gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Kampüs Hayatı - Devlet üniversiteleri paralı olsun/YÖK Bşk.
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 101 - 120
 Yazar: Mesaj:
..lustrall..
..lustrall..

senin için tarifsiz olabilir bu huzur ama para ile okuyan insanlara bakıp - bu adaletsizlige küfreden insanlar için pek çok tarifi var bunun :):)

comandante demis ki:

Sabah'ın arşivi baya eskide kalmıiş :)) Bu sene gayette 11.000YTL aldılar çatır çatır. Ama yine de Türkiye'de ki en ucuz vakıf übniversitesinde okumanın tarifsiz huzuru içerisindeyim :))

7 Ocak 2008 17:40  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
aaa. olur mu commandantecigim. biz seni de cok seviyoruz. :)
bak mesela:

Bu düşünceyi aslında ilk olarak birkaç yıl önce Yeditepe Üniversitesi Mütevelli heyeti Başkanı Bedrettin dalan dillendirmişti

diye baslayan yazin gayet guzeldi. okudum ve takdir ettim. en azindan onyargili degildin herzamanki gibi :)

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 17:42  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
arkadaşlar iki yanlış bir doğru etmez. şu anki üniversite sistemi rezalet zaten, bir de paralı hale getirip bombok hale mi getirsinler?

personel çalışmıyormuş paralı olunca çalışacakmış vs vs öyle saçmalık olur mu? benim vakıf üniversitelerindeki arkadaşlarım bir sayfa kitap açmadan mezun oldular okullarından..

para ile okuyan adamların çoğu statü olsun diye okuyor sevgili arkadaşlarım .. bizim ülkemizi asıl kalkındıracak adamlar ihtiyacı olduğu için okuyan eğitim alan, eşşek gibi çalışan orta direklerdir..

şimdi siz insanların umutlarını ellerinden alıp borca sokarsanız, zaten çalışma imkanı da rezalet ülkemizde.. hiç motivasyon kalmaz..

liseler falan hiçbir işe yaramıyor zaten .. toptan devrim lazım eğitim sisteminde .. onu da kıvıramaz bunlar.. o yüzden paralı hale getirilmesi falan şu anki sistem ile büyük bir ayıptır

asıl doğru olan üniversitelerin yarısını kapatmaları gerektiğidir. ve dersane denen saçmalıkları da tümden kaldırsınlar. . ortaoğretim lise eğitimini düzenlesinelr. . mesleki eğitimi ön plana çıkarsınlar. . lise öğrencileri de küçük işletmelerde staj yapsın .. üç beş cep harçlığı kazansın .. iş öğrensin

yok kardeşim bizim memlekette herkes yan gelip yatıyor .. sonra bir de devlet soyuyor.. böyle mi kalkınacağız?

3 defa alkışlanmış (3)  7 Ocak 2008 18:00  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
ot ve bumi sizin dedikleriniz mantıklı ama biizm ülkemizin şu ankii durumunda ütopya oluyorlar bence. .

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 18:01  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
üniversite ne zaman bireysel tercih olur? gelir dağılımı düzgün olduğu zaman .. diploması olmayanlar da düzgün paralar kazanabildikleri zaman.. insanca yaşayabildikleri zaman..

sosyal güvenlik sistemini çökertip eğitimi sağlığı da paralı yapıyorlar .. küçük amerika.. ama öyle böyle değil üretmiyoruz sadece tüketkiyoruz .. yazık ülkemize..

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 18:04  mesajın adresini al  
__seyduna__
__seyduna__
ya bu adami nerden buldularda yökün başına getirdiler sokaktan mı buldular ne yaptılar anlamaddım walla

7 Ocak 2008 18:13  mesajın adresini al  
uysalhan
uysalhan
benim vakıf üniversitelerindeki arkadaşlarım bir sayfa kitap açmadan mezun oldular okullarından..

para ile okuyan adamların çoğu statü olsun diye okuyor sevgili arkadaşlarım .

genelleme yapmışsın caanım kretzsche

ben de vakıf ünv. okuyorum. merdiven kalınlığında kitapları hatmettiğimiz oluyor. diğer görüşlerin doğru. katılıyorum...

7 Ocak 2008 18:17  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
ben de belirttim zaten bizim ulkede uygulanabilirligi su an itibariyle yok. once meslek liseleri ile ilgili temel degisiklikler falan yapilmasi lazim. su haliyle evet utopik...

kretzsche demis ki:

ot ve bumi sizin dedikleriniz mantıklı ama biizm ülkemizin şu ankii durumunda ütopya oluyorlar bence. .

