ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > kampüs hayatı > Devlet üniversiteleri paralı olsun/YÖK Bşk.
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  4  5  10  11  12  13  14  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 133 - 144

türkmen
türkmen
zaten herkesin üniversite okumasının sebebi paralı olanların olması değilmi nerdeyse hiç puanla öğrenci alan özeller var ne yani paran yok sen amelelik mi yap diycekler bize bariz burjuva sınıfı oluşturmaya çalışıyolar sonra demokrasiden bahsediyolar bi de şey demiş bütün öğrenciler 5- 10 milyar dersane parası veriyolar yalan ben dersanesi girdim üniversiteye ve benim gibi olan bi çok arkadaşım var isteyen istediğini söylesin bu ülkede demokrasi var uygulanmasada var ve nasıl ablam devlet üniversitesinden mezun olduysa bende olucam kardeşimde olucak ... bizim orada bi laf vardı it ürür kervan yürür diye ne olursa olsun bu kervan yürür ...
8 Ocak 2008 17:59   mesajın adresini al  

*mahkum*
*mahkum*
tabiki haklılar nasılsa milletten oy nasıl alınır öğrendiler şimdi ise kredi verceklermiş okumaları için peki mezun olduktan sonra nasılsa iş bulamayacak millet ne yapsın o zamanda faizle katlanır ve intiharlar hacizler başlar milleti nasıl soyacaklarını iyi öğrenmişler
9 Ocak 2008 14:58   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
o kadar garip yorumlar gelmekte ki, hayretler içerisindeyim..

hanım koş kantin devletçi olmuş..
9 Ocak 2008 15:01   mesajın adresini al  

boomerang ¹³
boomerang ¹³
'only two things are infinite, the universe and human stupidity, and i'm not sure about the former.'

a.e.

her iki taraf için de geçerli bir söz, tarafları da söylemeye gerek yok..
9 Ocak 2008 15:04   mesajın adresini al  

e = m . c²
e = m . c²
aslında tüm fakirleri öldürelim.....kökten çözüm olur hem...
9 Ocak 2008 18:31   mesajın adresini al  

çutee-libertine-
çutee-libertine-
bnm anlamadıgım şey universitelerin kalitesini arttırmak için paralı yapmak ne demek? kalite anlayışları gelen ögrencinin kolundaki 500ytllik saat mi?
anladık eğitime vereceğiniz paradan kesmek istiyosunuz ama daha inandırıcı mantıklı bi yalan olsaymış bari..
9 Ocak 2008 18:41   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
bkz: okuyamıyorsanız kocaya gidin başlığına.

adamlar okumak isteyen çocukları okutmamakta kararlı yahu rezil bi durum... paralı eğitimmiş! sanki hiç para vermiyoruz...
9 Ocak 2008 18:49   mesajın adresini al  

chi sj
chi sj
Gelişmiş ülkelerde teknoloji üretme mekanizmasına göz gezdirmemiş olabilir mi acaba yök başkanı..amerikadan örnek vermiş ya hani,işte o ülkede yeni bir üretim yapılacağı zaman şirketler üniversitelerle iş birliğine gidiyolar..üniversite öğrencilerine labaratuarlarını açıyorlar,araştırmaları onlara ve akademisyenlere yaptırıyolar..

bu neyle sonuçlanıyor?

henüz üniversitede okurken öğrenci mesleğine ısınıyor,piyasayı kavrıyor,birebir pratik yapıp kalifiye mezun sınıfına giriyor..okurken para kazanıyor, iş bulma imkanları artıyor..

Akademisyenlere artı gelir oluyor

Firmalara faydası ise üretim safhasında teknolojiyi ithal etmeyip,maliyeti ucuzlatıyorlar,kendi uluslarının kalkınmasına katkıda bulunuyorlar..Ayrıca devlet bu firmalardan alacağı vergiyi kesiyor

Devlete vergi az gidince zarara mı giriyor?hayır,çünkü o vergiyi alsa zaten üniversitelere fon olarak akıtmak zorunda..cebine giren zaten çıkacaktı,mekanizmada sadece firmaları teşvik edici bir rol üstleniyor..kalkınıyor,üretim-tüketim oranı toparlanıyor

Şimdi bu bizim ülkemizde ne kadar yapılıyor? Özelleştirme yasası çıkartılana kadar ülkemizde de bu uygulamaya yönelik yasalar çıkartılsa,üniversitelere bu şekilde ek gelir sağlansa,boş beleş diye nitelendirilen ve üniversiteye girmesi devlete yük olarak tanımlanan kişiler boş beleşlikten kalifiyeliğe terfi etse daha iyi değil mi?

