ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
öncelikle belirtmek isterim ki, benim nazarmda cumhuriyet ve vakit akit vs. gazaeteleri tamamen aynıdır.. ama her nedense cumhuriyet okuyan herkes vakitin saçmalıklarıyla dalga geçer, vakit okuyan cumhuriyetin vs.. bu sitede de daha önce vakit gazetesinin bir çok saçma haberleri başlık olarak açılmış ve o başlıklar altında cumhuriyet gazetesi aydın gazetesi olarak gösterilip vakit ve diğerleri bölücülkle suçlanmıştı.... bende bir değişiklik yapıp cumhuriyetin saçma ve komik haberlerinden birini sizlerle paylaşmayı uygun gördüm...
cumhuriyet web sitesine erişim abonelikle oolduğundan bende başka bir gazeteden alıntı yaptım.tahmin edersinizki ideoloji olarak tamamen zıt bir gazete olan ancak vakit ve diğer gazetlerle kıyaslanamayacak olan zaman gazetesinden....
Cumhuriyet gazetesi, namazı ve camiye gitmeyi suç gibi gösteriyor
Cumhuriyet gazetesi, öğrencilerin öğlen arasında cuma namazını kılmak için camiye gitmelerini suç gibi gösteriyor
Adana'da başarılarıyla bilinen iki okulun öğrencilerinin, okul yönetimi tarafından zorla namaza götürüldüğünü ileri süren gazeteye, velilerden ve eğitim camiasından tepki geldi. Veliler, gazetenin bu tür yalan haberleri sürdürmesi halinde gazeteyi dava edeceklerini söyledi.
Adı yalan ve saptırma haberle özdeşleşen Cumhuriyet gazetesi, bunlara bir yenisini daha ekledi. Gazete, Adana'da eğitim camiasında önemli yerleri olan iki okulun öğrencilerinin cuma namazına gitmelerini haberleştirdi. Gazete, ilk olarak 29 Aralık 2007'de 'Öğrenciye cuma namazı servisi' başlığıyla yayınladığı haberde ÇEAŞ Anadolu Lisesi öğrencilerinin okul yönetileriyle birlikte servisle cuma namazına götürüldüğünü yazdı. Ardından 5 Ocak 2008'de 'Cuma namazı ile servise devam' başlığıyla haberini devam ettirdi. Söz konusu gazete dünkü sayısında 'Haydi çocuklar camiye' başlığıyla verdiği haberinde ise Özel Özgören Lisesi öğrencilerinin cumaya 'servisle' götürüldüğünü ileri sürdü. Haberler başta Adana Valisi İlhan Atış olmak üzere, eğitim camiası, okul yönetimi, aileler ve öğrenciler tarafından yalanlandı.
Özel Özgören Lisesi Müdürü Mahmut Açıl, Cumhuriyet gazetesinde yer alan 'öğrencileri camiye götürmek için kendilerinin servis hizmeti verdikleri' yönündeki iddiaların tamamen uydurma olduğunu anlattı. Açıl, Öğrencilerin aileleri servisçiyle anlaştı. Olayın bizimle alakası yok. dedi. Öğrenci velileri de yalan habere tepki gösterdi. Velilerden İbrahim Avcı, demokratik bir ülkede hiç kimsenin birbirinin ibadetine karışamayacağını söyledi. Bir başka veli Kadir Abacı da velilerle konuşarak çocukları için servis tutma kararı aldıklarını anlattı. Velilerden Muhittin Ünverdi de gazetenin yayınlarına tepki gösterdi. Ünverdi, Namaz çocukların dersini aksatmıyor. Kim ne karışır? diye konuştu. Bir başka veli Cumali Kaya ise Çocuklarımdan ikisini de Özgören'e gönderdim. Bugüne kadar çocuklarıma okulda namaza gidin veya gitmeyin yönünde bir telkin yapıldığını işitmedim. Okulun ibadet sebebiyle karalanmasına karşı gerekirse Cumhuriyet hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. diyerek duygularını dile getirdi. Okul öğrencilerinden Necim B., hiçbir baskı altında olmadan camiye gittiğini, servisi de ailelerine söyleyip cüzi bir ücret karşılığında kendilerinin istediğini kaydetti. Kasım G. de, Çocukluğumdan bu yana cumayı kaçırmam. dedi.