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 18:18  mesajın adresini al  
sphinx®
sphinx®
boş söylemler

7 Ocak 2008 18:49  mesajın adresini al  
baş rahip
baş rahip
devlet üniversiteleri beleş mi?(yök başkanına cevaben)

7 Ocak 2008 19:06  mesajın adresini al  
baş rahip
baş rahip
hiroshima şürekası demis ki:

devlet üniversiteleri beleş mi?(yök başkanına cevaben)

hadi be:))))(yök başkanına cevaben)

7 Ocak 2008 19:08  mesajın adresini al  
baş rahip
baş rahip
e biz o zaman yıllarca ne ödedik fasülye mi?(yine yök başkanına cevaben)

7 Ocak 2008 19:08  mesajın adresini al  
kupa kızı
kupa kızı
saçmalığa bak... ya ne demek üniversite paralı olsun herkes üniversite okumasın allah'ım delircem...

hiç mi akıllarından geçmiyo eğitim seviyesini yükseltmek ya da maalesef mevcut üniversite öğrencisine bile istihdam sağlayamayan ülkede kalifiye eleman yetiştirmek...

yani demek istediğim para ile olucak şeyler değil, eğitimde radikal değişiklikler yapılmalı... uyduruk bi öss sınavı, ardından sınavdan sınava gelerek ders geçme, sonra hooop diploma elde iş aramaya... iş hayatında dumur... ne öğrendin kocaman bi SIFIR!!!

7 Ocak 2008 19:58  mesajın adresini al  
kupa kızı
kupa kızı
Ayrıca bir devlet sağlık, eğitim ve güvenlik hizmetlerini vatandaşına sağlamakla yükümlüdür... ama durum ortada söylenecek bişey yok sanırım :S

7 Ocak 2008 19:59  mesajın adresini al  
yokum ben artık...
yokum ben artık...
Bu konuda yazacağım çok şey var ama gerek duymuyorum.

Yahu ben devlet üniversitesinde okuyorum. 1 sene de devlet yurdunda kaldım. Bakın arkadaşlar, bu sene üniversiteye yeni girmiş öğrencilere 8 milyarlık senede imza attıracaklarmış. Nedir bu, okul bittikten sonra üç ayda bir 800 milyon borç ödeyeceksin.

Okul bitecek, çok uç bir bölümde değilsen (ki uç bölümler, yani garantisi olan bölümler ya tıp fakültesidir ya da çok çok iyi bir okulda isen (sabancı, koç) bazı mühendislikler) tecrüben olmayacak, adam seni tecrübe adı altında 5 sene çok afedersiniz köpek gibi çalıştıracak vereceği para da asgari ücret veya biraz üstü. En fazla 900-1000 lira.

Bu adam 3 ayda bir 800 lirayı nasıl öderim diye kredi alıp almama konusunda kararsız ise ücretli üniversite muhabbetinde 10000 lira krediyi nasıl alsın?

En başta devlet yurdunda kalıyorum demiştim. Kaç tane arkadaş gördüm ayda 150 - 200 lira ile geçinmeye çalışan. Şu an ben ayda 250 milyon para ile geçiniyorum, okuyan kardeşim var o da aynı durumda.

Herkesin durumu aynı mı? Emin olun daha kötü durumda olanlar var.

Kısacası saçma bir fikir, ülkemizde asgari ücreti en az 900-1000 lira civarında yükseltmeden bu fikir aynı derecede saçma olmaya devam edecektir.

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 20:21  mesajın adresini al  
tutaste
tutaste
devlet üniversiteleri paralı olsunmuş..
ya bi git Allah aşkına.!

7 Ocak 2008 20:46 ~ 7 Ocak 2008 21:17  mesajın adresini al  
extremo
extremo
bu tip adamlarla tartışmaya girmicen sadece dövcen onları başka türlü olmaz

7 Ocak 2008 21:10  mesajın adresini al  
boomerang ¹³
boomerang ¹³
ya paralı olması konusu herkes para verecekse pek tabi ki saçma!

ama sonuçta açıklama net değil, biz de diyoruz ki eğer %50 burslu %50 burssuz gibi bir sistem (oran değişebilir) olacaksa, ve burssuzların arasında da yine krediyle okuyabilecek olanlar varsa, neden olmasın diyoruz..

hala ohaa herkes para mı verecek? diyorsunuz..

neyse ya.. pes oynayayım ben..

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 22:24  mesajın adresini al  
cigdém
cigdém
şu haliyle bile türkiyede'ki üniversitelerin kalitesi tartışılır.
bence üstüne bi de para versinler...
bi de öyle denesinler.

7 Ocak 2008 22:28  mesajın adresini al  
hüzün abi
hüzün abi
ya bu adam mı YÖK başkanı yapanı...
beleş die üniye mi gidilir Allah aşına
turistlik geziye gitmiyoruz arkadaşlar üniversteye gidiyoruz.

7 Ocak 2008 23:34  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 101 - 120
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008