Köksal Toptan’a yazdığı mektupla “türbanlı kadınlar için kuaför salonuna izin vermeyin” diye uyaran CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman
15 Ocak 2008 17:03
buneya
Onlar insan değil galiba
buneya demis ki:
Köksal Toptan’a yazdığı mektupla “türbanlı kadınlar için kuaför salonuna izin vermeyin” diye uyaran CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman
15 Ocak 2008 17:04
comandante
yavuzcan:p demis ki:
puhahahaha kuyuya bi taş attım hiçbiriniz çıkaramıosunuz...
ta neden bu tartışma anlamıyorum. kardeşim türban takıyor doal olarak kuafore gidecek... asıl o milletvekili bu hareketiyle kendine oy veren başöetülülerin canını acıtıyor(az sayıda da olsa)
devlet bunyesindekiler gercekleri gormekten kaçmamalıdır.
burası laik ülke ise nasıl askerlere alkollu eğlence yeri var içmeyen ve o ortamda bulunmak istemeyenlere de mekan olmalı gecenki havuz muhabbeti gibi...
her nese bu taş bu kuyudan cıkmaz bence...
konuyu olesine actım yoksa normalde haber olmıcak bıse bu...
Kimse o sıkmabaşlılara ''Kuaföre gitme'' demiyor, diyemezde zaten. TBMM bünyesinde kadın kuaförü var mıdır ? Evet vardır. Ancak o bayanlar bunu kullanmak yerine kendilerine bir ayrıcalık istiyor sadece kendilerine bakan bir kuaför istiyorlar. Üstelik bunu bir de Yüce Meclis çatısı altında yapıyorlar. İşte sıkıntı orada. Eğer Canan Arıtman tutup niye sıkmabaşlılar kuaföre gidiyor yada meclis dışındaki özel bir kuaföre gidip bu iddialarda bulunsaydı suçlu olurdu, fakat orası meclis!!! Üstelik Anaysada'da belirtildiği üzere Laik bir Devlet'in meclisi...
15 Ocak 2008 19:41
dianarabago
comandante
sen ve senin gibiler , güya kendi çapınızda her zaman yaptığınız gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ciddi bölümünü aşağılayarak tdk da dahi geçmeyen 'sıkmabaş' sözcüğünü kullandıkça... ve bu sözcük 'Lail bir devlet' kelimesiyle aynı cümle içinde kullanıyosa.. ben istemiyorum sizin laiklik anlayışınızı.. buysa laiklik anlayışınız,alın sizin olsun,..Atatürk e bile saygısı kamamış siz zavallılar bu ülkeye kim bilir daha neler yapacaksınız... bu ülke için en acı tarihtir 10 kasım..
115 Ocak 2008 19:56
ne alaaka
hayır mecliste kuaförün ne işi var bikere!!
115 Ocak 2008 20:09
burcu
CHP bence ana muhalefet partisi olarak gayet muhalefet. Zaten seçimlerden galibiyetle çıkamamalarının nedeni de bu. Adamlar her şeye muhalefetler ama iktidar olduklarında ne yapabilirler bunu kimse bilmiyor çünkü sadece muhalefetler. Bir çok CHP li bile partisine oy vermiyorsa CHPli olmayanlar zaten vermez.
Başörtüsünü Türban meselesi haline getiren başörtülüler değildi. Bunu Allahın emri ya da ailesinin rızası için yapanlar değildi. Bunu Erbakan başlattı CHPye malzeme yaptı. Bence çözüm başörtüsünü ve başörtü kullanmamayı güvence altına almaktan geçiyor. O zaman özgürlükten bahsedilebilir. Öyle bir şey yapılmalı ki başını örtmek isteyen örtmekte, örtmek istemeyen örtmemekte gerçekten özgür olsun. Böyle bir şey yapılırsa türban hiçbir zaman suni gündem olarak gündemimizi meşgul etmez ve siyasilerimizin hepsi bu saçma maddeden kurtulur.
Gerçi türban sorunu olmasa siyasilerin üstünde konuşup kavga edebilecekleri kaç konuları var ellerinde bilmiyorum. Belki Kürt sorununu sorun olarak görmeden Türk ve Kürtlerin beraber aynı haklara sahip vatandaşlar olduğunu da görürler. O zaman hizmet ön plana çıkar belki. Alevilere verilen iftarlar tartışılmaz.. Herkes vatandaşlık haklarından sonuna kadar faydalanabilir belki. Bir de gariban gençliğimiz okullarından ve ailelerinden gerekli destek ve eğitimi aldıklarında var ya.. işte Türkiye o zaman süper bir yer olur. Çünkü çocuklar bu sayede kendilerini abuk subuk kanundışı, ahlak dışı ve insanlık dışı uygulama iş veya görev her ne ile adlandırıyorlarsa onlarla kendilerini ispatlamak zorunda kalmazlar. Birer birey olarak zaten değerli olduklarının farkında olurlar..
