Ne demek nerede açılıyorsa açılıyor. Birincisi TBMM Bünyesinde açılan herşey beni ilgilendirir. Çünkü orada çalışanlar adı üstünde vekildir. Ben halkım, asılım. Asıl vekili her zaman denetleme ve eleştirme hakkı vardır.
İkincisine gelirsek oranın ismi Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Ve isminde geçen Türkiye laik bir devlettir. Hiçbir dinin diğerine karşı bir farkı, hiçbir inanç sahibinin ''ötekine'' karşı bir üstünlüğü yoktur. Hiçbir allahın kuluna orada ayrımcılık, kayırmacılık, özel muamele yapılamaz. O vekillerin hanımları açık bayanlarla aynı ortamda kuaföre gitmeyi istemiyorlarsa giderler mahallelerindeki türbancı salonlarına orada yaptırırlar saçlarını. Rahmetli Ecevit'in bu simgeyi meclise sokan ilk kadın THE Merwe'ye söylediği söz gerçekten çok güzel ve doğruydu.
Türkiye'de hanımların giyim kuşamına, başörtüsüen özel yaşamlarında hiçkimse karışmıyor. Fakat burası hiçkimsenin özel yaşam yeri değildir. Burası devletin yüce kurumudur.Burada bulunanlar devletin kurallarına geleneklerine uymak zorundadırlar. BURASI DEVLETE MEYDAN OKUNACAK YER DEĞİLDİR!!!
114 Ocak 2008 23:11
çirkin!!!
enteresan
14 Ocak 2008 23:28
-glycerine-
Hayır bn şimdi merak ettim;
Bu Arutman hanım,ilk önce partisinde demokrasiyi sağlamak için,partiyi kendi kahvehanesi haline getiren Baykal'ı sorguya çekse;bu insanları başa getirenlerin arasından Baykal'ın da olduğunu kendine hatırlatsa,
İlk önce CHP'yi o çok övdükleri,daima savunmasını yaptıkları,demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ne layık bir hale getirsinler,ondan sonra çıkıp bunları konuşsunlar.
Gerçi üzerlerine düşeni,daha önce yapsalardı,ellerinde de bu malzemeler olmayacaktı.
114 Ocak 2008 23:31
ofelya
üzgünüm bende sadece bi kez alkışlayabildim...
[quote=hamsi tohunç]
ÖLDÜRMEK YOK DİYORUM
[quote/comandante]
sanane nerde açılıyosa açılıyo
Ne demek nerede açılıyorsa açılıyor. Birincisi TBMM Bünyesinde açılan herşey beni ilgilendirir. Çünkü orada çalışanlar adı üstünde vekildir. Ben halkım, asılım. Asıl vekili her zaman denetleme ve eleştirme hakkı vardır.
İkincisine gelirsek oranın ismi Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Ve isminde geçen Türkiye laik bir devlettir. Hiçbir dinin diğerine karşı bir farkı, hiçbir inanç sahibinin ''ötekine'' karşı bir üstünlüğü yoktur. Hiçbir allahın kuluna orada ayrımcılık, kayırmacılık, özel muamele yapılamaz. O vekillerin hanımları açık bayanlarla aynı ortamda kuaföre gitmeyi istemiyorlarsa giderler mahallelerindeki türbancı salonlarına orada yaptırırlar saçlarını. Rahmetli Ecevit'in bu simgeyi meclise sokan ilk kadın THE Merwe'ye söylediği söz gerçekten çok güzel ve doğruydu.
Türkiye'de hanımların giyim kuşamına, başörtüsüen özel yaşamlarında hiçkimse karışmıyor. Fakat burası hiçkimsenin özel yaşam yeri değildir. Burası devletin yüce kurumudur.Burada bulunanlar devletin kurallarına geleneklerine uymak zorundadırlar. BURASI DEVLETE MEYDAN OKUNACAK YER DEĞİLDİR!!!
[/quote]
[/quote]
214 Ocak 2008 23:33
*** perihel
bazı insanlar hassas konular hakkında konuşulmasını istemiyorlar..ozaman bu konu hakkında da yorum yapmasınlar...ANLAYAN ANLAR..
offfffffffffff
hassas konular hakkında konuşulmasın demedim,hassas konularda dikkatli ve hassas konuşulsun dedim.Bu konuda da diğer konudaki yorumlarından görmek istemiyorum evet.Aynı fikirdeyim.Türbanlı insanları rencide etcek veya onlara haksız ithamlarda buluncak,ya da saygısızca sorgulayacak,inançlarını küçümseyecek yorumlar istemiyorum!
14 Ocak 2008 23:47
comandante
-glycerine- demis ki:
Hayır bn şimdi merak ettim;
Bu Arutman hanım,ilk önce partisinde demokrasiyi sağlamak için,partiyi kendi kahvehanesi haline getiren Baykal'ı sorguya çekse;bu insanları başa getirenlerin arasından Baykal'ın da olduğunu kendine hatırlatsa,
İlk önce CHP'yi o çok övdükleri,daima savunmasını yaptıkları,demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ne layık bir hale getirsinler,ondan sonra çıkıp bunları konuşsunlar.
Gerçi üzerlerine düşeni,daha önce yapsalardı,ellerinde de bu malzemeler olmayacaktı.
