklı versiyonu olacak. Projeyi hazırlamadaki esas hedefim sinema sanatçılarının kıymetinin sağlığında bilinmesidir. Maalesef ölü sever milletiz. Sanatçı ve yazarlarımızın kıymetini sağlığında
bilmiyor ama hayatını kaybettikten sonra methiyeler düzüyoruz” dedi
SODER'deki başkanlık görevini Yusuf Sezgin'e devreden Selda Alkor, Yeşilçam Projesi'ni hayata geçirmekten vazgeçmiş değil.
Türk sineması denilince Yeşilçam, Yeşilçam denilince de akıllara Türk sineması geliyor ama gelin görün ki, bu adın verildiği sokaklardan geçenler Türk sinemasını çağrıştıracak hiçbir şey bulamıyor. İşte bu gerçekten hareket eden Sinema Oyuncuları Derneği (SODER)'in eski Başkanı Selda Alkor, Yeşilçam'a Hollywood'u aratmayacak yeni ve renkli bir çehre kazandırmak için uğraş veriyor.
Yeşilçam Projesi adını verdiği ve uzun süredir üzerinde çalıştığı projesini hayata geçirmek için elinden geleni yapan Alkor, çıktığı her platformda bu isteğini dile getiriyor. SODER'in yeni başkanı Yusuf Sezgin de projeyi sürdüreceklerini belirtirken, Yeşilçam Projesinin hayata geçirilmesi konusunda Alkor'a en büyük desteği ise şimdilik sadece Beyoğlu Belediyesi veriyor.
Yeşilçam bunu hakediyor
Alkor'un verdiği bilgiye göre Yeşilçam Projesi'nin iki ayağı bulunuyor. İlki bölgedeki bir binanın Sinema Merkezi adıyla tamamen Türk sinemasına ayrılmasını hedefleniyor. Sinemaya ilişkin her türlü faaliyetin ve müzenin yeralacağı bina bir tür Yeşilçam Akedemisi olacak ve yeni yeteneklerin sinema alanında eğitilmesine olanak sağlayacak. Hem sosyal hem de teknik olarak sinema ili ilgili birimlerin yeralacağı okulda bir de müze kurulacak.
Projenin asıl ayağı olan gözalıcı ve heyecan verici kısmı ise, Yeşilçam Sokakları ile ilgili olanı. Çünkü proje hayata geçirildiği taktirde, Yeşilçam adının verildiği sokaklar Holywood'u aratmayacak bir görünüme bürünecek. Yeşilçam filmlerine imza atan firmaların bulunduğu binaların yeniden restore edilmesi hedeflenirken, sokakların çehresi değişecek.
Her binanın önünde Yeşilçam Yıldızları'nın dev posterleri, ünlü filmlerin afişleri, pek çok sinema salonu ve müzeler ile Paris'in Şanzelize'sini aratmayan dekorlarla süslü kafeler, ve daha neler neler... Böylece Yeşilçam Sokağı veya sokaklarına girecek herhangi bir insan, bir anda kendini bir film setinde, ya da geçmişte izlediği herhangi bir filmin canlı dekorları arasında geziniyor gibi hissedecek.
Projeyi anlatırken gözleri parıldayan Selda Alkor, Türk sinemasının bunu çoktan hakettiği düşüncesinde. Bir değil birden fazla Yeşilçam sokağı bulunduğunun altını çizen Alkor'a göre şu anda bu sokaklar hiçbir şekilde Türk sinemasını anımsatacak her hangi bir özelliğe sahip değil. Bu sadece Türk sinemasının değil, Beyoğlu'nun da hakettiği zorunlu bir projedir diyen Alkor, Bizim tek istediğimiz, yurtiçinden ya da yurtdışından biri gelip te ya sizin Yelişçam'ınız nerede? diye sorduğun, onlara bizim sinemamızı çağrıştıracak ve bizim sinemamazı layık bir alan gösterebilelim diyor.
Projesinin sonuna kadar arkasında duran Alkor, Şimdilik Beyoğlu Belediyesi bize büyük destek veriyor. Ancak belediyenin imkanlarının yetmemesi durumunda Ankara'nın da kapısını çalarız şeklinde konuşuyor.
yalnız süper olurdu..su yoluna çevirirdik bence..eskiye bir özlem var herkeste zaten..
