ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > KADIN-ERKEK HAVUZU ÖNERİSİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI
karisti onerge meclis
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

nestlee klasik
nestlee klasik
ANKARA İL GENEL MECLİSİ'NDE KADIN-ERKEK HAVUZU ÖNERİSİ ORTALIĞI KARIŞTIRDI
TUNCELİ GAFI!

AKP'li Mehmet Akyol'un ayrı havuz önerisine Tuncelili CHP üyesi Behzat Akdoğan karşı çıktı. Akyol'un Senin memleketinde olağan sayılabilir demesi tartışmayı alevlendirdi

Mansur Çelik

Ankara İl Genel Meclisi, AKP'li Mehmet Akyol'un Kızılcahamam'da kadın ve erkekler için ayrı kaplıca havuzları yapılması önerisini tartıştı. CHP'li Behzat Akdoğan'ın Meclis'te dini motifli konuşma yapılamayacağı itirazını galiz (iğrenç) olarak niteleyen Akyol'un, Tuncelili olan Akdoğan'a Benim kadınımla bir erkeğin aynı havuzda, o yörede olması olmaz. O yörenin özelliklerini bilen bir insan olarak konuşuyorum; Tunceli ile ilgili konuşmuyorum. Yani senin memleketinde olağan sayılabilir demesi tartışmayı alevlendirdi.
Ankara İl Genel Meclisi'nin AKP'li Başkanı Emrullah Eren başkanlığında 4 Ocak'ta yapılan toplantısında önce Meclis AR-GE Komisyonu'nun Kirmir Çayı kirliliği ile ilgili raporu okundu. Komisyonun AKP'li üyesi Akyol, Kızılcahamam Belediye Başkanı ve kaymakamı ile bir toplantı yaparak, Kirmir Çayı etrafına bayanlar ve baylar için ayrı havuzlar yapılması konusunda mutabakata vardıklarını söyledi. Bunun üzerine CHP'li Akdoğan, Bu işin içine cinsiyet ayrımını soktuğunuz zaman, o durum kafalarda başka çağrışımlar yapıyor. Dini motifler işleyerek bir konuşma yapacaksanız, onun yeri bu meclis değil diye itiraz etti.

Türküm, Müslümanım
Akyol ise bu düşünceyi iğrenç olarak niteleyerek şu yanıtı verdi: Ne demek yani. Ben Kızılcahamamlı olarak, bir Ankaralı olarak, Anadolu çocuğu olarak, elbette hanımların ayrı, erkeklerin ayrı yerde olmasını isterim. Kaldı ki, ben Türküm, Müslümanım. Türk - İslam felsefesine göre de bu böyle olmalıdır ve böyle olacaktır.
CHP'li üye Sahra Baydar'ın Anayasa suçu işliyorsunuz demesi üzerine Akyol, Akdoğan'ın memleketi olan Tunceli'yi imalı biçimde gündeme getirerek, şöyle devam etti:
Benim kadınımla bir erkeğin aynı havuzda, o yörede olması olmaz. O yörenin özelliklerini bilen biri olarak konuşuyorum; Tunceli ile ilgili olarak konuşmuyorum. Yani senin memleketinde olağan sayılabilir.
Daha sonra itirazlar arasında Meclis üyelerinin şu diyaloglarının ardından oturuma ara verildi:
Akdoğan: Ne söylüyorsunuz, Tunceli Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında değil mi?
Akyol: Kızılcahamamlı bunu asla kabul etmez.
Akdoğan: Bu ifadeler çok ayıp.
İbrahim Tahtakılıç (CHP): Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu?
Akyol: Duyuyor tabii.
Baydar: Bu sözlerden utanç duymanız lazım.
Akdoğan: Ayrımcılık yapmaya utanmıyor musun? Haddini bil yahu.
Akyol: Anadolu terbiyesi diye bir şey var.
Baydar: Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını bileceksiniz.

