gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Kampüs Hayatı - Devlet üniversiteleri paralı olsun/YÖK Bşk.
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 81 - 100
 Yazar: Mesaj:
paslı eyfel
paslı eyfel
gayet mantıklı bence zaten mevcut şartlarda bir öğrencinin okulun verdiği eğitimle ünv yi okuması çok zor bir durum mezun olduğu orta öğretim kurumu kolej yada çok köklü bir lise değilse.
dershanelere verilecek para ünv telere verilir isteyende verir parayı okur. hoş o zaman herkes parayı yine bulur yine bir yığılma olur aslında.
ancaaaaak devletin okumaya gücü yetemeyecek öğrencileri mutlak suretle desteklemesi gerekir. bunu yapabilecek bir sisteme sahipmiyiz bence hayır.

7 Ocak 2008 17:17  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
neden benden hoşlanmadınmı?

aaa. ask olsun. hoslanmaz olur muyum. cok hoslandim.
hatta. benimle cikar misin?
hasbinallah :)

7 Ocak 2008 17:18  mesajın adresini al  
red apple
red apple
geri dönüşümünmü sağlayamayan kurumlar bu kadar büyük miktarları tahsil ederken çok büyük sorunlar yaşanır.

kantinin babası comandate canım benimmm....işte bende bunu söylemeye çalıştım önceki yorumlarda.......nihayet beni anlayan birisi daha var....... :))

7 Ocak 2008 17:18  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
Vakıf üniversitesi ücretleri el yakıyor

Vakıf üniversitelerinin lisans programlarının yıllık ücretleri 10 bin YTL'den başlayıp 26 bin 500 YTL'ye kadar yükseliyor.

Vakıf üniversitelerinde okumak isteyen öğrencilerin velilerinin neredeyse küçük bir serveti gözden çıkarmaları gerekiyor. Bu üniversitelerde bir lisans programında okumak isteyen adayların, hazırlık sınıfı ile lisans programının eğitim-öğretim süresini de göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Diş hekimliği, eczacılık gibi bazı bölümlerin 5, tıp fakültesinin de 6 yıl olan eğitim-öğretim süresi, maliyeti daha da yükseltiyor. Ayrıca, diş hekimliği, tıp, mühendislik gibi dallarda öğrenim görmek, diğer alanlara göre daha fazla harcamayı gözden çıkarmayı gerektiriyor.

Vakıf üniversitelerinin, 2005-2006 yılı öğretim ücretleri şöyle: (KDV hariç fiyat belirleyenler için yüzde 8 eklenecek)

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ: İngilizce hazırlık programı ve tüm lisans programları için yıllık ücret peşin KDV hariç 12 bin 500 YTL, 9 eşit taksitte ise KDV hariç toplam 14 bin 175 YTL.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ: Bütün programların yıllık ücreti KDV dahil 6 bin 480 ABD Doları. Ücretin ilk yarısı eğitim-öğretim yılının başında, kalanı ikinci dönemin başında, o günkü kur üzerinden belirlenerek ödenecek.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ: Bütün programların yıllık ücreti KDV hariç 13 bin YTL. Ücretin yarısı eğitim-öğretim yılının başında, kalanı ikinci dönemin başında ödenecek. Kayıtlı öğrencilerin sonraki yıllarda ödeyecekleri eğitim ücretleri bir önceki yıla göre tüketici fiyatlarındaki artış ile sınırlı tutulacak.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ: Tüm programlar, meslek yüksekokulu ve hazırlık sınıfının ücreti KDV hariç 5 bin 800 ABD Doları.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ: İngilizce lisans programlarının ücreti KDV dahil 13 bin 800 YTL, Türkçe lisans programlarının ücreti KDV dahil 12 bin 600 YTL, İngilizce Hazırlık Sınıfı'nın ücreti KDV dahil 11 bin 400 YTL. Ücretin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, kalan kısmı 5 eşit taksite bölünerek kasım, aralık, şubat, mart ve nisan aylarının ilk haftası içinde ödenecek. Ücretin tamamını akademik yıl başında ödeyenlere yüzde 10 indirim yapılacak.

