ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
sizler zaten temiz insanlardınız. o günkü kirliler halen kirli kalmaya devam ediyorlar...
o zamanın 35 milyonu, bugün olmuş 75 milyon. ve halen aynı mantık yürümektedir. Amerikan emperyalizmi kendisini korumakla kalmamış, her tarafımızı sarıp sarmalamış durumda.
ama siz her zaman temizdiniz ve temiz kalacaksınız...
415 Ocak 2008 01:50
*mahkum*
315 Ocak 2008 02:12
*mahkum*
315 Ocak 2008 02:43 ~ 15 Ocak 2008 02:44
boomerang ¹³
soruyoru'um.. sordum..
sizce, deniz gezmiş komünist mi?
15 Ocak 2008 11:02
ilüzyonist
sence??
15 Ocak 2008 11:03
boomerang ¹³
bence değil..
fekat, çok iyi işler yapmış olmasına rağmen, aman aman takdir ettiğim biri değil.. suçlamaların üstüne gitmemiş, O'na yapılan bazı söylemleri kabul ederek kabuklaşmış biri.. tabi bu benim kişisel düşüncem..
merak ettiğim ise, övenlerin (ki övülecek bir karakterdir) O'nu bu şekilde övmeleri gerekmektedir..
zira hala, Deniz Gezmiş komunist olarak adlandırılmaktadır..
115 Ocak 2008 11:07
boomerang ¹³
bir de bu ülkede ne kadar Atatürk ismi kirletildiyse bir o kadar da Deniz Gezmiş'in ismi kirletilmiştir..
ve bunu yapanların çoğu zaten Deniz Gezmiş hayranı gözükenlerdir..
415 Ocak 2008 11:10
*mahkum*
YOBAZ OLMAKTANSA KOMİNİST OLMAYI TERCİH EDERİM ZATEN HERKES TAKDİR ETSEYDİ O KADAR ANLAM KAZANMAZDI BIRAKALIMDA BAZI İNSANLARCA TAKDİR EDİLİP KÜÇÜLMESİNLER
315 Ocak 2008 11:17
boomerang ¹³
al işte..
komunist olmayınca, yobaz mı olunuyor?
işte O dönem böyleydi..
evet öyle olunmuyor ama olduruluyor.. öyle bir noktaya getiriliyor ki insanlar illa ki bir şeyciyim demek durumunda kalıyor.. buna inat.. 'ben ne sendenim, ne de senden.. ben vesaireyim' diyebilmek varken..
şimdilerde ise akp yanlısı değilsen, chp yanlısısın.. veya chp yanlısı değilsen islamcısın..
kutuplaşmadan ne zevk alıyorsunuz anlamıyorum..
1115 Ocak 2008 11:23
boomerang ¹³
ben, ben farklıyım diyenlerden, farklıyım..
115 Ocak 2008 11:27
dönüşüm
deniz gezmiş komünist veya değil. ama adam demokrasiden nasibini almamış o dönem de bile cesaretle halklardan ve halkların kardeşliğinden bahsedebiliyorsa gerçekten hayran olunucak bir kişiliktir bence. şu sözde demokrat ortam da bile insanlarımız hala bölünmekten korkarlerken böyle bişe söylemek yürek ister.
615 Ocak 2008 11:30
handikap06
deniz gezmiş bilmem ama daha iyi insanlar war beeaa bence
15 Ocak 2008 11:35
sphinx®
yobaz solcular da var...
eskiya demis ki:
YOBAZ OLMAKTANSA KOMİNİST OLMAYI TERCİH EDERİM ZATEN HERKES TAKDİR ETSEYDİ O KADAR ANLAM KAZANMAZDI BIRAKALIMDA BAZI İNSANLARCA TAKDİR EDİLİP KÜÇÜLMESİNLER
15 Ocak 2008 11:38
boomerang ¹³
evet.. çok güzel bir düşünce 'birlik'ten bahsetmek.. hele ki o dönem..
ama şimdi ise onu sevenler yine birlikten bahsederken, bölücü gibi gözüküyorlar.. ve legal olarak bölücülüğün temeli olan örgütlere yakın gözüküyorlar..
aksine ise, bugün onu sevenler çıkıp.. 'yaşasın halkların kardeşliği' derken bölücülükle suçlanıyorlar..
neden acaba?
halbuki ne de güzel birlikten bahsediyorlar..
eğer suçlananlar 'yaşasın halkların kardeşliği' diyenler ise, her ne kadar suçlayanlar öküz olsalar da suçun büyük kısmı suçlananlardadır..
kendilerinin, tanımını, anlatımını, söylemlerini daha düzgün yapmaları gerekmektedir..
