ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > deniz gezmiş savunma
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

zuğaşi_berepe
zuğaşi_berepe
geçenlerde şahit olduğum bir olay ... mağlum karşı görüşten olan ve yıllarını o tarfın davasına adamış 45 yaşlarında birisinin ağzından dökülen cümleler...

-biz o yıllarda amerika aleyhine propoganda yapanı vayyy komünist diye döverdik...
şimdi anlıyorum ki deniz gezmiş arkadaşları geleceği görebilen çoook zeki insanlarmış... bizlerde amerikanın ne mal olduğunu anladık artık ama iş işten geçti ...
15 Ocak 2008 12:50   mesajın adresini al  

dönüşüm
dönüşüm
belkide sırf bu yüzden tehlikeli görüldüler kim bilir.

zugasi_berepe demis ki:

geçenlerde şahit olduğum bir olay ... mağlum karşı görüşten olan ve yıllarını o tarfın davasına adamış 45 yaşlarında birisinin ağzından dökülen cümleler...

-biz o yıllarda amerika aleyhine propoganda yapanı vayyy komünist diye döverdik...
şimdi anlıyorum ki deniz gezmiş arkadaşları geleceği görebilen çoook zeki insanlarmış... bizlerde amerikanın ne mal olduğunu anladık artık ama iş işten geçti ...

15 Ocak 2008 13:19   mesajın adresini al  

^^^^pilli bebek^^^^
^^^^pilli bebek^^^^
Deniz Gezmiş'e..

ipe sapa gelmez dudak yalnızlıklarının
olgun çatlakları! :
sarmal yılan cehenneminin zührevi suikastleri
kadar mı yaklaşılabilir bir kından bir kına
akan su bıçağın ışıltısına sarılan ve kavmi sarsan
haykırışsız fırtına
tırmalarken fısıltıları.

dumanı kirleten tenin sarsak çırpınışlarında
taranırken dağlara sığınan son korkunç saçlar,
bir sesleniş olur avuç derisinden kafasını uzatan
mermer sansar..

bilemezsiniz

bilemezsiniz
biriktirilmiş kabuslardaki yangı ambarlarını;
bir devrin dünyayı ayaklandıran dağınık gözlü atları
uğultular içersinde gittiler kendi solgunluklarına..
oradaydım
ayağa kalksam ihtilal olurdu
ve kurumuş bir gül gibi parçalanırdı gece
bilinçaltlarına dayadığım kırık omuzlarımda..

susmayın
susmayın ipe sapa gelmez dudak yalnızlıklarının
olgun çatlakları! :
hiçbir kuş, hiçbir kuşa adres sormaz
hiçbir kuş, hiçbir kuşa adres sormamalı!
15 Ocak 2008 13:32   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
boomerang ¹³ ın tüm yazdıklarına katılıyorum....ama ondan farklıyım:))))
15 Ocak 2008 18:00   mesajın adresini al  

*mahkum*
*mahkum*
..................
9 Şubat 2008 21:58   mesajın adresini al  

ilüzyonist
ilüzyonist
mesela?

handikap06 demis ki:

deniz gezmiş bilmem ama daha iyi insanlar war beeaa bence

9 Şubat 2008 22:06   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
bu adamı neden sevıyorlar oldum olası anlamıyorum yaaa :S

bıde savunmasını daha once dınlemıstım de askere polıse kursun sıkmadım dıyodu amma bu adam polıslerın oldugu bahceye el bombası attı yahu :S

9 Şubat 2008 22:12   mesajın adresini al  

no control
no control
sol çevre sever genelde.. ziira türkiye de solu anlatacaksan bu adamlardan bahsetmen gerekir..türkiye de solu adam akıllı ete kemiğe bürüyen bu jenerasyondur..

kaldı ki bu adamların o dönem alternatif fikirleri mevcuttu..ki o dönem bu fikkirleri üreten sayılı insan vardı..

ha tanıtılan bilinen deniz gezmiş romantik devrimci tipidir.. deniz gezmiş che'nin gerilla savaşına inanmış biridir.. zaman zaman hataları olmuştur..ama eksiğiyle fazlasıyla bu solun tarihidir.. kaldı ki hatalar olması normaldir.. ziira türkiyede adam akıllı gelişen ilk sol dalgadır..

bana kalırsa o dönem daha dikkate alınacak, devrimi türkiye şartlarına göre şekillendirmiş insanlar mevcuttur.. ancak deniz gezmiş ve arkadaşlarının (yani thko) yaptıkları türkiye solu için çok önemlidir.. solu sol yapanlar arasındadır..

kafamagöre demis ki:

9 Şubat 2008 22:19   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
baba bak yanlıs analsılmasın lafımı yenıden acıklayım bu adam savunmasında bunu dıyormu demıyormu hee benım yanlısım varsa duzeltın lutfen....

yoksa yaptıklarına eyvallah sozum yok ama ben askere polıse zarar vermedım dıyıpde el bombası atarsa yalan olur dıyorum :)
9 Şubat 2008 22:19   mesajın adresini al  

no control
no control
alınan hedefler nokta hedefler demek istiyor yani.. kara düzen sırf polis diye yada asker diye hedef almadık diyor.. biz sorumluları cezalandırdık diyor..
9 Şubat 2008 22:20   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
hee dıyorsun kı adam sorumluları cezalandırdık dıyoo sucsuza bısı yapmadık dıyoo pekı bisi sorcam asker polıs emır erı bunların rutbelılerı bısı derse onlarda yapıooo bu adamlar suclumu ?
 1   9 Şubat 2008 22:22   mesajın adresini al  

*mahkum*
*mahkum*
sen kendini tanıyamamışsın ki denzi gezmişi tanıyasın be kardeş

kafamagöre demis ki:

bıde savunmasını daha once dınlemıstım de askere polıse kursun sıkmadım dıyodu amma bu adam polıslerın oldugu bahceye el bombası attı yahu :S

9 Şubat 2008 22:24   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 25 - 36

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009