gruplar
 hocalar
 okullar
 üye/içerik arama 

Kampüs Hayatı - Devlet üniversiteleri paralı olsun/YÖK Bşk.
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 61 - 80
 Yazar: Mesaj:
red apple
red apple
gereksiz bölüm dediğin??????????????????????

7 Ocak 2008 15:24  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
piyasanin doydugu, ihtiyac duymadigi bolumler. mesela orman muhendisi. turkiyede bosta olan onbinlerce orman muhendisi vardir. bu bolumlere kredi verilemez...

kırmızı demis ki:

gereksiz bölüm dediğin??????????????????????

7 Ocak 2008 15:26  mesajın adresini al  
boomerang ¹³
boomerang ¹³
üniversite okuduktan sonra bunu yapan da var..

ek olarak bu durumlar her ülkede var..

bahsettiğin tamamiyle işsizlik ile alakalı ve herkes üniversite okuyunca işsizlik çözülmüyor..

zugasi_berepe demis ki:

kredi borçları yüzünden ailesini katleden son kurşunuda kendi kafasına sıkan insanların olduğu bu memleketde hala kredi ile üniversite okunsun fikrini savunuyorsunuz yaaa helal olsun size yaa ....
hala aldığı iki kuruş harcı ödeyemediği için icralık olan binlerce üniversite mezunu var be bu ülkede siz hangi 8bin 10 bin ytl lerden bahsediyorsunuz yaaa

7 Ocak 2008 15:27  mesajın adresini al  
mr ako
mr ako
ya iş imkanını hayvan gibi arttıracaksın, ya da üniversiteden mezun olacak öğrenciyi hayvan gibi azaltacaksın ki kimse açıkta kalmasın...iş imkanını hayvan gibi arttırmak mezun sayısını hayvan gibi azaltmaktan daha zor göründü ki, adam böle bi açıklama yaptı...öyle bir durum söz konusu olursa şartlar ortaya konur daha sağlıklı düşünülebilir, yani şimdiden direk çemkirmek yanlış die düşünüyorum...farklı yöntemler tabii ki bulunabilir ama bu yöntem de bir ölçüde istenilen amaca yönelik yeterki yan etkisi az olsun....

7 Ocak 2008 15:28  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
dogrudur. bence de zorunluluk. ama ben de dedim iste bu sistem meslek lisesinden mezun olanlarin bir ise yaradigi bir ulkede guzel olur. su anda acıımasiz kacar biraz.
arti o odeme konusunda da ben de aynı fikirdeyim. 2 yılda 10 milyar istemesinler tabi. mumkun oldugunca esnetsinler. ama arkasını da bırakmasinlar.

zugasi_berepe demis ki:

şimdi diyelimki ben devletin verdiği 10 bin ytl ile okuyorum eee bu devlet bu parayı en az 2 yıl içinde benden isteyecek ... lan zaten yaşım olmuş 25 okul bitince askerlik var ... evlilik var ... ee askerlikden sonra iş kurmam lazım sermaye yok ... sermaye olsa kuracağım işde kazanç açısından bir garanti yok ...
ee bu devlet bana bu sıkıntılara düşmeyeceğim bir imkanı sağlasın verdiği 10 binin 10 mislisini geri istesin sorun değil ....
ya da kardeşim meslek lisesinden mezun olan insanlara iş imkanı sağlasın bizde ona göre üniyi değil onları düşünelim ...
benim zamanımda meslek liselerine bundan bir bok olmaz hiç bari meslek lisesine verelim elinde bir zanaatı olsun diye gönderilirdi yaşıtlarımız ... bu zihniyetle ben üniversiteyi nasıl olurda bir zorunluluk olarak görmem ....

7 Ocak 2008 15:28  mesajın adresini al  
boomerang ¹³
boomerang ¹³
garip..

2 defa alkışlanmış (2)  7 Ocak 2008 15:30  mesajın adresini al  
red apple
red apple
orman mühendisliği......su ürünlerii...besicilik....arıcılık....çevre mühendisliği......
evet bunlar az bölümler..ama bu bölümlerin 1 öğrencisi olsada ayırım olmamalı.

2 defa alkışlanmış (2)  7 Ocak 2008 15:30  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
ögrenci sayisiyla alakasi yok arkadasım olayin. piyasanın ihtiyaci ile alakası var. ne bekliyorsunuz bilmem ki. devlet herkese mavi boncuk dagitsin sonra bir adım ilerleyemesin mi? devletin üstüne yuktur bu kadar universitede ogrencisi. bu yuk de pahaliya patlamaktadir. ihtiyac olmayan bolumlere yapilan bunca yatirima bir yerde dur demek lazimdir...

kırmızı demis ki:

orman mühendisliği......su ürünlerii...besicilik....arıcılık....çevre mühendisliği......

