ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Üniversitelerin ilk dönemleri bitiyor, Avrupadaki okulların bazılarının ikinci dönemli başlıyor.. Erasmusçular yola koyulmaya başladı.. Finlandiya ve Hollanda'ya birer kişi yolladık bile :)
3 Ocak 2006 02:02
denizzzz
bu da erasmus olayıyla ilgilenen ajansın başından gelen mesaj:
Degerli Erasmus ogrencilerimiz;
Halihazirda cogu Erasmus ogrencisi olarak Avrupa Birligi uyesi ulkelerde bulunan ve bir kismi da bahar doneminde bu heyecani yasayacak olan siz degerli ogrencilerimize yeni yil munasebetiyle seslenme firsati bulabilmek cok guzel. Hepiniz, okulunuzun basarili seckin ogrencileri arasindan belirlenen sansli kisilersiniz. Birtakim sorunlar yasiyor olabilirsiniz. Ama, eminim ki gecen yil, 1142 arkadasimizin Erasmus ogrencisi olarak okullarimiza yasattigi deneyimlerden sonra bu yil bu deneyimi yasayan/yasayacak olan siz 3000 civarindaki ogrencimiz gecen yila nispetle daha rahat bir donem gecirmis olacaksiniz. Her halukarda, doneminizi bitirdikten sonra, hayatinizin cok onemli bir parcasi olarak, siz parlak beyinli genclerimizin ufkunu daha da acan cok degerli bir tecrube daima sizin yaninizda ve ozgecmisinizde yer alacak. Dogrusu boyle bir firsati 10 yil kadar once ogrenciligim sirasinda ben de yasamak isterdim. Bizim yasayamadigimiz bu firsati sizlerin hem kendi adinizia hem de ulkemiz adina cok iyi bir sekilde degerlendirecegine olan inancimizla bu heyecani bizler de kisisel ve kurumsal olarak yasamaktayiz. Onumuzdeki donem 5000 civarinda gencimizin bu firsati bulabilecegini soyleyebilirim. Dusunun birkac yil sonra, her yil universitelerimizden mezun olan ogrencilerimiz arasinda 10-15 bin Erasmus ogrencisi yer alacak. Bunun Ogretim Elemani boyutunu da dusunurseniz, egitim hayatimiza nasil bir canlilik ve kalite getirecegini tahmin etmenin zor olmadigini goreceksiniz.
Biz, Ulusal Ajans olarak, okullarimizin ikili anlasmalarla yaratmis oldugu degisim potansiyelini en iyi sekilde ulkemizin genclerine kullandirabilmek icin yuksek ogretim kurumlarimizla isbirligi icinde elimizden gelen herseyi yaptigimiza inaniyoruz. Avrupa Komisyonu'nun ulkemize 2005-06 donemi icin ayirmis oldugu Erasmus Ogrenci Degisimi kaynagina, Ulusal Ajans olarak %40 kadar ek imkan saglayarak 1300 kadar arkadasimizin daha bu imkandan faydalanmasini sagladik. Baska bir deyisle, sizlere aylik olarak verilen 400 Euroluk hibenin 240 Euroluk kismi AB Komisyonundan, geriye kalan 160 Euroluk kismi ise Ulusal Ajans'in saglamis oldugu kaynaktan saglanmaktadir.