19 Ocak 2008 22:00
kretzsche
ya bu arada beyoğlu'nda böyle bir müze varmış cidden .. ne kadar kapsamlı bilmiyorum ve hala yayında mı bilmiyorum ama öyle sanırım .. bir bakmak lazım:
Sinemanın kalbi olan Yeşilçam'a nostalji müze..
Türk sinemasının 90. yılında TÜRVAK'tan bir sinema müzesi açıldı
İstanbul, 15 Nisan 2005 13:06
Türkiye'nin ilk nostaljik sinema müzesi olma özelliğini taşıyan Türker İnanoğlu Vakfı Sinema Televizyon Müzesi Vakko Beyoğlu Sanat
Merkezi'nde hizmete açıldı.
Türk sinemasının 90. yıldönümüne rastlayan serginin açılışı TÜRVAK Başkanı Türker İnanoğlu, sinemaya emek veren sanatçı, yönetmen ve yapımcılar tarafından gerçekleştirildi.
Seçkin bir davetli topluluğunun hazır bulunduğu serginin açılış törenine İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün de katıldı.
Sergideki barko vizyonda sunulan Türk sinema klasikleri, sergiyi gezenler tarafından beğeniye izlendi.
Sergiyi gezerek eski film afişlerine bakan sinema severler bir anda gençlik yıllarına doğru nostaljik
bir yolculuğa çıktı.
TÜRVAK Başkanı Türker İnanoğlu, sinemanın kalbi olan Yeşilçam'da böyle bir sergiyi açtıkları için mutlu olduğunu dile getirdi..
Türk sinema tarihine ait çok önemli dokümanların sergilendiği sinema müzesinde 84'ü sinema, 215'i tiyatro, 22'si televizyon konulu toplam 321
değerli belge ile sinema konulu 27 adet berat yer alıyor.
Türk sinemasının olabildiğince eskiye dönük eserlerinden oluşan siyah-beyaz film sahnesi ve
kamera arkası resimlerde sergide boy gösteriyor.
Sinemaya emek verip hayatta olmayan sanatçıların 670 portre ve 114 set fotoğrafı da sinema severler tarafından merakla inceleniyor.
Türk sinema tarihinin öncü isimleri Fuat
Uzkınay, Muhsin Ertuğrul, Behzat Butak, İpekçi Ailesi, Ali Efendi ve Seden kardeşlerin başlattığı yüz yıllık görsel serüvenin en önemli tanıkları ise makine ve cihazlar.
1906 yılında üretilip ülkemizi sinematografla
tanıştırmış olan Muhsin Ertuğrul'un kullandığı ilk sesli çekim kamerası sinema müzesinin gözde eserlerinin başında geliyor.
Sinemanın kalbi olan Beyoğlu yeşilçam'da açılan sinema müzesi, pazartesi günleri dışında her gün ücretsiz olarak gezilebilecek.
19 Ocak 2008 22:01
çutee-libertine-
başlık açma şekli süper olmuş:) bi de bnm gibi açma tenezzülünde bulunmayıp arkadaşlarına yaa kızlar yeşilçam müzesi açılmış beyoglunda gidelim miiiii diye hevesle sorma ihtimali olanları da düşünseydin:)
nası açıklama yapıcam ben şimdi:)))
19 Ocak 2008 22:02
kretzsche
bak demin eklediğim mesajdaki müzeye bir gidin bakın güzel miymiş ? :)
19 Ocak 2008 22:03
extremo
ben de tam olarak nerde die sorcaktım sonra baktım beyoglu yazıo ona takıldım sonra baktımki zaten açılmamış
19 Ocak 2008 22:04
aslan67
acaba o müze yerinde duruyor muymuş?:)
2005'te açmışlar şüpheliyim varlığından:D
19 Ocak 2008 22:04
çutee-libertine-
evt bi araştirim ben onu:)
eger böle bi müze yoksa aslında bu fikri mithat alam film merkezine goturmek gerekir..
sesli betimlemede (körler için filmlerdeki hareketleri seslendirme-acıklama) konusunda çıgır açtı kendileri..destekler belki böle bi projeyi..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17270
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.