He bu benim aklıma geliyor,ahım şahım bir şey olduğumdan değil tabi..ama nasıl olur da amerikalarda burslu okumuş bir sosyologun aklına gelmiyor? neden bu zırvalar?neden iyi sistemlerin sadece işimize gelen ve kalkınmaya çözüm üretemeyen kısmını kopyalarız?

Tabi bu mantıkla başka ülkelerin cebini dolduramıyor olacağız..
İthalatımızı azaltırsak ne olur?tepemize mi üşüşürler,pimimizi mi çekerler?

bir bomba olsa da patlasak keşke
müstehak..
 1   9 Ocak 2008 21:45   mesajın adresini al  

chi sj
chi sj
Üstelik başkanın bahsettiği uygulama yığılmayı azaltacaktır mutlaka,ama sadece fakir kesimden çıkıp üniversiteye gelen öğrenciler grubundan sayıyı kırpacaktır.Yine fakir diye nitelendirebileceğimiz güruhun sırtına bir yük daha bindiricektir..burs mevzusu mesela,fakir olan yarış atı gibi koştursun,insanlık hali dediğimiz molalardan hiç nasibini almasın,zengin velet zaten hayatı tıkırında,biraz daha toz pembe gözlükler taksın..

Sosyal ve psikolojik bakımdan insanları nasıl ayıracağı aşikar bence..söz konusu olan da sosyal hak eğitim..lüks değil..
 2   9 Ocak 2008 21:47   mesajın adresini al  

chi sj
chi sj
Üniversite okumak zorunlu değil denilmiş..Ülkemizde bir zorunluluk,bu atlanılmış..liseden mezun bir kişi ne yapabilir ki bugün türkiyede?meslek liselerini,yüksek okullarını iyileştirmeden,meslekler arası gelir dağılımını düzenlemeden ne yapılabilir..ara eleman açığı konusunda katılıyorum başkana ancak bunun çözümü üniversiteleri özelleştirmek olamaz,olmamalı..

Ben de öss sürümcemesinden geçmeden hayatımı idame ettirebileceğim bir meslek edinmek isterdim tabi ki..bedava diye üşüşmedik ne össnin ne devletin tepesine..

ayıp yahu,eğitimden bahsediyor adam..sanki bana villa alıyormuşçasına serzenişlerde bir de..enteresan..
 2   9 Ocak 2008 21:50   mesajın adresini al  

chi sj
chi sj
Bir şey daha ki bu büyük bir gaftır bence..üniversiteye girmek bedavaymış..neresi bedava?

Öğretmenlere maaş yetiştiremeyen devlet üniversitelere giriş için hazırlanan össyi lise müfredatı dışında konularla da süsleyip dershaneyi zorunluluk haline getiriyor..öğretmenlerine git dershanede çalış diyor.. zaten memur maaşı yükünü hafifletip,vatandaşının omzuna bindiriyor..bu mu bedava?

Bedava üniversite örneği yok demiş,almanyadaki kuzenim bedava okudu üniversiteyi..kampüsü evine uzak diye ailesine kızın ulaşımı için artı yardım bile yaptı devlet..

Daha vardır mutlaka..danimarkada norveçte,isveçte de bedava diye biliyorum..hatta isveçte üniversitelerin öğrencilerine eğitimi boyunca laptop bile zimmetlediğini de duymuştum,bedava okutmayı geçtim..bunları bilmiyor olamaz yök başkanı,zavallı ülkem yahu..

Sinirlendim yalnız(:
 2   9 Ocak 2008 22:28   mesajın adresini al  

uysalhan
uysalhan
vergi dediğimiz şey ne oluyor o zaman?

kocaman bit ticarethanede, ayak işlerine bakacak köleler olsun, ticarethanenin sahipleri dış sermaye olsun, üniversite okuyacak olanlar, dış sermayenin köleleri olsun.
ya da bu mantığı yürütenlere benim kafam girsin. boomerang kızmazsa tabi . . .
9 Ocak 2008 22:37   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  4  5  10  11  12  13  14  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 133 - 144

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009