Bu imkani ogrencilerimize kullandirirken, mevcut kontenjani en iyi sekilde degerlendirmek; sosyal ve akademik yonden bu olanagi en iyi degerlendirecegine inandigimiz kisileri belirlemek ve onlara belli bir basari hedefi koymak suretiyle ulkemiz adina en iyi sonucu elde etmeye calismak gibi bir islevi gozetmekteyiz. Zaten, akademik basari ve yabanci dil konusunda yeterli gordugumuz ogrencilerimize, Erasmus Degisim donemi sonunda saydirabilecegi dersleri almalarini saglamak ve bunlarda 2/3 oraninda bir basarili olmak hedefi koymamiz, bunun uzantisidir. Ancak, sizlerin elinizden gelen gayreti sarfettikten ve bu basari hedefinin cok uzagina dusmedikten sonra aleyhinize olabilecek bir durum sozkonusu degildir. Bir baska deyisle, ogrenci olarak sizler, sizden baska arkadaslarinizin da sizin yerinize kullanabilecegi, yuzbinlerce arkadasinizin kullanamadigi bu sinirli imkani sorumsuz bir sekilde heder etmedikten sonra - ki bu tur bir davranisin icinizden hicbirinin gosterecegini dusunmuyoruz - ogrencilerimizin lehine dusunmeye devam edecegiz. Degisim donemini verimli gecirmeyen arkadaslarimiz, kuvvetle muhtemel donem kaybina ugrayarak bunun faturasini kendileri odeme riskini zaten almaktadirlar.
Erasmus programinin calisma ve eglenmeyi; akademik yonu ve sosyal birarada gozeten, hedefleyen bir program oldugunu da dusunerek, derslerinizin disinda gezerek ogrenme ve eglenme hakkinizi da sonuna kadar kullanmanizi tavsiye ederiz. Unutmayinki sizler, ulkemiz insanini daha cok, Avrupa'ya calismak uzere giden ve orada tutunmaya calisan insanlarimizla taniyan Avrupalilara ulkemizin baska bir boyutunu anlatma, tanitma sansina sahip egitim gonullulerisiniz. Sizlerin orada birakmis oldugu etki kadar, sizin gibi kendi okullarini birakip ulkemize gelen Avrupali gencler de - ki bu sekilde ulkemize gelen Erasmus ogrencileri bu yil 1000 civarindadir- burayi daha yakindan taniyarak bircogunun onyargilarindan daha dogru intiba ve gozlemlerini kendi ulkelerine, bolgelerine tasimak suretiyle Turkiye-Avrupa yakinlasmasina cok onemli katkilar sunabileceklerdir.
Okulunuzun Erasmus sorumlulari ile irtibatinizin iyi olmasi, muhtemel ve potansiyel sorunlari azaltacak ve hafifletecektir. Bunun yaninda,sizlere verilmis olan Erasmus Ogrenci Beyannamesinde (Erasmus Student Charter) belirtildigi uzere, bulundugunuz okulun ve kendi okulunuzun sorumlularindan yeterli destek alamadiginiz veya onlari asan bir sorun yasadiginizda, orada da yer alan asagidaki iletisim noktalarindan bize ulasarak sorununuzu paylasabilirsiniz.
icinizde henuz islemlerini tamamlamayan (Erasmus Ogrenciligi henuz baslamamis, henuz yurtdisina cikmamis bulunan) arkadaslarimizin ders saydirma islemlerinde sorun yasamamasi icin siz-kendi okulunuz ve gideceginiz okul arasinda imzalanan Ogrenim Anlasmasinin (Learning Agreement) saglikli sekilde yapilmasina dikkat etmesini hararetle tavsiye ederim. Bu anlasma, sizlerin saglikli bir zeminde hareket etmenizi ve Erasmus Ogrencisi olarak haklarinizi teminat altina alan en onemli enstrumandir. Okulunuz, Erasmus Programina (oyununa) katilirken ( Avrupa Komisyonu'ndan, programa katilmak uzere Erasmus University Charter alirken) bu anlasmada yer alan derslerin tamamini saydirma konusunda garanti vermis durumdadir. Bu konuda ogrencilerimize haksiz bir sekilde magduriyet yasatan yuksek ogretim kurumumuz olursa, biz Ulusal Ajans-Erasmus programi olarak ilgili kurumu Avrupa Komisyonu'na bildirmekle sorumluyuz. Bu hususta, ilgili kurum kusurlu bulunursa, AB Komisyonu tarafindan magduriyeti gidermek uzere once uyarilacak (sari kart), duzelme olmamasi durumunda ise programdan (oyundan) temel kural ihlali sebebiyle atilabilecektir (kirmizi kart). Bu konuda, ulke olarak deneyimimizin az olmasindan kaynaklanan ufak-tefek sorunlar yasamakla birlikte henuz bize vahim bir yanlis olarak degerlendirilebilecek bir vak'a yansimamistir. Ancak, bu anlamda Erasmus Programinin sahibi olan Avrupa Komisyonu nezdinde haklarinizin savunucusu olarak kurumumuzun varligini ve sorumlulugunu sizlere tekrar hatirlatmak isterim.
