gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Edebiyat - köprü altı kuşları - hırs
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 18
 Yazar: Mesaj:
sarho$
sarho$
Hırs konusunda birşeyler yazmaya çabaladım senelerce. Ömrümü buna adadım resmen. Siz bi insanın ömrünü bişeye adamasının ne demek olduğunu bilir misiniz ki ? Her gece uyumadan önce yumruklarını sıkıp yazacam! yazmalıyım ! bu ızdırap ancak bu türlü sona erebilir. diye hıçkıra hıçkıra ağlamanın insanı ne derece yorduğunu da bilmessiniz. Bunu ancak yaşayan bilir. Yaşamak da bir anlamda bilmektir zaten. Herkes birşeyler bilir şu hayatta ama herkesin yaşantısı farklı olduğu için bildikleri de farklıdır. Herkesin bilgisi farklıdır. O yüzden de kimseye akıl vermemek, nasihat etmemek lazımdır. Çünkü o zaman bilgiler birbirine girer ve kaos ortamı olur. Kime güveneceğinizi ne yapacağınızı bilemez hale gelirsiniz. Bi başkasının bilgisi sizin bilginizle çakışıp zihninizde karmaşa yaratmıştır. Ve sizi bu karmaşadan kurtaracak şey kesinlikle aklınız değildir. Hırsınızdır. Çünkü ancak hırsınız o nasihatlere karşı savunabilir sizi. Herşeye rağmen yapacam demektir o. Üstbilincinizdir. Nefes almanızı sağlayandır. Siyah-beyaz televizyonların olduğu bi dönemde rengarenk bir yaşamınızın olduğunu hayal ettirendir size. Hırs gibisi yoktur. Hırssız kalmayın kesinlikle. Hırssız bi insan başkalarının hırsını çalmak ister çünkü. O zaman da hırsız olursunuz. Bunu istemessin dimi dostum ? ha ?

HIRS HIRSIZLARI!
Evet günümüzün en büyük problemidir bu. Başkalarının hırsını çalarak geçinen bu hırsızlar aslında bir yalanı yaşamaktadırlar. Çaldıkları hırsları sanki kendi hırslarıymışcasına kabullenip yaşadıkları hayat hayat değildir. Kavanozlarca bal yesen de bal olamassın çünkü. Sen bal değilsin. Bal yiyerek de bal olamassın. Elma yiyerek de elma olamassın. Aslında hiç bir nane olamassın. Tutturmuşsun yazar olacam yazar olacam diye de yazdıkların sanki çok mu güldürüyo insanları ? Nedir bu kafandaki yazar olma sevdası o zaman be adam ? Git sınavlarına çalış da okulunu bitir önce. adam ol adam!

HIRS HIRSIZLARI!!
Hayır bu problem falan değildir. Hırs çalmak suç olmamalı. Çıkarın beni burdan! diye bağırdığını duyan annesi telaşla oğlunun yanına geldi elinde bir bardak suyla beraber. Telaşlanması mutfaktan su alıp getirmesine engel olmamıştı çünkü o bir anneydi. Oğlunun suya ihtiyacı olduğunu hissetmek onun için sıradan bir olaydı. Suyu bir dikişte bitiren genç adam annesine baktı ve anne ben yazar olmak istiyorum. mühendis olmak istemiyorum dedi. anam anam garip anam, yalvarırım o soğuk okula göndermeyin beni! boğulacak gibi oluyorum orda sanki tüm hücrelerime ayrı ayrı toplu iğne batırıyolarmış gibi oluyo diye de ilave etti durumuna biraz da dram havası katmak için.
Anne bi cevap vermeden odadan çıktı sessizce ama gözünden akan o iki damla yaş odanın karanlığında ay gibi parlamıştı. Bi 10 dakika sonra tekrar odaya gelen anne oğluna baktı ve elindeki ilacı uzattı. oğlum bu ilaç bana dedenden yadigardı. çok zor günler için saklamıştım fakat görüyorum ki şimdi buna ihtiyacın var. al ve iç dedi.. bişey de sorma bana bu konuda
İlacı içti.
İlaç onun görmesini sağladı
Dedesini gördü.
Dedesi ona anlattı.
O dinledi.
Sonra yazmaya başladı.
Yazdıkça kendini iyi hissetti.
Her gün sayfalarca yazı yazdı.
İlacın ne olduğunu sormadı hiç.
Her gün annesi getirdi ilacını ve o da içti.
Artık hayatı ilaçtan ve daktilosundan ibaretti.
Dedesini tekrar gördü ve dedesi anlattı.
İlaç dedi dedesine bi gün
Dedesi kayboldu.
Ve ertesi gün ilaç gelmedi.

