ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > edebiyat > kerem ile aslı
kucuk bir kiz cocugu oyku hikaye asli ile kerem
Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
bi bakış.. sadece ürkek bi bakıştı ikisi arasındaki ortak nokta..2 saniyeden uzun olmayan bir göz temasıydı aralarındaki bağı oluşturan.. sıcak bir yaz gününde deniz kenarındaki bankta oturan bir kızla 100 metre ötedeki vapura yetişmek için koşan çocuğun arasındaki o 2 saniyelik bakış.. kız gözlerini çekti önce, erkek duraksadı..vapura yetişmeliydi bir sonraki vapur 1 saat sonraydı ama duraksadı işte, biliyordu başını çevirecekti kız, bir daha göz göze geliceklerdi.. sonradan o anı düşündüğünde hep aynı şeyi garipserdi Kerem.. o birkaç saniye içinde kafasının içinden milyonlarca düşünce geçmişti.. adı neydi? ne güzel gözleri vardı hareketlenmeliydi yoksa vapuru kaçırıcaktı ama ya tekrar bakarsa.. tüm bunlar olup biterken kız ışıl ışıl gülümsemesiyle kafasını çevirdi ve Kerem'e baktı.. ve 2. bakışmalarını yaşadılar.. bu seferki daha ayrıntıya yönelikti.. Aslı, bu güzel giyimli çocuğu birkaç saniye içinde baştan aşağıya süzdü.. güzel bir gömlek vardı Kerem'in üzerinde açık mavi renkte ve ketenden o sıcakta kısa kollu elbette.. altında da sıradan bir kot pantalon ama Kerem'e çok yakışmıştı.. Aslı, bu huyunu hiç sevmezdi aslında.. ilk kez gördüğü birisini detaylı olarak incelemek zorunda hissederdi kendisini.. ama nedense bu sefer gözlerinin birleştiği insanın farklı olduğunu hissediyordu.. daha fazla incelemedi o yüzden.. zaten yüreğinde bir çarpıntı vardı, çocuğun vapur'a koştuğunu fark etmişti işte vapur'a binicek ve gidicekti .. büyük bir ihtimalle de bir daha birbirlerini göremeyeceklerdi..ne yapmalıydı?? hiç bir zaman ilk adımı atan o olmamıştı ki.. hep kendini geri çekerdi bu tip durumlarda.. keşke vapura binmese diye geçirdi içinden .. sonra da böyle düşündüğü için kendine kızdı.. öyle sokakta gördüğü bir adamla tanışacak değildi heralde??Aslı,içinden bunları geçiredursun Kerem hala vapura binip binmemek konusunda bir bocalama yaşıyordu.. eğer vapura binerse bir daha görüşemeyecekleri çok büyük bir olasılıktı.. ama binmezse de önemli bir görüşmeye geç kalıcaktı.. bocaladı.. kıza baktı, kız tekrar gözlerini kaçırdı.. Kerem kendi kendine söylenerek bilet gişelerine yöneldi.. tüm fırsatları kaçırırsın zaten korkak Kerem ve turnikelere yöneldi..
Aslı, Kerem'in vapura doğru gidişini izledi büyük bir panik içerisinde .. gidiyordu işte.. kalbini yerinden çıkıcakmışçasına çarptıran adam birazdan vapura binicekti ve gidicekti.. onu bir daha göremeyecekti..işte o an Aslı belki de hayatının en önemli kararlarından birini verdi: yerinden kalktı ve vapura doğru koştu..Aslı’nın jeton alıp turnikelerden geçmesiyle vapura binmesi en fazla 3 dakika sürmüştü.. vapurun halatlarını çözüp de yola çıkması ise aslı’nın vapura binmesinden birkaç saniye sonra olmuştu.
Aslı kendini vapura atıp gözlerini etrafta gezdirince, gözleri Kerem’in gözleriyle buluştu. Aslı ve Kerem’in gözleri birleşti vapurun girişinde..Aslı son anda vapura binmiş, Kerem ise bindiği için pişman olmuş arkasına bakmaktaydı. İşte o an birleşti Aslı ve Kerem’in gözleri..Aslı kendine inanamıyordu “ben gerçekten vapura bindim mi?” diye sordu kendine.. Kerem’in gözlerinin içine bakmaktaydı büyülenmişçesine.. “Çek şu gözlerini Aslı” dedi kendi kendine ama beyninin verdiği komutları vücudu pek uyguluyor gibi değildi.. Kerem’in durumu da Aslı’dan farklı değildi.. “Vapura binmiş” diye düşündü Kerem.. Hep kendisini en kötüsüne alıştırmaya alışık olduğu için arkasından düşündüğü ilk şey “benim için binmiş olacak değil ya” oldu.. Tam o sırada vapur sallandı, Aslı vapurun ucunda olduğu için bir an sendeledi.. Kerem’in elini uzatmasıyla Aslı’nın o eli tutması birkaç saniye sürdü.. Eleleydiler.. Maksat elele tutuşmak değildi ama eleleydiler işte..

