ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > sinema-tv > kitaptan film çevirisi olur mu?
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

moviebiker
moviebiker
edebi kitaplardan film çevirileri olmalı mı?olmalısa aslına bağlı mı kalmalı?yoksa değiştirilerek mi yapılmalı?siz hangi kitabın filmini görmek isterdiniz?
3 Ocak 2006 02:19   mesajın adresini al  

a. bandini
a. bandini
abi misal oscar wilde'ın oyunlarının, kitaplarının uyarlamaları çok güzel. dorian gray'in portresi hariç. rezaletti o
misal "the importance of being ernest" ve "a good woman" güzel oscar wilde yorumları mis gibi. Misal John Steinbeck'in "Sardalya Sokağı" adlı kitabının uyarlaması da gayet güzeldi =) "1984"te fena sayılmazdı ama kitabında hava tabii ki yoktu.

ben valla Gönülçelen'in filmini görmek isterim hatta bizzat uyarlayıp çekmek isterim ehe-he çok zevkli olur
3 Ocak 2006 02:24   mesajın adresini al  

moviebiker
moviebiker
ben kitabı okumadım ama "crimson rivers"ı çok beğenmiştim.ama sanırım onunda kitapla pek alakası yokmuş.
3 Ocak 2006 02:25   mesajın adresini al  

a. bandini
a. bandini
ben senin yazını hiç okumadan yazmıştım yazıyı ya seray ehaehe
3 Ocak 2006 02:33   mesajın adresini al  

a. bandini
a. bandini
bi daha olmasın =Pp
3 Ocak 2006 02:55   mesajın adresini al  

bliss
bliss
olur erencim neden olmasın, bak jrr tolkien amcamızın yüzüklerin efendisi kitabı sinemaya uıyarlandı ve ben ce müthiş oldu:)
3 Ocak 2006 12:38   mesajın adresini al  

sartre
sartre
olur tabii, eren. kitaptan film, filmden kitap ,hatta sadece esinlenmeler de olabilir. ama bazı kitaplar var ki... okuyucuyu yaratıcılıktan uzaklaştırmak suç sayılmalı. hani kafka çok kızmış ya kitabının kapağına böcek resmi koyulmuş diye(bknz "dönüşüm"), kitapta bahsettiği "yaratığın" her okuyucu için aynı olmasını istememiş. tamamen destekliyorum.
filmini seyretmekten hoşlanmadığım kitaplar içinde birinci sırayı "hannibal" alır. anthony hopkins e sözüm yok, severek izliyoruz kendisini; fakat film kitaptaki müthiş düşünce gücünü yansıtmaktan çok uzak. okunmasını tavsiye ederim.
ayrıca ben de "sefiller"in filmini hatırlamak bile istemeyenlerdenim, adem.
işte bazen de olmuyor maalesef.
3 Ocak 2006 13:15   mesajın adresini al  

sarimsak
sarimsak
hani olur da neye benzer.
(LotR olmaz olaydı)
(forrest Gump da olmaz olaydı)
(daha var mı)
3 Ocak 2006 19:59   mesajın adresini al  

gregory house
gregory house
dragonlance leri cevirsinler artık ya....
3 Ocak 2006 22:56   mesajın adresini al  

hafriyat
hafriyat
adaptation bu konuda izlenebilecek güzel bir filmdir.. "the orchid thief" isimli bir kitaptan esinlenilmiştir,uyarlamanın sancılarını anlatır kaufman tarzıyla.
9 Ocak 2006 01:10   mesajın adresini al  

sramana
sramana
kitap bir film için esin kaynağı olabilir...ama bir kitabı aynen film yapmak pek mümkün deil olmamalı da...çıkarılanlar olur ve kesinlikle eklenenler olmalı...yönetmenlik bir yorum meselesiyse kitabı da nasıl yorumluorsa ööle çeker...siz kitap okurken görüntüler uçmaz mı gözünüzde.....otomatik portakal...küsel örnek bence
9 Ocak 2006 01:12   mesajın adresini al  

escapade
escapade
yaw bence bir otostopçunun galaksi rehberi gayet başarılıydı ama şöle ki kitaptandan da filmden de ayrı zevkler almıştım..
9 Ocak 2006 19:57   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009