çook daha keyifli zamanlardı ... dediğin renklilik vardı...
eskiden demirel-ecevit-erbakan-türkeş-inönü-özal vardı....zengindi karakter açısından şimdi kısır dönem...
9 Ocak 2008 22:26
e = m . c²
10 senedir leman alırım pengueni çıktığından beri alırdım ta ki uykusuz çıkana kadar....ondan önce amcamın cilt cilt sakladığı gırgırı da az çok okumuşluğum var....
çağımız iletişim çağı olduğundan, haliyle gündemi etkileyen konular hakkında insanlar fikirlerini birbirleri ile çok hızlı bir şekilde paylaşıyor. Elbette bu hızlı iletişim mizahı etkilemiştir. Ancak ben bu etkiyi çok ta vahim bulmuyorum tam tersine karikatüristi ya da yazarı en iyisini yakalaması için zorlayıcı bir etken olarak görüyorum....Kaldıki internetin dergilerdeki yazarlar kadar karikatürü çok fazla etkileyeceğini de zannetmiyorum. Çünkü karikatür çizebilmek ciddi bir beceri gerektiriyor. Aklından geçenleri çizgi ile aktarabilmek yazarak aktarabilmekten çok kolay değildir....
Bunun dışında sürekli bölünmeleri dergi takipçileri açısından artı bir maliyet yarattığından pek te hoş olmayan bir durum...:))...ama bence bu bölünmeler de yeni bir soluk gelmesi açısından önemli olabiliyor....örneğin uğur gürsoy un, umut sarıkaya nın penguenden ayrıldıktan sonra kendilerini aşması......
yıllar geçtikçe -özellikle uzun süredir mizah dergilerini alanlar daha iyi farkeder bu durumu- mizah anlayışıda değişiyor...tabiki genç kuşak mizahçıların yetiştiği dönem ile eski kuşağın yetiştiği dönem arasındaki farktan kaynaklanan bir durum bu....bu durumda eski takipçilerin yenileri beğenmemesine neden olabiliyor...örneğin eski gırgırcı olan amcam son dönemdeki dergileri beğenmemekte..:)....
sonuç olarak karikatürün hiç bir zaman yerini alacak bir alternatifi olduğunu düşünmüyorum...kimi zaman kalitede dalgalanma olsa da bir şekilde iyiler gene ayakta kalıyor....o yüzden leman uykusuz ve penguen e devam diyorum..:)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/17068
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.