CHP'nin içinde sorunlar var diye dışarıyla ilgilenmesinler mi? Ucuz popülizm bunlar yapmayın allah aşkına. CHP'de iç çekişme var o zaman içiyle ilgilensin dışarıyla uğraşmasın. İçerisini er yada geç halleder CHP merak etmeyin siz. Ama ülke bu tür şeyler yaşamaya devam ederse ve bunlara isyan edenler ''Sen kendi iç işlerine bak ''diye susturulmaya çalışılırsa, 10 sene sonra ne CHP kalacak ne TBMM ...
114 Ocak 2008 23:51
tohunç
comandante kan akıtmak yok diyorum sana
114 Ocak 2008 23:52
cici coşkun
ben herkese meydan okurum
214 Ocak 2008 23:54
tömbeki
CHP'nin içinde sorunlar var diye dışarıyla ilgilenmesinler mi? Ucuz popülizm bunlar yapmayın allah aşkına. CHP'de iç çekişme var o zaman içiyle ilgilensin dışarıyla uğraşmasın. İçerisini er yada geç halleder CHP merak etmeyin siz. Ama ülke bu tür şeyler yaşamaya devam ederse ve bunlara isyan edenler ''Sen kendi iç işlerine bak ''diye susturulmaya çalışılırsa, 10 sene sonra ne CHP kalacak ne TBMM ...
chp ve tbmm türban meselesi ile kurtulacaksa hiç kurtulmasın...
215 Ocak 2008 00:13
swashbuckler
muhalefetin muhalefet olması gerekiyor.
bir muhalefet partisi çıkıp bunlar demokrasiyi çökertiyor diyorsa, parti bütünü olarak ifade özgürlüğü, inanç özgürlüğü gibi kavramların özlerini benimsemiş olması, demokrasinin esaslarını kendi parti mekanizması içerisinde yürütebiliyor olması gerekir.
deniz baykal dürüst, bilgili ve tecrübeli bir siyasetçi olabilir. ne var ki başarısızlığı artık kanıtlanmış bir siyasetçidir. cumhuriyet mitingleri'nde ortaya çıkan enerjiyi seçimlere kanalize edememiş, seçim propagandası esnasında halka bir alternatif sunamamıştır. ben de biliyorum başbakan'ın oğlunun gemicik almasının akla mantığa sığar bir yanı olmadığını ama miting yapıp plastik gemi dağıtmakla olmaz bu iş.
comandante, bir partinin içerisindeki demokrasi çarklarını işletmek, hukuken zaman alan bir süreç değildir. bu doğrultuda bir istek olduktan sonra, hızla bir yeniden yapılanmaya girişilip partiler yenilenebilir.
CHP Atatürkçü bir parti olarak kurulmuştur. Atatürkçü olmanın temelinde değişim yatar. devrimcilik, dolayısıyla değişim, kendini yenileyebilme, yenilikler yapabilme ve bunlara açık olma, Atatürk'ün altı ilkesindendir. Böyle bir ilkeler bütününü miras olarak almış olmak, CHP için bir avantaj olduğu kadar, bir yükümlülüktür. sözde altı ilkeye bağlılığı AKP de çok güzel yapabiliyor.
bu ülkede bir elinizle sayabileceğiniz kadar kısa bir süre önce, devlet, tek geçim kaynağı olan üzümlerin yetiştiği arazilerini bir altın şirketine satmak istemeyen köylülerin arazilerini kamulaştırıp şirkete devretti. ben sosyalist enternasyonel'de bir pozisyon sahibi olan Deniz Baykal'ı, sermayenin bu kadar açık ve çarpık bir şekilde yanında yer alan hükümeti, o köylülerle beraber protesto ederken görmedim.
sol, halktan kaynaklanır, kaynağı doğrudan doğruya halktır, halktaki dalgalanmaları takip eder, halkın yanındadır. solcuyum diyen bir kimsenin, kapitalizmin zararlarının bu boyuta çıktığı bir durumda, halkın yanında olup, ortalığı ayağa kaldırması gerekir.
başa dönelim. muhalefet olunacaksa, bu hakkı vererek yapılmalıdır. elitist politikalar güdülerek bu iş olmaz. üniversite öğrencisiyiz biz tamam, sıcak bir evde veya yurttayız, karnımız tok, elektriğimiz var, suyumuz var, elimizin altında internet var. bizi Bayan Arutman'ın Kuaförle İmtihanı ilgilendiriyor olabilir -şahsen ben bu işin sonunun nereye varacağını çok merak ediyorum- ama Türkiye'nin öbür ucunda, aç, geçim kaynağı elinden alınmış, cebine dört ay karnını doyurabilsin diye tazminat parası sıkıştırılmış bir köylü, kendisi bu durumdayken çıkıp kuaförle uğraşan bir solcu gördüğü zaman küfürü de basar, sola da, solculuğa da inancı kalmaz, bir sonraki seçimde de oyunu kapısını çalıp ama bak ülkenin ağzına ağzına sıçtı bunlar, gel bize oy ver? diyene değil, tarlasını elinden alan aynı kişi olmasına rağmen, seçimden altı ay önce düzenli olarak haftada bir kapısına erzak, kömür bırakan, kapısının önündeki yolu yapana atar.
işte o zaman bakakalırız giden geminin ardından.
o yüzden, çok kabaca ve kısaca özetlemek gerekirse, evet, lütfen CHP kendi işine baksın.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17164
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.