7 Ocak 2008 15:34  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
arti bunlarin bazilari meslek liselerinde ogretilebilecek meslekler. gerek yoktur universiteye. ilkokulda kumeleri, orta okulda kumeleri tekrar, lisede olmadi tekrar kumeleri ogretmektense ogrenciye, meslek lisesinin bir bransında aricilik ogretirsin. gerek yoktur kumeleri bilmesine pek fazla. o adam da liseden sonra cikar isini yapar. universiteye gerek kalmaz...

kırmızı demis ki:

7 Ocak 2008 15:37  mesajın adresini al  
red apple
red apple
bilgi istiyorummmmm lütfeennnnn.

aranızda orman mühendisi olan varmı?????????? ORMAN MÜHENDİSİ ne yapar?

7 Ocak 2008 15:40  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
:)
turkiyede en fazla issiz mezunun oldugu bolumdur bildigim kadariyla...

kırmızı demis ki:

bilgi istiyorummmmm lütfeennnnn.

aranızda orman mühendisi olan varmı?????????? ORMAN MÜHENDİSİ ne yapar?

7 Ocak 2008 15:41  mesajın adresini al  
red apple
red apple
yaaa dalga geçme...valla.....ben mühendis değilim..işletme iktisat benim alanım......orman mühendisi,çevre mühendisi ve Özellikle de Su ürünlerini merak ediyorum...

7 Ocak 2008 15:46  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
arkadasim ben de ne is yaptiklarini bilmem pek fazla. ama orman muhendislerinin is bulamadiklarini, onlara ihtiyacin olmadigini bilirim. hepsi bu. bu bolumlerden hangisi icin de universiteye gerek yoktur teorik olarak. onu da bilmem. ama bazilari icin olmasa gerek. teknik lisede halledilebilcek konular. en basitinden bana aricilik oyle geliyor. tam bilgim yok ama aricilik oyle olmasa bile bu sekilde cok bolum cikarilabilir...

kırmızı demis ki:

yaaa dalga geçme...valla.....ben mühendis değilim..işletme iktisat benim alanım......orman mühendisi,çevre mühendisi ve Özellikle de Su ürünlerini merak ediyorum...

7 Ocak 2008 15:49  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...

7 Ocak 2008 15:50  mesajın adresini al  
..lustrall..
..lustrall..
devlet unilerini özelleştirmeyi amaçlıyorlar belli, yada yabancı devletlere satmayı.. bi okullarımız kalmıştı satılmadık.. boğaziçinin adı robert olur, odtu san athuan okulu .. satın anasını satiim satın ipneler.. pezevkinn evlatları kendi çocuklarını amerikalarda okutsun bizim burda haklarımızı gaspetsin..

2 defa alkışlanmış (2)  7 Ocak 2008 15:58  mesajın adresini al  
red apple
red apple
EVET...biz boşa dirsek çürütelim tepedikilerde popo büyütsün.... :((

ı am so unhappy.........

7 Ocak 2008 16:02  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
Devlet üniversiteleri paralı olsun
YÖK Başkanı Özcan: 'Herkes üniversite okumamalı'

HÖST!

tamam senin paran var anladık Sayın Özcan , ama parası olmayan okuyamıcak mı? çok saçma , gereksiz polemik yaratmaya çalışmış...

7 Ocak 2008 16:04  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
YÖK Başkanı Özcan, konuşmasına şöyle devam etti: “Liseyi bitiren her öğrenci üniversiteye gitmek istiyor. Neden herkes üniversiteye yöneliyorlar? Çünkü, üniversiteler bedava.

üniversite bedava mı? harç parası niye alınıyo madem? hem lisede de her ay aidat toplanıyordu benim mezun olduğum lisede geçen sene aidatları vermedikleri için mezuniyet töreni ve andaç yapılmadı zaten... lisede de bedava okuduk sanki!

7 Ocak 2008 16:06  mesajın adresini al  
souvereign jr.
souvereign jr.
“Madem böyle düşünüyorsunuz, neden düşüncenizi uygulamak yerine, yeni üniversiteler açıyorsunuz?” sorusu üzerine, “Ben göreve geleli henüz üç hafta oldu. Bu kadar kısa sürede bunu uygulamaya kalkarsam, herhalde beni oradan çabuk indirirler” yanıtını verdi.

zaten üniversiteleri paralı hale getirirsen mecbur 1 hafta içinde inersin... neyden korkuyor ki yök başkanı beni çabuk indirirler diyor? komik böyle düşünmesi...

7 Ocak 2008 16:08  mesajın adresini al  
..ot...
..ot...
hey allahım. su yorumlara bak cay demle. okumuyor musunuz adamin dediklerini ya. halen parasi olmayan okumayacak mı diyorsunuz?

7 Ocak 2008 16:08  mesajın adresini al  
 Sayfalar: 1  2  3  4  5  6  7  8  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      Listelenen Kayitlar 61 - 80
bloguna / web sayfana ekle Bloguna / Web Sayfana Ekle     arkadaşlarına gönder Arkadaşlarına Gönder     başlığın adresini al Başlığın Adresini Al     favori başlıklarına ekle Favori Başlıklarına Ekle

Sen de binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
Hoşgeldin!

OrtaKantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2008