Dusundugumden daha uzun bir yazi oldu. Yeni yil munasebetiyle sizlerle bir hasbihalde bulunayim derken, gercekten sizlerle karsilikli sohbet eder tarzda lafi uzatmis gibiyim. Gerekli gorursek, hepinize birden hitap eden bu tur yazilarla sizinle tekrar iletisim kurabiliriz. Sizlerin, sorunlar yaninda, programin ulkemizdeki tanitimina katkisi olabilecek - yayinlarimizda kullanabilecegimiz - anilarinizi, resimlerinizi bizlerle dogrudan veya okulunuz sorumlulari araciligiyla paylasmanizdan memnun olacagimizi belirtmek isterim. Ozelde Erasmus programinin, genelde Kurumumuz vasitasiyla ulkemizde yurutulen diger AB Egitim ve Genclik Programlarinin Turkiye'deki seyri ve son durumu hakkinda resmi internet sayfamizdan ( www.ua.gov.tr) zaman zaman bilgi almanin, sizler gibi ulkemize disaridan bakma firsati bulan genclerimiz icin, disarida bulundugunuz sure ve dondukten sonraki calismalariniz acisindan faydali olacagi kanaatindeyim..
Eminim bu yilbasi ve onumuzdeki gunlerde idrak edecegimiz Kurban Bayrami, sizlerin her yil yasadigindan farkli bir ortamda ve havada olacaktir.
Hepinize kurumum Devlet Planlama Teskilati - AB Egitim ve Genclik Programlari Merkezi (Ulusal Ajans) adina; benimle ve okulunuzun sorumlulariyla birlikte sizlerin sorunsuz bir sekilde bu deneyimi yasayabilmeniz icin yogun mesai harcayan Erasmus Programindaki degerli program uzmani arkadaslarim ilyas Ulgur ( ilyas.ulgur@ua.gov.tr ), Ozlem Yucel ( ozlem.yucel@ua.gov.tr ) ve Selen Tokgoz ( selen.tokgoz@ua.gov.tr ) namina mutlu, basarili, renkli, bereketli yeni bir yil dilerim.
Yeni yiliniz ve bayraminiz kutlu olsun...
Saglicakla kalin...
Selam ve sevgilerimle,
Not: 2005-06 Erasmus Degisimi Ara Raporunda, ilgili Erasmus ogrencilerimizin iletisim bilgilerini (e-posta) bizlere gondermemis olan universitelerimizin, hem bu eksigi tamamlamalari hem de bu e-postayi 2005-06 Erasmus ogrencilerine iletmesi hususunda geregini arz ederim.
Omer Aycicek
SOCRATES/Erasmus Programi Koordinatoru
AB Egitim ve Genclik Programlari Merkezi Baskanligi
(Ulusal Ajans)
Huseyin Rahmi Sokak No: 2
06680 Cankaya/ANKARA - TURKEY
merhaba ben bu yıl macaristan miskolc üniversitesine gidiyorum,
daha önce giden var mı?
bilgi rica ediyorum
6 Eylül 2006 19:43
kretzsche
valla bi arkadaşım budapeşteye gitti geri döndü bikaç hafta sonra
sen vardın mı macaristana? neler yapıyorsun?
8 Ekim 2006 16:00
selinka
Şu an forum yönetimi yerli yersiz mesajlarla forumu kirleterek 100 mesaj sayısına ulaşmadığımdan beni başlık açma vasfına haiz görmediği için konuyla alakasız sorularımı buraya yazıyorum. Umarım ilgili kişiler görür ve yanıtlar.