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ: Tüm fakülteler, meslek yüksekokuluna bağlı tüm programlar ve İngilizce Hazırlık Programı için KDV dahil 15 bin 900 YTL. Ücretler Eylül 2005 ve Haziran 2006 arasında 10 eşit taksitte ödenecek. Ücreti kayıt sırasında peşin ödeyenlere yüzde 12.5 oranında indirim yapılacak.

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ: Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bölümleri için KDV hariç 12 bin 750 YTL, Hukuk Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi bölümleri için KDV hariç 12 bin 500 YTL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi'nin bölümleri ile İngilizce hazırlık için KDV hariç 12 bin YTL. Meslek yüksekokulları KDV hariç 7 bin YTL. Ücretin dörtte biri peşin, kalanı ekim, kasım, aralık, şubat, mart ve nisan aylarında eşit taksitlerde ödenecek. Peşin ödemede yüzde 10 indirim yapılacak.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ: Fen Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi KDV hariç 10 bin YTL, Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi KDV hariç 12 bin 500 YTL, Hukuk Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi KDV hariç 13 bin YTL, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu KDV hariç 6 bin YTL.
İngilizce hazırlık KDV hariç 10 bin YTL. Ücretin dörtte biri peşin, kalanı 6 taksitte ödenecek. Peşin ödemede yüzde 8 oranında indirim yapılacak.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ: Diş Hekimliği Fakültesi'nin ücreti 26 bin 500 YTL, Tıp Fakültesi 21 bin 500 YTL, Mühendislik-Mimarlık, Eczacılık fakülteleri 16 bin 500 YTL, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Ticari Bilimler ve Hukuk fakülteleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ve yabancı dil hazırlık programları 13 bin
YTL
, eğitim fakültesi 9 bin 500 YTL. Ücretin dörtte biri peşin kalanı 6 taksitte alınacak.

ATILIM ÜNİVERSİTESİ: Ücretler 4 yıllık bölümler ve hazırlık sınıfı KDV dahil 7 bin 500 ABD Doları. Ücretin ilk yarısı kayıt sırasında, kalanı ikinci dönem başlamadan o günkü kur üzerinden hesaplanarak alınacak.

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ: Ayazağa'daki yabancı dil hazırlık sınıfı KDV hariç 8 bin 300 YTL, Beylikdüzü-Beykent Merkez Kampusü'ndeki yabancı dil hazırlık sınıfı KDV hariç 7 bin 600 YTL. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi KDV hariç 11 bin 500 YTL; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi'ne bağlı bölümler ve Yabancı Diller Yüksekokulu'na bağlı eğitim veren Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü KDV hariç 10 bin 500 YTL. Meslek Yüksekokulu'na bağlı önlisans programları KDV hariç 3 bin 950 YTL. Ödemeler 10 eşit taksitle yapılacak. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanacak.

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ: Bütün bölümler ve programlar KDV dahil 11 bin YTL. Ücret, iki eşit taksitte dönem başlarında ödenecek.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ: Hemşirelik Yüksekokulu KDV hariç 4 bin 500 YTL, İngilizce hazırlık sınıfı, Konservatuvar Türk Musikisi ve Tiyatro Bölümleri, Fen-Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü KDV hariç 7 bin 500 YTL, Psikoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümleri KDV hariç 10 bin YTL, Mühendislik Fakültesi İç Mimarlık ve Mimarlık bölümleri KDV hariç 11 bin YTL, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümleri KDV 12 bin YTL, İşletme (Türkçe) ve Turizm İşletmeciliği bölümleri KDV hariç 10 bin YTL, İşletme (İngilizce), Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümleri KDV hariç 11 bin YTL, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümü KDV hariç 10 bin YTL, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü KDV hariç 11 bin YTL. Ücretlerin dörtte biri güz, dörtte biri bahar yarıyılı başlarında verilmek şartıyla yıllık 6 taksitte ödenebilecek.