Evlilere üçüncü havuz
Ara sonrası önerge AKP oylarıyla kabul edildi. Ancak AR-GE Komisyonu'nun, CHP'nin de onayını alabilmek için, evli çiftlerin birlikte girebileceği üçüncü bir havuz yapılması konusunda çalışma yürüteceği öğrenildi.

milliyet gazetesi
10 Ocak 2008 11:51   mesajın adresini al  

nestlee klasik
nestlee klasik
Benim kadınımla bir erkeğin aynı havuzda, o yörede olması olmaz. O yörenin özelliklerini bilen bir insan olarak konuşuyorum; Tunceli ile ilgili konuşmuyorum. Yani senin memleketinde olağan sayılabilir demesi tartışmayı alevlendirdi.

İşte Gericiliğn resmi onayı!!!
10 Ocak 2008 11:52   mesajın adresini al  

ot
ot
yine basladik boktan konuları tartısmaya...
10 Ocak 2008 11:54   mesajın adresini al  

mimosh
mimosh
yakında ayrı kaldırımlarda da yürütürler
10 Ocak 2008 12:00   mesajın adresini al  

nestlee klasik
nestlee klasik
bu kafaya sahip olanlar sayın meclis üyeleri doğuda eğitimi yükselteceğine haremlik selamlık havuz için önerge veriyorlar...
 1   10 Ocak 2008 12:00   mesajın adresini al  

tömbeki
tömbeki
milliyet allah belanı versin.
yeter a.q salak salak şeyleri memleketin en önemli konusuymuş gibi haber yapma artık.
10 Ocak 2008 12:15   mesajın adresini al  

aslan67
aslan67
Harbiden tartışılmaya değmeyecek bir konu..Bazı bölgelerin veya illerin bir dengesi,kafa yapısı vardır..Önce sen bu olaya karşı o yörenin halkının düşüncesinin değişmesini beklersin..Bu gafı yaptığı iddia edilen kişi,sözü geçen aksiyonun yanında da yer alsa bir sikim olmaz kusura bakmayın..Sırf milleti gaza getirmeye çalışan medya oyunları..
10 Ocak 2008 12:39   mesajın adresini al  

mızmızkedi
mızmızkedi
tartışmaya değecek tek bir konu var o kadar sorun warken sanki tek derdimiz haremlik-selamlıkmıs gibi dusunen zihniyetlerin yonetimine kalan ülkemizin durumu bence
10 Ocak 2008 14:35   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
10 Ocak 2008 14:41   mesajın adresini al  

kiss saranda okto :)
kiss saranda okto :)
sevgili arkadaşlar, zamanında sınıfta hizmet evlerinde kalan bir arkadaş grubu başka bir şehire gezmeye gidiyorlarmış beni de davet ettiler. gittik gezdik, geri dönüşte havuza da gidilecek denildi. gebze de bunların çok lüks bir kolejleri var oraya gittik. üst katta camlı bir bölmeden havuza girenler izlenebiliyor. bayanlar havuza girdiği zaman üstten inen kepenk gibi bir şey camın önünü kapatıyor, o zaman bayanlar daha rahat havuza girebiliyorlarmış.

günümüzde bu olay lüks kolejlerde bile görülüyor. ki o illerde görülmesi garip değil.

başlıktaki olaya gelirsek, evet doğuda kadın - erkek ilişkileri batıya oranla biraz daha düşük. ama akp li bakanın senin memleketin - benim memleketim muhabbetine girmesi hiç hoş olmamış. o zaman edirne - kırklareli - tekirdağ gibi iller türkiye den değil avrupa dan sayılsın, izmir de zaten gavur izmir oh mis.

hiç yakıştıramadım.
10 Ocak 2008 14:55   mesajın adresini al  

handikap06
handikap06
bence kadınlar popolarınada bone taksın o zman kaırsk havuz oalbilir:D
10 Ocak 2008 18:04   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
öyle yapacaklarına madem kadınlar havuza erkekler denize dese ya adam işte gericilikte bunu düşünememekten doğuyor...

(kesinlikle kabul etmiyorum ha böyle bişeyi onu da belirteyim... öyle bi yazmışım ki ben de)

havuz tüm insanlara açık olmalı , deniz de... ortaçağda değiliz!
10 Ocak 2008 20:47   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009