Ayrıca bir devlet sağlık, eğitim ve güvenlik hizmetlerini vatandaşına sağlamakla yükümlüdür... ama durum ortada söylenecek bişey yok sanırım :S
7 Ocak 2008 19:59
kiss ekaton epta
Bu konuda yazacağım çok şey var ama gerek duymuyorum.
Yahu ben devlet üniversitesinde okuyorum. 1 sene de devlet yurdunda kaldım. Bakın arkadaşlar, bu sene üniversiteye yeni girmiş öğrencilere 8 milyarlık senede imza attıracaklarmış. Nedir bu, okul bittikten sonra üç ayda bir 800 milyon borç ödeyeceksin.
Okul bitecek, çok uç bir bölümde değilsen (ki uç bölümler, yani garantisi olan bölümler ya tıp fakültesidir ya da çok çok iyi bir okulda isen (sabancı, koç) bazı mühendislikler) tecrüben olmayacak, adam seni tecrübe adı altında 5 sene çok afedersiniz köpek gibi çalıştıracak vereceği para da asgari ücret veya biraz üstü. En fazla 900-1000 lira.
Bu adam 3 ayda bir 800 lirayı nasıl öderim diye kredi alıp almama konusunda kararsız ise ücretli üniversite muhabbetinde 10000 lira krediyi nasıl alsın?
En başta devlet yurdunda kalıyorum demiştim. Kaç tane arkadaş gördüm ayda 150 - 200 lira ile geçinmeye çalışan. Şu an ben ayda 250 milyon para ile geçiniyorum, okuyan kardeşim var o da aynı durumda.
Herkesin durumu aynı mı? Emin olun daha kötü durumda olanlar var.
Kısacası saçma bir fikir, ülkemizde asgari ücreti en az 900-1000 lira civarında yükseltmeden bu fikir aynı derecede saçma olmaya devam edecektir.
17 Ocak 2008 20:21
e = m . c²
bizde üniversite meslek edinme yerleri olarak görülüyor maalesef...bu görüşten dolayı bu kadar talep var...insanlara farklı bir alternatif sunulduğunda üniverste talebi de düşecektir....
herkes üniversiteye gitmemeli doğru da.....
herkesin gitmemesi için üniversiteleri paralı yapmak saçma...
bu tıpkı trafik sorununu çözmek için tüm yolları paralı yapmaya benziyor...
çözüm şu olmalı:
ara eleman açığı çok fazla olduğundan gençler henüz lise çağındayken yeteneklerine göre mesleki eğitime yönlendirilmeli...örneğin inşaat mühendisi çok rahat bulunurken vinç operatörü bulunamıyor....daha bir çok örnek verilebilir...
sanırım almanya da böyle yapılıyor...ve insanlar meslek okullarından sonra üniversite okuma gereği duymuyorlar...
bir profesörden daha yaratıcı çözüm üretmesini beklerdim...
17 Ocak 2008 20:39
tutaste
devlet üniversiteleri paralı olsunmuş..
ya bi git Allah aşkına.!
7 Ocak 2008 20:46
extremo
bu tip adamlarla tartışmaya girmicen sadece dövcen onları başka türlü olmaz
7 Ocak 2008 21:10
boomerang ¹³
ya paralı olması konusu herkes para verecekse pek tabi ki saçma!
ama sonuçta açıklama net değil, biz de diyoruz ki eğer %50 burslu %50 burssuz gibi bir sistem (oran değişebilir) olacaksa, ve burssuzların arasında da yine krediyle okuyabilecek olanlar varsa, neden olmasın diyoruz..
hala ohaa herkes para mı verecek? diyorsunuz..
neyse ya.. pes oynayayım ben..
17 Ocak 2008 22:24
cigdém
şu haliyle bile türkiyede'ki üniversitelerin kalitesi tartışılır.
bence üstüne bi de para versinler...
bi de öyle denesinler.
7 Ocak 2008 22:28
hüzün abi
ya bu adam mı YÖK başkanı yapanı...
beleş die üniye mi gidilir Allah aşına
turistlik geziye gitmiyoruz arkadaşlar üniversteye gidiyoruz.
7 Ocak 2008 23:34
hayda.bre
Harçlar çok ucuz sanki :S
7 Ocak 2008 23:47
hüzün abi
kendinde para çok heralde. İsterlerse üniversiteleri de özelleştirsiler.
8 Ocak 2008 01:38
aatalay
arkadas herseyi anlatmıs ztn
kretzsche demis ki:
okulları paralı yapmak sosyal adaletsizliği daha da büyütmek olur.
ülkemizde hala çocuklarını okutup adam edeceğine inananlar, çocuklarının kendilerinden daha iyi hayat şartlarında yaşayacağını uman aileler var. bu insanlar yemez içmez çocuklarını okuturlar. yurtlar için para öderler, okullar için para öderler. çocuklarına harçlık yollarlar.
şimdi bir de bu insanlara 'okul parası' çıkartın.
yahu insanların ellerindekileri teker teker söküp alıyorsunuz. bu insanlar demeyecek mi 'bu ülke bana ne verdi de ben bu ülkeyi düşüneyim? beni okutmadı, kendi paramla okudum.'
insanların eğitim haklarını, kendilerini geliştirme imkanlarını ellerinden almayın sevgili amcalarımız.
8 Ocak 2008 03:52
orestes
olsun canım nolcak. ne de olsa hava bedava, bulut bedava, dere tepe bedava... bedava yaşıyoruz bedava be!
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16994
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.