çevirmenci demis ki:
deniz gezmiş komünist veya değil. ama adam demokrasiden nasibini almamış o dönem de bile cesaretle halklardan ve halkların kardeşliğinden bahsedebiliyorsa gerçekten hayran olunucak bir kişiliktir bence. şu sözde demokrat ortam da bile insanlarımız hala bölünmekten korkarlerken böyle bişe söylemek yürek ister.
215 Ocak 2008 11:39
dönüşüm
bence sorun tanımı , söylemi daha açık yapmaktan kaynaklanmıyor. bence insanlar nekadar da hassas dakkatli davranıp sözcükler özenle seçseler de bu konulara tahammül edemeyen insanlar var. hala insanlar neden o konsere gittin o türküyü söyledin yoksa sen bölücü müsün diye başka insanlara işkence ediyorlar. acı olan da bu.
115 Ocak 2008 11:47
boomerang ¹³
bence kaynaklanıyor..
çok basit olarak bugün iş yerinde olsak, ve kıl mı kıl bir patron olsa onun çok belirgin davranış haraketlerini veya dinlediği müziği seven bir çalışan olsa, onun gibi konuşup onun şarkılarını dinlese.. bu diğer çalışanlarda bir şüphe oluşturacaktır.. ve çok doğaldır..
sonra bu çalışanlar 'sen ne işsin?' dediklerinde, o çalışan patrona daha yakın olur.. halbuki kendini inkar eder, çünkü aslında o da patronu sevmemektedir.. ama 'ben bunları seviyorum kendimce, patron ile alakam yok' demekten kaçar.. kısa yolu seçer, 'siz böyle iseniz ben de böyleyim' der..
günümüz de ise akp'den beklenen nedir? şeriatçı bir korkudur.. bu korkunun silinmesidir.. inat ile silmemektedir akp, aynı düzen ile devam etmektedir.. halbuki silebilir mi? rahatlıkla..
chp üzerindeki askerin sağ kolu safsatasını atabilir mi? rahatlıkla..
kutuplaşma ile, 'birlik' çağrısı yapmak ne derece doğru bilmiyorum..
ama hepsine inat ben de kutuplaşanlara karşı çıkıyorum..
ne komunistim, ne chp'ye tapıyorum, ne akp'yi destekliyorum.. ne mhp gibi tek düze milliyetçilik hayranıyım.. ne dinimden başka bir şey düşünmemezlik ediyorum.. ne de atatürk'ü put gibi görüyorum..
basit olarak, bu sınırlar dahilinde yüzyıllar beraber yaşanılmışken, eften püften ( ki hakikaten eften püften ) zıtlaşmaların, daha da kutuplaşma yarattığını düşünüyorum..
yobaz olmaktansa, veya komunist olmaktansa düzgün bir vatandaş olmayı tercih ederim.. varsın sonrasında bir kimliğim olsun.. ama hepsinden önce hepimizin bir sıfatı var.. türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı..
çevirmenci demis ki:
bence sorun tanımı , söylemi daha açık yapmaktan kaynaklanmıyor. bence insanlar nekadar da hassas dakkatli davranıp sözcükler özenle seçseler de bu konulara tahammül edemeyen insanlar var. hala insanlar neden o konsere gittin o türküyü söyledin yoksa sen bölücü müsün diye başka insanlara işkence ediyorlar. acı olan da bu.
415 Ocak 2008 11:56
dönüşüm
tabi bu benim düşüncem bu senin. insanlar düşünceleriyle mutlaka belli tarflara kayıyorlar ama bunu dediğin gibi putmaştırmak çok yanlış haklısın. türk milliyetçiliği kardar kürt milliyetçiliğined karşıyım milliyetçiliğin hiçbirini onaylamam. yine de fikirlerim açısından belli bir tarfta olur insanlar bu çok normal bence. samimi olmaya çalışırım ama tarafsızlığı becerebilirmiyim o biraz zor. bu arada konu biraz dallanıp budaklandı gibi.
115 Ocak 2008 12:03
tohunç
milliyetçilik son bulsun
ordular dağıtılsın
sınırlar kaldırılsın
oy oy
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17177
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!