'İbadet öğrencilerin doğal hakkıdır'
Adana Valisi İlhan Atış, Adana'daki bütün okulların yasalar ve kanunlar içerisinde eğitim ve öğretim yaptığını söyledi. Bu zamana kadar kanun dışına çıkan bir okul bulunmadığı üzerinde duran İlhan Atış, Öğrencilerin dersi aksatmadan, velilerin bilgisi dahilinde ve hiçbir zorlamaya tabi tutulmadan, ibadetini yerine getirmesi en doğal haklarıdır. açıklamasında bulundu. Memur-Sen Adana İl Temsilcisi Mehmet Demirci ise, Cumhuriyet Gazetesi'nin 'çamur at izi kalsın' mantığıyla hareket ettiğini söyledi. Demirci, Öğrenci zorla götürülüyorsa sorgulayın. Ancak ibadet etme özgürlüğüne karışmayın. Cumhuriyet, daha önce de başka bir okulla ilgili aynı iddiaları ortaya atmış, ancak yalanlanmıştı. dedi.
414 Ocak 2008 13:11
comandante
Öncelikle ilk cümlenle başlayalım. Cumhuriyet ve Vakit'i bir tutmak saçmalıktır. Bugüne kadatr hangi Cumhuriyet haberi üzerine bir insan öldürülmüştür. Cumhuriyet Gazetesi bugüne kadar kimi hedef göstermiştir? Çapulcu yığınıyla Cumhuriyet Gazetesini bir tutmak ahmaklıktır. Hiçbir şeyi bilmiyorsanız, hiçbir şeye saygınız yoksa açarsınız okursunuz Cumhuriyet'in tarihini gerçekleri görürsünüz. Cumhuriyet Gazetesi Cumhuriyet'in ilk kuruluş yıllarında Mustafa kemal tarafından Yunus Nadi'ye görev verilerek ve gazetenin ismi bizzat ulu önder tarafından konularak kurulmuştur. O günden bugüne kadar da Yunus Nadi, Nadir Nadi ve İlhan Selçuk tarafından aynı çizgide ve aynı doğrultuda yayınlarına devam etmektedir. Bahsettiğiniz öteki gazete ise neredeyse tüm yobaz cinayetlerde başrolde. Ahmet taner Kışlalı, Danıştay Baskını, Trabzonda bir avukatın öldürülmesi. Bunların hepsinde o çapulcuların parmağı ve hedef göstermeleri var. Bu sebepten bir çok kez kapatılıp farklı isimlerle açılan yobazları Cumhuriyet'le yaşıt bir gazeteyle bir tutamazsınız
Bu arada buraya taşındığınız buram buram provakasyon kokan haberin kaynağını da yazabilir misiniz?
14 Ocak 2008 13:27
dianarabago
haberin kaynağı yazıyo zaten son cümlemde
tekrar okursanız göreceksiniz..
kaldıki yazmasam bile, nasıl cumhuriyet diğer gazeteleri eleştirdiğinde bu provokasyon olmuyosa, başka bir gazetenin cumhuriyet iğn saçma haberlerini dilke getirmeside provokasyon değildir..
aslında bu arada belirtmek isterim ki, yazıda bahsi geçen konuda önemli bir konu
comandante demis ki:
Bu arada buraya taşındığınız buram buram provakasyon kokan haberin kaynağını da yazabilir misiniz?
