comandante
ısrarla inandığın şeyi savunmandan, olması gerekeni vurgulamandan dolayı seni tebrik ediyorum..ki büyük bir tutarlılıkla devam ediyorsun..ancak şöyle bir durum var ki, bu platform bile böyle temelsiz, basitçe yapılan yorumlardan oluşabiliyorsa, bence boşa nefes tüketmek oluyor ne yazık ki...bu platformun bilimsel ya da ciddi bir tartışma yeri olmadığının farkındayım, ancak fikir beyan eden insanlar, bu ülkenin en eğitimli insanları olarak düşünülürse, yazık diyourm başka söze de hacet yok....meclisin ne olduğunu , ne anlama geldiğini bilmeyen, tek özgürlüğün kadının kapatılması özgürlüğü olduğunu sananlar var çokça....halkın eğitim seviyesi belli, yöneticilerin seviyesi de ortada....
öyle yöneticilerimiz var ki..kadını yaşlılar ve özürlüler gibi korunmaya muhtaç bir statüye sokuyor..çalışan üreten kadın nerde, yok öyle birşey..eşitlik fln mı, yok bu ılımlı islamda kadın erkek eşitiliği...büyük düşünür yeni güzin abla emine erdoğanın dediği üzere, kadın önemli bir rehber,evet kendini geliştirmesi gerekir ama kadının haddini bilmesi gerekk, aile içindedir göreviii, dışarı ne alaka..oturur evinde, özenle türbanını takar, çocuk bakar, eşine yardımcı olur....
evet pek muhterem arkadaşlar, öyle yöneticilerimiz var kiii, suudi arabistan sözde kültür festivaline kadın fln getirmeyin, abtestimizi bozmayın diyor, kültür bakanımızda ne demek abi emrin olur, otursun evinde ne gezicek diyor....
siz daha ne bekliyorsunuz....siz daha nasıl uyuyosunuz özellikle kadınlar, siz nasıl uyuyorsunuz...kapanın kapanmayın bu durum kimseyi ilgilendirmiyor ancak kendinizi yaşlılar ve özürlüler gibi korunmaya muhtaç görüyorsanız, bu toplumsal bir nankörlük, kazandığımız haklarımıza nankörlük, geçmişimize...kapanmak özgürlük ama bu zihniyette açık olmak yavaş yavaş özgülükten çıkarılmaya çalışılıyor...eşitlik en büyük özgürlük ve toplumsal önemi var.. yani kişisel özgürlük denip , kimseyi ilgilendirmez denilip üstü kapatılacak bir şey değil... comandante özellikle o mecliste haremlik selamlık türban kuaförü açılmasına , sanane diyen şahsa gereken cevabı vermişsin, ayrıca tebrik ediyorum...
canan hanımın da bu meseleden ayrık olarak eşitlik meselesine dikkat çekmesini istiyorum....ama bu ülkede muhalefet partileri olmadığından, bireysel muhalefet yapmak zorunda kalıyoruz, örgütlü olmadıktan sonra o da nereye kadar....
ayrıca yok türbanlılar rencide edliyor bilmem ne diyen insanları da anlamıoyorum,..mazlum edebiyatı seçimleri kazandırdı belki ama kimi kandıryıyorsunuz ki...laik düşşünen insanlara dinsiz deniyor, hakaret ediliyor sonra türbanlılar mı rencide ediliyor yanii...kimsenin türbanlıları rencide ettiği fln yok...türbanlı türbansız melesini yaratanlar zaten kadının üstünden prim yapmaya çalışanlar, bütün kadınlar rencide oluyoruz zaten yıllardır, bakmayın siz bazılarımız güdülüyor sesi çıkmıyor, ya da anlayamıyor....
15 Ocak 2008 12:05
öteki
Bi kere böyle bir parti tarafından yönetiliyorsanız onların da diğer tüm partiler gibi kendi yaşam şekillerini de bulundukları ortamda uygulayacaklarını kabul etmek zorundasınız. Hükümetin başına geçen her parti benzer şeyleri yapar. Onlar da kendi yaşam biçimlerini uyguluyorlar. Bunun için kuyruğuna basılmış kedi gibi yaygara koparmaya gerek yok . Böyle şeylere odaklandıkça asıl sorunlar belirsizleşiyor.
akpy'ye inat türban seçimi kadının kendi vereceği bir karardır. Kimse adına çağdaşlaşma planları yapmaya hakkımız yok. Halkın eğitim seviyesi düşükse arttırmanın yolu türbana odaklanmaktan antifetvalar vermekten geçmez. Bunu bir takıntı haline getirdik. Eğer ki yöneticilerimiz kadını korunmaya muhtaç bir hale getirdiyse bunda aynı şekilde buna izin veren kadınların da rolü büyüktür. Kendi kriterlerimizi başkalarında da uygulamaya kalktığımız müddetçe çağdaşlaşmayı falan unutun. Onların kendi kararı olduğuna inanmayabilirsiniz ama yine de türban seçimlerine bu kadar yoğunlaşmaktan, cahilliği bu kadar indirgemekten vazgeçin.Çağdaşlaşma ve medenişleşmeyi bi örtüyle bağdaştırmaktan vazgeçin ki süreç kendi yolunu bulsun.