İki sorum var Erasmus üzerine. Birincisi başvuru tarihleri ne zaman sona ermekte? Okullara göre değişmekte mi? Eğer öyleyse İstanbul Üni hakkında bilgi sahibi olan var mı? Araya bayram tatili girdi diye sorun çıkar mı?
Bir de Almanca dil sınavı hakkında bilginiz var mı? Ne seviyede bir sınav? Kaç puan almamız gerekiyor?
Teşekkürler...
20 Ekim 2006 22:10
sultana [cimdallı!]
İstanbul Üniversitesinde biraz farklı olduğunu duymuştum başuru şrtlarının.
ama genelde okuldan okul değişir zaten başvuru tarihleri
önemli olan aslında gideceğin okulla kurulan bağlantı, bunu sen de yapabilirsin aslında, ama okullar işin içine bir bürokrasi sokuyor mecburen. Çnk bursu alabilmen için gerekli. rektörlüğünüzde bulunan dış ilişkiler departmanından detaylı bilgi alaileceğini sanıyorum
21 Ekim 2006 01:00
penelope
ya bi sorum var... Fransa'da ki Türk Erasmus öğrencileri Ermeni Soykırımını tanımak zorunda mı, ya da ne gibi zorluk yaratıyo mu onlara bu durum?
21 Ekim 2006 01:52
sultana [cimdallı!]
bence hiç karışmayın olaya... yada karışın alevlendirin :) ama sonuçta orada misafir konumunda bir insanı sınır dışı da edebilir bunlar, içeri de atabilir malesef
dolayısıyla fransa sınırları içerisinde kanun olmuş her şeye tabi olmak zorunluuğu var, tabi kanunlaştıktan sonra
22 Ekim 2006 19:10
gail
ispanyaya gitmeyi planlıyorum..daha önce erasmusla gitmiş olan var mı?
8 Mart 2007 21:41
priene
ispanya hakkında bişeyler biliyorsanız paylaşırsanız sevinirim bende..::I))
9 Mart 2007 01:31 ~ 9 Mart 2007 01:31
canann
almanya worms a giden var mı güz dönemi için? ya da gidip dönmüş olan?
9 Mart 2007 12:21
kretzsche
worms diye bi yer hiç duymadım neresindeymiş almanyanın?
12 Mart 2007 01:17
canann
frankfurt ve mainz e yakın küçük bi yer.
19 Mart 2007 22:19
glhn
almanya marburga giden veya gitmiş biri var mı? zira varsa bir kaç sorum oluck kendisine ? :)
7 Mayıs 2007 10:47
_volkan_
Fransa ve Hollanda'ya gidecek arkadaslar, bilgi alabilirsiniz benden
28 Mayıs 2007 19:45
aspelkader
arkadaşlar 2009 baharda çek cumhuriyeti yolcusuyum.vize süreci başlıcak en yakın zamanda.var mı aranızda gitmiş olanlar çek'e :)
8 Mart 2008 10:54
yyudumm
ispanyanın hangi şehirleri hakkında bilgiye ihtiyacınız var?
8 Mart 2008 21:34
lithium
şu an ev ark.ım çek'te.. pragda..
bruno bi şey bi şey üniversitesinde..
güzel heralde, çok kolaymış, haftanın 2 günü 2 saat dersi varmış hep rapor teslimiymiş bütün gün geziolarmış ve deli gibi ortalama yapılıomuş..:D
8 Mart 2008 21:38
preacher
daha bır kac gun once gırdım sınava... ve gayet kazıktı sorular... gercı benım ıngılızcem bıraz kotu o yuzden de bana zor gelmıs olabılır... salı gunu mulakata gırıcem... ama bende cook gıtmek ıstıyorum.. bu arada avrupadan gelen ogrencıler ıcınde turkce sınav yapılsın :)
8 Mart 2008 23:24
sunburn
valencia hakkında bişiler biliyosanız süper olurdu
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/1717
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!