214 Ocak 2008 13:30
tömbeki
baştaki yazıya aynen katılıyorum.
vakit gazetesi cumhuriyet gazetesinin yaratığıdır.
ikisini de okumam, okumayacağım da...
ayrıca solcu olduğunu iddaa edip ülkedeki en pahalı gazeteyi yayınlarlar. gerekçe olarak da kimsenin uşağı olmadıklarını bu yüzden gazeteyi pahalı basmak zorunda kaldıklarını gösterirler. peki o zman cumhuriyet gazetesinde yayınlanan HSBC reklamı da nedir? sözde solcu olan bir gazete emperyalizmin arkasındaki en güçlü devletlerden biri olan İngiltere'nin finans devinin reklamını neden bu ülkeye yapar, para için mi???
türkiyede basın ne zaman özgürcel yazılar yazma hakkı kazandı?
bunu sağlayan başbakanımız kimdi?
sonra neden bi takım kısıtlamalar getirildi?
basın özgürlüğü sağlandığında o basın kimlere karşı kullanıldı?
halkı kimler neden kışkırttı?
bir başbakan nasıl ve neden idam edildi?
comandante demis ki:
Öncelikle ilk cümlenle başlayalım. Cumhuriyet ve Vakit'i bir tutmak saçmalıktır. Bugüne kadatr hangi Cumhuriyet haberi üzerine bir insan öldürülmüştür. Cumhuriyet Gazetesi bugüne kadar kimi hedef göstermiştir? Çapulcu yığınıyla Cumhuriyet Gazetesini bir tutmak ahmaklıktır. Hiçbir şeyi bilmiyorsanız, hiçbir şeye saygınız yoksa açarsınız okursunuz Cumhuriyet'in tarihini gerçekleri görürsünüz. Cumhuriyet Gazetesi Cumhuriyet'in ilk kuruluş yıllarında Mustafa kemal tarafından Yunus Nadi'ye görev verilerek ve gazetenin ismi bizzat ulu önder tarafından konularak kurulmuştur. O günden bugüne kadar da Yunus Nadi, Nadir Nadi ve İlhan Selçuk tarafından aynı çizgide ve aynı doğrultuda yayınlarına devam etmektedir. Bahsettiğiniz öteki gazete ise neredeyse tüm yobaz cinayetlerde başrolde. Ahmet taner Kışlalı, Danıştay Baskını, Trabzonda bir avukatın öldürülmesi. Bunların hepsinde o çapulcuların parmağı ve hedef göstermeleri var. Bu sebepten bir çok kez kapatılıp farklı isimlerle açılan yobazları Cumhuriyet'le yaşıt bir gazeteyle bir tutamazsınız
214 Ocak 2008 13:33
comandante
Okul saatinde çocuklar okuldan çıkıp toplu halde ''ibadete'' gidiyorlarsa, daha doğrusu ''gönderiliyorlarsa'' bu Türkiye'de de haberdir, dünyanın her yerinde de haberdir. Hükümete yalakalık yapan işbirlikçi basının bunları görmezden geliyor olması, yada cemaat yayınlarının ''özgürlük'', ''ibadet hakkı'' gibi yalan dolanlarla kıvırması bu haberin değerinden ve durumun vahametinden hiçbir şey eksiltmez. benzeri bir haberi İstanbuldaki bir lise içinde Milliyet Gazetesi geçmişti önce buna benzer yalanlamalar çıkmış sonra olayın gerçekliği ortaya çıkmıştı.
214 Ocak 2008 13:33
küçük bir kız çocuğu
Zaman gazetesinden alınmış sanırım yazı.. okudum yazıyı ama şu cümleden dolayı önyargılı okudum: Adı yalan ve saptırma haberle özdeşleşen Cumhuriyet gazetesi, bunlara bir yenisini daha ekledi...bir haberin böyle sunulması kadar yanlış bir hareket yok.. 4 ocak ve 5 ocak tarihli gazete haberleri sanırım.. arayıp bulmaya çalışıcam.. konunun anlatılış tarzını merak ettim..
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17158
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.