Bu noktada türbanı büyük bir mesele haline getirip çözemeyen sadece çığıtkanlık yapan AKP'nin tavrı önemli. AKP bütün açgözlülüğüyle orta sınıfın oylarını toplamayı başardı. Bunun için oyunlarına alet etmediği kesim kalmadı. Dindar kesimi, kürtleri, son zamanlarda alevileri, sahte sosyal politikalarıyla sosyal demokratları. AKP'nin derdi özgürlük falan değil, nabza göre şerbet veriyor sadece. Fakat dikkat edilmesi gereken şey AKP'ye olan bu öfkemizin asıl odaktan çıkıp yan yollara sapmasıdır.
115 Ocak 2008 12:51
dönüşüm
böyle kangren olmuş kısır döngü olmuş konularla gündemin önemli konuları unutturulmaya çalışılyor bence. medyamız neden artık yargılanan 8 askerden gençten bahsetmiyor. onların maruz kaldıkları aşağılanmadan neden vaz geçildi unutturulmaya mı çalışılyor böyle suni gündemlerle? insanlarımızn en büyük ve tehlikeli hastalığından, unutkanlıktan, yararlınıp önemli konuları bertaraf ediyorlar.
15 Ocak 2008 13:45
feykoğlufeyk
puhahahaha kuyuya bi taş attım hiçbiriniz çıkaramıosunuz...
ta neden bu tartışma anlamıyorum. kardeşim türban takıyor doal olarak kuafore gidecek... asıl o milletvekili bu hareketiyle kendine oy veren başöetülülerin canını acıtıyor(az sayıda da olsa)
devlet bunyesindekiler gercekleri gormekten kaçmamalıdır.
burası laik ülke ise nasıl askerlere alkollu eğlence yeri var içmeyen ve o ortamda bulunmak istemeyenlere de mekan olmalı gecenki havuz muhabbeti gibi...
her nese bu taş bu kuyudan cıkmaz bence...
konuyu olesine actım yoksa normalde haber olmıcak bıse bu...
15 Ocak 2008 13:49
öteki
sen ne yapmaya çalıştığından mı bihabersin yoksa gelen eleştiriler seni kendine getirdi de mi üste çıkıyorsun? Başlık açan sensin kuyuya taş attım diyen sensin. Madem öyle geyiğe aç başlığını
15 Ocak 2008 14:01
dönüşüm
al benden de okadar.
yarenhazal demis ki:
sen ne yapmaya çalıştığından mı bihabersin yoksa gelen eleştiriler seni kendine getirdi de mi üste çıkıyorsun? Başlık açan sensin kuyuya taş attım diyen sensin. Madem öyle geyiğe aç başlığını
15 Ocak 2008 14:06
feykoğlufeyk
hayır ne yapmaya çalıştığımı biliyorum...
üste çıkmıyorum bu başlığın bole olacağını biliyordum ayrıca.
demem oki konular hep ayrı yerlere gidiyor ve hep kışkırtıcı tartışma yaratıcı konular acılıyor. benımkı buna bi tepkiydi.
15 Ocak 2008 14:26
zifir
buna tepkiyi insanları yeni bir tartısma ortamına sokmaya kasarak göstermen de ironik tabi..eminim bu konu yüzünden tartısan insanlar senin sayende inanılmaz bir aydınlanma sağlamışlardır!
sağol yavuzcan:p! allah başımızdan eklis etmesin seni!
15 Ocak 2008 14:33
feykoğlufeyk
alala bak sen ya herkes te bilmiş kesilio...
onceki msjlarımdan anlamanız lazım ki bana gore bu ülkenin medyasında haber die gorduğunuz onlarca sey yalan dolan saçmalık...
fakat konu hakkaten bekledıgımden fazla ilgi gordu açarken silmeyi dusunuodum artık vazgectim dursun burda...
aslında konuyu acma sebeplerimde bazı teorilerimi doğrulama çabasıda vardı ama teorim bana kalsın bırakın...
15 Ocak 2008 16:08
ıssız
bunları söyleyen adam cumhuriyetçi ve demokrat oluyor dimi
15 Ocak 2008 16:15
ıssız
Arıtman, “tolerans, hoşgörü kimse benden beklemesin, bu konuda tolerans bizi Suudi Arabistan kadınına benzetecek, tüm kadınları uyarıyorum” diye konuştu.
bunu diyen herif mesela
cumhuriyet düşmanıdır vatan hainidir
115 Ocak 2008 16:29
feykoğlufeyk
ya bende sandım ki benım sozlerimde bişe var...anladım tmm... nese konuyu uzatmayalım...:d
ıssız demis ki:
Arıtman, “tolerans, hoşgörü kimse benden beklemesin, bu konuda tolerans bizi Suudi Arabistan kadınına benzetecek, tüm kadınları uyarıyorum” diye konuştu.
bunu diyen herif mesela
cumhuriyet düşmanıdır vatan hainidir
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17164
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.