ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > Süreli yayınlar; Zaman mı değişti yoksa onlar mı?
uykusuz penguen leman
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

luca leotardo
luca leotardo
Arkadaşlar,

Haftalık karikatür dergilerine dair bir kısım tespitlerim bir kısım da serzenişlerim var sizlerle de paylaşayım, sizin de dikkatinizi çekti mi bilmem tabi.

12-13 yaşlarından beri haftalık olarak leman haftalık karikatür dergisini, gene yakın zamanlarda penguen ve uykusuz karikatür dergilerinin okurum.

Artık kör gözün parmağına şeklinde bu karikatür dergilerinde bazı şeyler belirgin olmaya başladı, bunun nedenlerini tartışmadan önce tespitlerimi sunayım,

- İnternet özellikle karikatüristlere ve karikatür dergisi yazar ve eleştirmenlerine destek değil köstek oldu;

Onların haftalık olarak bahsettiği yazdığı hususlara dair yorumların aynısı hatta fazlası gerek forum sayfalarında gerek blog sayfalarında yapılmakta. Söz konusu yazarların yazıları açısından bazı limitleri (gerek maddi gerek manevi) olması ise forumlardaki sınırsız nitelikte ifade özgürlüğü ve gene sayısızı türde bakış açısı ile kapışamayacak kadar yavan kalmakta.

- Rekabet yaramadı;

Bölünerek çoğalan bu dergiler, kusura kimse bakmasın amiyane tabirler nerde çokluk orda b.kluk dergi sektörü tabirinde ise nerde çok dergi orda yok dergi atasözünden nasibini aldılar. Kadroyu doldurucaz diye eli kalem tutanı dahil ettiler ee artık espriler benzeşmeye de başladı ve kaliteleri düşmeye de başladı.

- Şahsi sebepler;

Bir kere bu adamlar genç bir de ünlü olunca karıya kıza dalanları rock yıldızları ile çıkanları ve bu şaşalı hayat dolayısıyla onların esprilerini espri yapan benlikleri egoları da yıpranıyor bu da üretimlerine yansıyor bakınız yiğit özgürün giderek artan formsuzluğu.

Gene böyle hayattan enstanteneler verenleri de var ama adamın hayatı ne zaten yaşı hadi hadi 25-28 civarı, yani uykusuz çıkalı 3 ay oldu da orda bbu tarz çizimler yapan ersin karabulut bile son 3 sayıda artık haftasını anlatır oldu ki o adam ne yapsın hayatı da film değil ki...

Buyrun sizde tartışın:))
9 Ocak 2008 21:40   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
- İnternet özellikle karikatüristlere ve karikatür dergisi yazar ve eleştirmenlerine destek değil köstek oldu;

Onların haftalık olarak bahsettiği yazdığı hususlara dair yorumların aynısı hatta fazlası gerek forum sayfalarında gerek blog sayfalarında yapılmakta. Söz konusu yazarların yazıları açısından bazı limitleri (gerek maddi gerek manevi) olması ise forumlardaki sınırsız nitelikte ifade özgürlüğü ve gene sayısızı türde bakış açısı ile kapışamayacak kadar yavan kalmakta.

kesinlikle internet mizah dergilerinin güncelliğine çok fena bir darbe indirdi...

- Rekabet yaramadı;

Bölünerek çoğalan bu dergiler, kusura kimse bakmasın amiyane tabirler nerde çokluk orda b.kluk dergi sektörü tabirinde ise nerde çok dergi orda yok dergi atasözünden nasibini aldılar. Kadroyu doldurucaz diye eli kalem tutanı dahil ettiler ee artık espriler benzeşmeye de başladı ve kaliteleri düşmeye de başladı.

aslında eskiden bu bölünmeler yeni bir ekol doğuruyordu...iyi de oluyordu çünkü yeni bir soluk geliyordu mizaha...şimdilerde biraz kişişelleşti sanırım ottan boktan sebebten ayrılmalar oluyor...

ayrıca cem yılmaz ın türk mizahında sistematik hale getirdiği espriyi konuşarak sunmak çizim mizahını sarstı....çünkü ikisinin beslendiği ana kaynaklardan önemlisi durumun komikliğiydi ve bu konuşarak daha iyi anlatılabilirdi....
 1   9 Ocak 2008 21:54   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
ayrıca türk siyasi hayatını eskisi kadar renkli bulmuyorum şahsen ben....bu mizaha da etki etmiştir sanırım...şimdilerde sadece erdoğan var...oysa eskiden demirel-ecevit-erbakan-türkeş-inönü-özal vardı....zengindi karakter açısından şimdi kısır dönem...
9 Ocak 2008 22:01   mesajın adresini al  

cigdém
cigdém
limonu da hatırla mısın azizim acaba sen de benim gibi :)

hiroshima şürekası demis ki:

ayrıca türk siyasi hayatını eskisi kadar renkli bulmuyorum şahsen ben....bu mizaha da etki etmiştir sanırım...şimdilerde sadece erdoğan var...oysa eskiden demirel-ecevit-erbakan-türkeş-inönü-özal vardı....zengindi karakter açısından şimdi kısır dönem...