Aslı’nın kalbi yerinden çıkacak gibi atıyordu.. Eli, peşinden koşup vapura bindiği adamın ellerindeydi.. Az önce düşmek üzereyken uzanan eli tutuvermişti.. Şimdi muhtemelen çocuğun ellerini bırakmalı ve sadece teşekkür etmeliydi ama yapamıyordu.. ellerini onun ellerinden çekemiyordu işte..
Kerem, şaşkınlık içerisindeydi..gözlerine vurulduğu kız,belki de peşinden, vapura binmiş ve az önce de düşme tehlikesi geçirmişti..Kerem onu düşerken görünce hiç düşünmeden ellerini uzatmıştı; kız da, büyük bir ihtimalle can havliyle, Kerem’in ellerini tutmuştu.. Gözlerine vurulduğu kızla eleleydi şimdi Kerem, ne kadar durum hoşuna gitse de, muhtemelen kızın ellerini bırakmalı ve “İyi misiniz?” diye sormalıydı ama yapamıyordu işte..
Elini ilk çeken Aslı oldu.. Hemen arkasından da “Teşekkür ederim siz olmasaydınız düşecektim, vapur sallanınca dengemi sağlayamadım” dedi.. Kerem’in cevabı hazırladığı gibi oldu “Rica ederim ne demek benim yerimde kim olsa aynısını yapardı. İyisiniz umarım”. İlk konuşmalarını yapmışlardı işte.. gereklilik sonucu olmuştu belki ama nedenin ne önemi vardı.. önce elele tutuşmuşlar sonra da konuşmuşlardı.. daha şimdiden sonradan anlatacakları bir anıları bile olmuştu..
Aslı, tekrar vapurun sallanma ihtimaline karşı Kerem’e doğru yürüdü.. Kerem, Aslı’nın yanaşması için yer açtı.. Beraber iskele tarafında bulunan oturma yerlerine yürümeye başlamışlardı herhangi bir teklif olmadan.. Boş bir sıranın önünde durdular.. Kerem Aslı’nın oturması için bekledi.. Aslı oturunca Kerem de oturdu Aslı’nın yanına.. Bir süre sessiz kaldılar, sadece birkaç dakika.. oysa Aslı’ya da Kerem’e de o dakikalar asır gibi gelmişti.. “Alt tarafı yerım saatlik yolculuk birazdan da biticek bir şeyler söyle Kerem” diye düşündü Kerem içinden.. Aslı bikaç defa ağzını açıp birkaç kelime laf etmek istemiş ama heyecandan konuşamamıştı.. Kerem cebini yokladı, en büyük zevklerinden biri vapurda sigara içmekti, önce paketi çıkarmak için yeltendi ama sonra “ya o içmiyorsa” diye düşündü, paketi çıkarmaktan vazgeçti..
“Korktunuz mu?” diye sordu Kerem.. sonunda bir şeyler söyleyebilmişti.. “Biraz korktum evet” diye cevap verdi.. “nasıl bir soru sordum” diye düşündü Kerem “elbette korkucak az kalsın denize düşecekti”.. “ama allahtan siz vardınız” diye devam etti Aslı.. “tekrar teşekkür ederim”.. “rica ederim” dedi Kerem.. “karşıya neden geçiyorsunuz?” diye sordu.. soru ağzından çıkar çıkmaz pişman oldu “sana ne oğlum” dedi kendi kendine “neden geçiyorsa geçiyor bundan sana ne?”.. Aslı bu soru karşısında afalladı, niye geçiyordu ki karşıya ? “senin arkandan geldim” diyecek hali yoktu heralde.. “bir arkadaşımla buluşucam” dedi, aklına ilk gelen buydu ve kısmen doğruydu.. Aslı’nın o saatte o bankta bulunmasının sebebi bir arkadaşıyla buluşacak olmasıydı.. ama Kerem’in arkasından koşunca arkadaşını da unutuvermişti..”neyse sonra açıklarım” diye düşündü.. “ya siz?” diye sordu Aslı.. “iş toplantım var ona yetişicem” diye cevap verdi Kerem..

3   9 Ocak 2008 00:43   mesajın adresini al  

..!!onur
..!!onur
kim okuyacak bunuuu ..
 1   9 Ocak 2008 00:44   mesajın adresini al  

taramaucu
taramaucu
ya özeti yokmu,yoksa bu özetmi?
9 Ocak 2008 00:47   mesajın adresini al  

koalalumpur
koalalumpur
Valla ben okudum :D
Eeee sonra noldu yoksa okuyucunun hayal gucune mi bıraktın....
9 Ocak 2008 00:49   mesajın adresini al  

sphinx®
sphinx®
kalan kısmını bekliyorum...
9 Ocak 2008 00:51   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu

sonunu getiremiyorum işte :(

koalalumpur demis ki:

Valla ben okudum :D
Eeee sonra noldu yoksa okuyucunun hayal gucune mi bıraktın....

9 Ocak 2008 00:51   mesajın adresini al  

koalalumpur
koalalumpur
sonunu getiremiyorum işte :(
Her güzel şeyin de bi sonu vardır ama
9 Ocak 2008 00:52   mesajın adresini al  

mona roza
mona roza
aslı'ya bi kerem gerek.=)
9 Ocak 2008 00:53   mesajın adresini al  

cigdém
cigdém
küçük kızım döktürmüş :)
okurken ürperdim bi an...
devamı?
9 Ocak 2008 00:54   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu
karşı kıyıya yaklaşmak üzereydi vapur.. Kerem de Aslı da panik içerisindeydi.. birinden biri bir şey söylemeli, bir daha görüşmeyi garanti edebilmeliydi..
9 Ocak 2008 00:54   mesajın adresini al  

sphinx®
sphinx®
devam ettireyim mi?gerçi bu tür aşk hikayelerinde kendimi hiç denemedim ama....
9 Ocak 2008 00:57   mesajın adresini al  

küçük bir kız çocuğu
küçük bir kız çocuğu

lütfen.. çok sevinirim..

reinforced gattuso® demis ki:

devam ettireyim mi?gerçi bu tür aşk hikayelerinde kendimi hiç denemedim ama....

9 Ocak 2008 00:59   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  9  Sonraki Sayfa >>      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008