IŞIK ÜNİVERSİTESİ: Tüm programlar KDV hariç 13 bin 600 YTL. Ücretin yarısı güz, diğer yarısı bahar döneminde kayıt başlangıcında ödenecek.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ: Tüm programlar KDV dahil 13 bin 500 ABD doları. Ücretler iki taksitte, kayıtların başladığı ilk günkü kur üzerinden hesaplanarak verilecek.

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ: Tıp Fakültesi KDV hariç 18 bin YTL; Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler ve Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Psikoloji bölümü KDV hariç 13 bin 200 YTL. Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Matematik ve Felsefe bölümleri ile Eğitim Fakültesi KDV hariç 10 bin 800 YTL. Tüm
bölümlerin hazırlık sınıfları KDV hariç 10 bin 200 YTL, Meslek Yüksekokulu KDV hariç 7 bin 200 YTL.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ: Tüm Programlar KDV dahil 19 bin 500 YTL. Ücretin ilk yarısı ilk yarıyıl kayıtları sırasında, diğer yarısı ikinci dönem kayıtları sırasında ödenecek.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ: Tüm lisans programları KDV hariç 6 bin ABD Doları. Meslek Yüksekokulu KDV hariç 6 bin YTL.

FATİH ÜNİVERSİTESİ: Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin İngilizce eğitim veren bölümleri KDV hariç 6 bin 850 ABD Doları, bu fakültelerin Türkçe eğitim veren bölümleri KDV hariç 5 bin 850 ABD Doları, hazırlık sınıfları KDV hariç 5 bin 800 ABD Doları, Fen-Edebiyat Fakültesi'nin bütün bölümleri KDV hariç 4 bin 500
ABD Doları
, meslek yüksekokulları KDV hariç 3 bin ABD Doları. Ücretler 8 taksitte ödenecek.

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ: Lisans programları ve İngilizce hazırlık KDV dahil 9 bin 500 YTL, Meslek Yüksekokulu KDV dahil 5 bin 750 YTL. Ücreti, lisans öğrencileri 6 taksitte, ön lisans öğrencileri 9 taksitte ödeyecekler.

UFUK ÜNİVERSİTESİ: Tıp Fakültesi KDV hariç 7 bin 500 ABD Doları, diğer tüm fakülteler ile İngilizce hazırlık KDV hariç 6 bin 250 ABD Doları. Ücret, iki eşit taksitte, dönem başlarında kayıt sırasında ödenecek.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ: Tüm fakülteler ve İngilizce hazırlık KDV hariç 9 bin YTL. Meslek Yüksekokulu KDV hariç 6 bin YTL. Ücret, iki eşit taksitte dönem başlarında kayıt sırasında ödenecek.

OKAN ÜNİVERSİTESİ: Hazırlık sınıfı ve tüm lisans programları için KDV hariç 10 bin 850 YTL. Ücretin dörtte biri peşin, kalanı 7 Aralık 2005, 7 Şubat 2006 ve 7 Nisan 2006'da ödenecek.

http://arsiv.sabah.com.tr/2005/06/20/gun98.html

yıl 2005 vakıf üniversitelerinin fiyatları...

7 Ocak 2008 17:21  mesajın adresini al  
red apple
red apple

ay bana çıkmamı teklif ettin? ehiihuheeeeeeheeee :))

şaka şaka........

bene demişsin ya glycerne kız versiyonu o anlamda dedim.....

hmmm zaten comandate ve ben ödeme konusunda aynı şeyleri yazmışız....

..ot... demis ki:

neden benden hoşlanmadınmı?

aaa. ask olsun. hoslanmaz olur muyum. cok hoslandim.
hatta. benimle cikar misin?
hasbinallah :)

7 Ocak 2008 17:24  mesajın adresini al  
comandante
comandante
hmmm zaten comandate ve ben ödeme konusunda aynı şeyleri yazmışız....