9 Ocak 2008 22:02   mesajın adresini al  

sıtkı yozgatlı
sıtkı yozgatlı

ismail yine kuyuya taş atmışsın kırk kişi çıkarmak için uğraşacak

johnny sack demis ki:

Arkadaşlar,

Haftalık karikatür dergilerine dair bir kısım tespitlerim bir kısım da serzenişlerim var sizlerle de paylaşayım, sizin de dikkatinizi çekti mi bilmem tabi.

12-13 yaşlarından beri haftalık olarak leman haftalık karikatür dergisini, gene yakın zamanlarda penguen ve uykusuz karikatür dergilerinin okurum.

Artık kör gözün parmağına şeklinde bu karikatür dergilerinde bazı şeyler belirgin olmaya başladı, bunun nedenlerini tartışmadan önce tespitlerimi sunayım,

- Rekabet yaramadı;

- Şahsi sebepler;

Bir kere bu adamlar genç bir de ünlü olunca karıya kıza dalanları rock yıldızları ile çıkanları ve bu şaşalı hayat dolayısıyla onların esprilerini espri yapan benlikleri egoları da yıpranıyor bu da üretimlerine yansıyor bakınız yiğit özgürün giderek artan formsuzluğu.

Gene böyle hayattan enstanteneler verenleri de var ama adamın hayatı ne zaten yaşı hadi hadi 25-28 civarı, yani uykusuz çıkalı 3 ay oldu da orda bbu tarz çizimler yapan ersin karabulut bile son 3 sayıda artık haftasını anlatır oldu ki o adam ne yapsın hayatı da film değil ki...

Buyrun sizde tartışın:))

9 Ocak 2008 22:04   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
cigdém....limonu da hatırla mısın azizim acaba sen de benim gibi :)

limonu hatırlamakla kalmam gırgır ve muadili çarşaf dergilerini bile hatırlarım:)
9 Ocak 2008 22:05   mesajın adresini al  

cigdém
cigdém
çarşaf fırt :)
yakın zamanlarda leman muadili hıbır daha sonrta h.b.r olmuştu :)
çocukken bir pazar günü bakkala gidiyorum, babam bi de gırgır al dedi ekmek vesaire yanında.
bakkala gidip de herşeyi alınca bi de gırgır istiyorum o neyse dedim adama :DD
9 Ocak 2008 22:07   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
cigdém demis ki:

çarşaf fırt :)
yakın zamanlarda leman muadili hıbır daha sonrta h.b.r olmuştu :)
çocukken bir pazar günü bakkala gidiyorum, babam bi de gırgır al dedi ekmek vesaire yanında.
bakkala gidip de herşeyi alınca bi de gırgır istiyorum o neyse dedim adama :DD

:)

fırt biraz daha erotik esprilere yoğunlaşmıştı zamanında....gırgır daha siyasi çarşaf daha magazineldi....
9 Ocak 2008 22:12   mesajın adresini al  

cigdém
cigdém
erotikti evet ama bi dönem alındı mı hepsi alınıyordu ...
bugünkü kadar gergin deildi ortalık ;)
gırgır hayatımın karikatür dergicilinde ilkidir...
9 Ocak 2008 22:14   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
cigdém demis ki:

erotikti evet ama bi dönem alındı mı hepsi alınıyordu ...
bugünkü kadar gergin deildi ortalık ;)
gırgır hayatımın karikatür dergicilinde ilkidir...

o zamanlar daha halisaneydi herşey azizim....gazetelerde bantlıyorlar deyü çizgi karakterlerin de göğüslerini bantlıyorlardı...gerçek hayattan farkı yoktu yani....

hatta ben bi dönem hatunların göğüsleri bantlıdır sanıryordum
 1   9 Ocak 2008 22:20   mesajın adresini al  

cigdém
cigdém
gırgırın mı fırtın mı hatırlamıyorum bi orta sayfa muhabbeti vardı, herşey birbirinin içinde :)
9 Ocak 2008 22:22   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
cigdém demis ki:

gırgırın mı fırtın mı hatırlamıyorum bi orta sayfa muhabbeti vardı, herşey birbirinin içinde :)

ikisinde de vardı yanlış hatrlamıyorsam....o kadar çok konuşma balonu oluyordu ki karmakarışık geliyordu o zamanlar....
9 Ocak 2008 22:24   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009