ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > konu dışı > okul ve eğitim
egitim okul
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 7

tarçınlı kakaolu kek
tarçınlı kakaolu kek
mark twain'in bir lafı var:
hçbir zmn okulumun eğitimimi engellemesine izin vermedim
diyor.

bence de le.zira okul kişiyi ne kadar eğitiyor geçekten?
düşünmeyi,yorumlamayıiaraştırmayı ne kadar öğretiyor?
bence sadece "bunları öğreniceksiniz" diyor ve önümüze kitapları diziyor.
başka bi getirisi yok.
sizce ?
2 Ocak 2006 14:31   mesajın adresini al  

willow is blessed
willow is blessed
Evet Türk eğitim sistemi berbat gerçekten de. Resmen olan potansiyelimizi de söndürmeye çalışıyorlar, ondan sonra pasif bir millet oluyoruz böyle.
Ama durum böyle diye çocuğunu okula göndermemek de yanlış (Erkin Baba misali) zaten Erkin de pişman olmuş.
Elimde olsa bütün ilköğretim hocalarını sınava tabi tutarım.
2 Ocak 2006 15:24   mesajın adresini al  

facetheotherme
facetheotherme
her hoca kendi perspektifi içinde anlatır bildiklerini ve sana onu öğretir.bi hocanın 50 öğrencisi varsa o hocayla aynı kafada 50 kişi daha mezun olur seni araştırma yapmaya, bazı şeyleri sorgulamaya teşvik etmedikçe.sorun bu zaten çok az öğretmen öğrencilerini bişeyler yapmak için teşvik ediyo.bu da fikir havuzunun gittikçe daralmasına neden oluyor.kalıplaşmış şeylerin dışına çıkılamıyo...
2 Ocak 2006 15:30   mesajın adresini al  

mert
mert
okul öğretir birey eğilir.. :P
öğretimle eğitim arasında fark vardır kanımca. Öğretim bilgilerin öğrenilmesiyle gerçekleşir eğitim ise kişinin kendi çabasıyla, kendini geliştirmesiyle olur. Yani okuldan eğitim beklememek lazım ancak en fazla hocalar kendileri eğitim verebilir verirse. Öğretim daha ezbere dayalı bir olgudur.
Ancak şu da bir gerçektir ki okul eğitime olanak tanır..
2 Ocak 2006 23:03   mesajın adresini al  

lucy luyi
lucy luyi
haydaa! sistemdi eskiden dert. hala da öyle düşünüldüğünü sanıyordum. taa ki ''okul'' kavramının direkt olarak yanlış olduğunu, gereksiz olduğunu duyana kadar.

öğretim de eğitim de bu kadar fazlaca başka yerde zor verilir kanımca.hatta verilemez demek istiyorum biraz daha gaza gelerek. (aile olayını katmıyorum, bilginize)

bahsetmek istediğiniz okulun külliyen gereksiz olduğu mu?

yoksa türk eğitim sisteminin, dolayısıyla da türkiyedeki okulların gereksizliği mi ? yanlış, eksik mi yazdınız?
3 Ocak 2006 02:55   mesajın adresini al  

tarçınlı kakaolu kek
tarçınlı kakaolu kek
genel olarak okul sistemimin kişiyi eğitmekte yetersiz oluşu.
3 Ocak 2006 03:00   mesajın adresini al  

lucy luyi
lucy luyi
eğitim nasıl olur?

ortam eğitiyor diyelim. çeşit çeşit insan.çeşit çeşit tavır. çeşit çeşit çözüm, çeşit çeşit öğrenim.

öğretilenler kalıp evet. gereksiz de olabilir kısmen. biryere kadar ama bu eleştiri de. geometrinin vs.'nin gereksiz olduğunu düşünenler çıkar mazallah, sınırı koyayım kendi adıma.:) ,

eğitim yolu nasıl çizilir peki? -bilgilerle olması gerek bence. kim çizer eğitimin yolunu dersek de kendinden başkasının çıkmaması gerekir bireyin.

eğitimin, öğretimin ardından gelmesi gerekmez mi? önem sırasına göre değil yanlış anlaşılmasın, varoluş sırasına göre.

öğrenilenin ardından tavır, düşünce, yaklaşım vs gelmez mi?

ne faktörüyle gelir bu da? beyin. insanız ,beyiniz birer.

eğitimin değil de beyinlerin yetersizliğine inanır mısınız mesela ?

ben inanırım da.

evet hala türkiyedeki sistemden, okuldan bahsettim. dışarda okumadım hiç. . gördüğüm, yorumladığım bu benim.

görmüşüm yine ( öğrenmişim), kendi eğitimim boyunca da yorumlamışım. söylediklerimin aynısı olmuş ya da ben aynı kalıba sokmuşum. bilmiyorum hangisi?

3 Ocak 2006 03:16   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 7

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009