Sen kendini iyice hedef gösteriyorsun yalnız :)) Bak glycerine olsun ben olayım yanlış adamlarız. Safını bu kadar belli etme :P Hayır ondan sonra sana da sararlar. Mesela şimdi biz bir şey yazınca bazıları daha okumadan ne yazdığını bilip bilmeden sövmeye başlıyorlar. Bunlara hazırlıklı mıısn? kaldırabilecek misin bu yükü?? :)))

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 17:37  mesajın adresini al  
..lustrall..
..lustrall..

senin için tarifsiz olabilir bu huzur ama para ile okuyan insanlara bakıp - bu adaletsizlige küfreden insanlar için pek çok tarifi var bunun :):)

comandante demis ki:

Sabah'ın arşivi baya eskide kalmıiş :)) Bu sene gayette 11.000YTL aldılar çatır çatır. Ama yine de Türkiye'de ki en ucuz vakıf übniversitesinde okumanın tarifsiz huzuru içerisindeyim :))

7 Ocak 2008 17:40  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
aaa. olur mu commandantecigim. biz seni de cok seviyoruz. :)
bak mesela:

Bu düşünceyi aslında ilk olarak birkaç yıl önce Yeditepe Üniversitesi Mütevelli heyeti Başkanı Bedrettin dalan dillendirmişti

diye baslayan yazin gayet guzeldi. okudum ve takdir ettim. en azindan onyargili degildin herzamanki gibi :)

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 17:42  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
arkadaşlar iki yanlış bir doğru etmez. şu anki üniversite sistemi rezalet zaten, bir de paralı hale getirip bombok hale mi getirsinler?

personel çalışmıyormuş paralı olunca çalışacakmış vs vs öyle saçmalık olur mu? benim vakıf üniversitelerindeki arkadaşlarım bir sayfa kitap açmadan mezun oldular okullarından..

para ile okuyan adamların çoğu statü olsun diye okuyor sevgili arkadaşlarım .. bizim ülkemizi asıl kalkındıracak adamlar ihtiyacı olduğu için okuyan eğitim alan, eşşek gibi çalışan orta direklerdir..

şimdi siz insanların umutlarını ellerinden alıp borca sokarsanız, zaten çalışma imkanı da rezalet ülkemizde.. hiç motivasyon kalmaz..

liseler falan hiçbir işe yaramıyor zaten .. toptan devrim lazım eğitim sisteminde .. onu da kıvıramaz bunlar.. o yüzden paralı hale getirilmesi falan şu anki sistem ile büyük bir ayıptır

asıl doğru olan üniversitelerin yarısını kapatmaları gerektiğidir. ve dersane denen saçmalıkları da tümden kaldırsınlar. . ortaoğretim lise eğitimini düzenlesinelr. . mesleki eğitimi ön plana çıkarsınlar. . lise öğrencileri de küçük işletmelerde staj yapsın .. üç beş cep harçlığı kazansın .. iş öğrensin

yok kardeşim bizim memlekette herkes yan gelip yatıyor .. sonra bir de devlet soyuyor.. böyle mi kalkınacağız?

3 defa alkışlanmış (3)  7 Ocak 2008 18:00  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
ot ve bumi sizin dedikleriniz mantıklı ama biizm ülkemizin şu ankii durumunda ütopya oluyorlar bence. .

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 18:01  mesajın adresini al  
kretzsche
kretzsche
üniversite ne zaman bireysel tercih olur? gelir dağılımı düzgün olduğu zaman .. diploması olmayanlar da düzgün paralar kazanabildikleri zaman.. insanca yaşayabildikleri zaman..

sosyal güvenlik sistemini çökertip eğitimi sağlığı da paralı yapıyorlar .. küçük amerika.. ama öyle böyle değil üretmiyoruz sadece tüketkiyoruz .. yazık ülkemize..

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 18:04  mesajın adresini al  
__seyduna__
__seyduna__
ya bu adami nerden buldularda yökün başına getirdiler sokaktan mı buldular ne yaptılar anlamaddım walla

7 Ocak 2008 18:13  mesajın adresini al  
uysalhan
uysalhan
benim vakıf üniversitelerindeki arkadaşlarım bir sayfa kitap açmadan mezun oldular okullarından..

para ile okuyan adamların çoğu statü olsun diye okuyor sevgili arkadaşlarım .

genelleme yapmışsın caanım kretzsche

ben de vakıf ünv. okuyorum. merdiven kalınlığında kitapları hatmettiğimiz oluyor. diğer görüşlerin doğru. katılıyorum...