115 Ocak 2008 20:41
feykoğlufeyk
harikasın arkadaşım mükemmel yakalamışşın...
ayrıca sıkmabaş diyerek zaten onları dışlamış oluyorsun onlar açıklara patlakbaş diyormu?
sen bölücülük yapıyorsun milleti düşman ettiniz be!!!
eskiden okula beraber giren alışverişe beraber çıkan BAŞÖRTÜLÜ ile başı açık şimdi düşman gibi bakıolar birbirine... bu halkı rahat bırakın bu halk beraber yaşasın dini inanışlar deil Türk olmamız birleştirici güç olsun!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dianarabago demis ki:
comandante
sen ve senin gibiler , güya kendi çapınızda her zaman yaptığınız gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ciddi bölümünü aşağılayarak tdk da dahi geçmeyen 'sıkmabaş' sözcüğünü kullandıkça... ve bu sözcük 'Lail bir devlet' kelimesiyle aynı cümle içinde kullanıyosa.. ben istemiyorum sizin laiklik anlayışınızı.. buysa laiklik anlayışınız,alın sizin olsun,..Atatürk e bile saygısı kamamış siz zavallılar bu ülkeye kim bilir daha neler yapacaksınız... bu ülke için en acı tarihtir 10 kasım..
115 Ocak 2008 20:50
souvereign jr.
bence de. başka yer mi yok...
ne alaaka demis ki:
hayır mecliste kuaförün ne işi var bikere!!
15 Ocak 2008 20:59
feykoğlufeyk
meclis kuaforu vardır benim bildiğim erkek kuaforu var bayan kuaforu var artık tesetturlu bayanlar içinde var!!!
15 Ocak 2008 21:09
-glycerine-
CHP'nin içinde sorunlar var diye dışarıyla ilgilenmesinler mi? Ucuz popülizm bunlar yapmayın allah aşkına. CHP'de iç çekişme var o zaman içiyle ilgilensin dışarıyla uğraşmasın. İçerisini er yada geç halleder CHP merak etmeyin siz. Ama ülke bu tür şeyler yaşamaya devam ederse ve bunlara isyan edenler ''Sen kendi iç işlerine bak ''diye susturulmaya çalışılırsa, 10 sene sonra ne CHP kalacak ne TBMM ...
Commandante CHP'nin AKP'den farkı mı var sanıyorsun?Gerçekten inanıyor musun buna?
En büyük solcular parti dışındayken,Baykal'ın dişçisi,akrabaları bilmem neleri milletvekili oldu.
Parti Baykal'ın tek elinde.Şu adam milletvekili olacak,şu adam olmayacak diye kendi parmağıyla işaret ediyor insanları.
Bunun adına da demokrasi diyor.
Git bakalım CHP binasına,ben Baykal ile görüşmek istiyorum de.
Adamın asansörü 4 saniyede en üst kata çıkıyor.Adamın odasına girmek için özel bir kartın olması lazım.
Şu gerçeği de görmek sana ağır geliyor olabilir,işleyecek toprağı kalmamış,karnını doyuracak yemeği kalmamış adam için,sizin o elit tartışmalarınız pek bir şey ifade etmiyor.
Kişisel özgürlükler diye bağırırken sayın CHP'li vekiller,hayatlarında bir birey olmanın ipucunu bile göremeyen milyonlarca insan olduğunu unutuyor bu ülkede.
Önce iş,önce aş,önce aile,önce hayat gelir.
Ondan sonra felsefe,laiklik,Cumhuriyet ıvır zıvır gelir.
Neymiş efendim,kamusal alanda Türban.
100 km yakınında kamusal alan olmayan insanlar var.
Devlet nedir bilmeyen.
Sen o insanları insan yerine koysaydın 80 yıldır,
Şimdi bu halk AKP'nin onlara verdiği kömürü,ekmek arası sucuk yapar,o vekillerin ağzına sokardı.
Sokmuyorsa,şapkanı önüne koyup hatayı kendinde arayacaksın.
115 Ocak 2008 23:09
zifir
hı bi de denek olduk yani!!! sagol yavuzcan...allah basımızdan eksik etmesin demişmiydim?
yavuzcan:p demis ki:
alala bak sen ya herkes te bilmiş kesilio...
onceki msjlarımdan anlamanız lazım ki bana gore bu ülkenin medyasında haber die gorduğunuz onlarca sey yalan dolan saçmalık...
fakat konu hakkaten bekledıgımden fazla ilgi gordu açarken silmeyi dusunuodum artık vazgectim dursun burda...
aslında konuyu acma sebeplerimde bazı teorilerimi doğrulama çabasıda vardı ama teorim bana kalsın bırakın...
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17164
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.