Komşuları ona annesinin cennete gittiğini söylediler. Üzüldü.
Cennette belki o ilaçlardan bulabilirim tekrar diye düşündü sonra. Hem annesi de onu özlemiştir belki gene susadığı zaman su verir ona eskisi gibi.
Ve gitti.
Ama diğer tarafta ne annesini ne de dedesini bulabildi.
Artık gidecek başka bir yeri de kalmamıştı. Yazık olmuştu.

15 Ocak 2008 21:22  mesajın adresini al  
red apple
red apple
mükemmelliyet takıntısı??????????????????????

16 Ocak 2008 11:52  mesajın adresini al  
@kt
@kt
degısık bı yazı olmus ama okumaya deger bır yazı gercekten:)..

11 Nisan 2008 03:43  mesajın adresini al  
sarho$
sarho$
cok sürükleyici dimiii.. kuş gibi süzülüosun okurken.. sanki bulutların üstündeymişcesine gibi bi hisse kapılmadan edemiyosun..

11 Nisan 2008 03:45  mesajın adresini al  
@kt
@kt
yeap:D:D..

11 Nisan 2008 03:45  mesajın adresini al  
@kt
@kt
bare bnm mesajları alıntı yap de sora gume gıtmesın:):)..

11 Nisan 2008 03:46  mesajın adresini al  
zuğaşi_berepe
zuğaşi_berepe
köprü altı cam cam vardı bide ama onun konuyla alakası yok ... kusura bakma kardeş yaa ... kaçtım

11 Nisan 2008 03:48  mesajın adresini al  
sarho$
sarho$

aaa hakkaten be
sen silinince msjlar da gidecek
kendi kendime konuşmuş gibi olcam :( deli diycek herkes bana
cok korkunç

@kt demis ki:
bare bnm mesajları alıntı yap de sora gume gıtmesın:):)..

11 Nisan 2008 03:49  mesajın adresini al  
@kt
@kt
eheueheueheu...

11 Nisan 2008 03:50  mesajın adresini al  
sarho$
sarho$
eğer cok beğendiyseniz sizlerle bir yazımı daha paylaşabilirim =)

11 Nisan 2008 03:52  mesajın adresini al  
@kt
@kt
:D:D...

okurdum ama malum bı yagım cukurda...

11 Nisan 2008 03:53  mesajın adresini al  
sarho$
sarho$

mesajlarından alıntı yaparak seni biraz daha canlı tutmaya calışıcam dostum
sana bu iyiliği yapıcam

@kt demis ki:
:D:D...

okurdum ama malum bı yagım cukurda...

11 Nisan 2008 03:55  mesajın adresini al  
jaja of opobo ® .iz
jaja of opobo ® .iz
çok uzun yrn okurum:P

11 Nisan 2008 03:56  mesajın adresini al  
@kt
@kt
gozum arkada kalmıcak sarhos saolasın ııkı warsın:):)..

1 defa alkışlanmış (1)  11 Nisan 2008 03:57  mesajın adresini al  
sarho$
sarho$
her kelimesini kendim bizzat yazdım
tarifsiz duygular içindeydim yazarken..

11 Nisan 2008 04:00  mesajın adresini al  
@kt
@kt
bnm de denemelerım war sıır kıtabımın ıcıne ılerde denemelerde sıkıstırmayı planlıyorum artık kıtaplık duruma geldım:):)..

11 Nisan 2008 04:03  mesajın adresini al  
sarho$
sarho$
vauuvv
benim yazılar genelde ilkokul kompozisyonu seviyesinde oluolar gerçi ama :p

ben de kitap yapsam satarmı ki..
ajdar gibi ünlü bi yazar olabilir miyim ki.. miki fare

11 Nisan 2008 04:05  mesajın adresini al  
@kt
@kt
ajdar cok buyuk bı hedef onu bılemem:D:D..

11 Nisan 2008 04:09  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1      Listelenen Kayitlar 1 - 18
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008