7 Ocak 2008 18:17  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
ben de belirttim zaten bizim ulkede uygulanabilirligi su an itibariyle yok. once meslek liseleri ile ilgili temel degisiklikler falan yapilmasi lazim. su haliyle evet utopik...

kretzsche demis ki:

ot ve bumi sizin dedikleriniz mantıklı ama biizm ülkemizin şu ankii durumunda ütopya oluyorlar bence. .

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 18:18  mesajın adresini al  
baş rahip
baş rahip
devlet üniversiteleri beleş mi?(yök başkanına cevaben)

7 Ocak 2008 19:06  mesajın adresini al  
baş rahip
baş rahip
hiroshima şürekası demis ki:

devlet üniversiteleri beleş mi?(yök başkanına cevaben)

hadi be:))))(yök başkanına cevaben)

7 Ocak 2008 19:08  mesajın adresini al  
baş rahip
baş rahip
e biz o zaman yıllarca ne ödedik fasülye mi?(yine yök başkanına cevaben)

7 Ocak 2008 19:08  mesajın adresini al  
kupa kızı
kupa kızı
saçmalığa bak... ya ne demek üniversite paralı olsun herkes üniversite okumasın allah'ım delircem...

hiç mi akıllarından geçmiyo eğitim seviyesini yükseltmek ya da maalesef mevcut üniversite öğrencisine bile istihdam sağlayamayan ülkede kalifiye eleman yetiştirmek...

yani demek istediğim para ile olucak şeyler değil, eğitimde radikal değişiklikler yapılmalı... uyduruk bi öss sınavı, ardından sınavdan sınava gelerek ders geçme, sonra hooop diploma elde iş aramaya... iş hayatında dumur... ne öğrendin kocaman bi SIFIR!!!

7 Ocak 2008 19:58  mesajın adresini al  
kupa kızı
kupa kızı
Ayrıca bir devlet sağlık, eğitim ve güvenlik hizmetlerini vatandaşına sağlamakla yükümlüdür... ama durum ortada söylenecek bişey yok sanırım :S

7 Ocak 2008 19:59  mesajın adresini al  
yokum ben artık...
yokum ben artık...
Bu konuda yazacağım çok şey var ama gerek duymuyorum.

Yahu ben devlet üniversitesinde okuyorum. 1 sene de devlet yurdunda kaldım. Bakın arkadaşlar, bu sene üniversiteye yeni girmiş öğrencilere 8 milyarlık senede imza attıracaklarmış. Nedir bu, okul bittikten sonra üç ayda bir 800 milyon borç ödeyeceksin.

Okul bitecek, çok uç bir bölümde değilsen (ki uç bölümler, yani garantisi olan bölümler ya tıp fakültesidir ya da çok çok iyi bir okulda isen (sabancı, koç) bazı mühendislikler) tecrüben olmayacak, adam seni tecrübe adı altında 5 sene çok afedersiniz köpek gibi çalıştıracak vereceği para da asgari ücret veya biraz üstü. En fazla 900-1000 lira.

Bu adam 3 ayda bir 800 lirayı nasıl öderim diye kredi alıp almama konusunda kararsız ise ücretli üniversite muhabbetinde 10000 lira krediyi nasıl alsın?

En başta devlet yurdunda kalıyorum demiştim. Kaç tane arkadaş gördüm ayda 150 - 200 lira ile geçinmeye çalışan. Şu an ben ayda 250 milyon para ile geçiniyorum, okuyan kardeşim var o da aynı durumda.

Herkesin durumu aynı mı? Emin olun daha kötü durumda olanlar var.

Kısacası saçma bir fikir, ülkemizde asgari ücreti en az 900-1000 lira civarında yükseltmeden bu fikir aynı derecede saçma olmaya devam edecektir.

1 defa alkışlanmış (1)  7 Ocak 2008 20:21  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 81 - 100
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008