aaa. olur mu commandantecigim. biz seni de cok seviyoruz. :)
bak mesela:
Bu düşünceyi aslında ilk olarak birkaç yıl önce Yeditepe Üniversitesi Mütevelli heyeti Başkanı Bedrettin dalan dillendirmişti
diye baslayan yazin gayet guzeldi. okudum ve takdir ettim. en azindan onyargili degildin herzamanki gibi :)
17 Ocak 2008 17:42
kretzsche
arkadaşlar iki yanlış bir doğru etmez. şu anki üniversite sistemi rezalet zaten, bir de paralı hale getirip bombok hale mi getirsinler?
personel çalışmıyormuş paralı olunca çalışacakmış vs vs öyle saçmalık olur mu? benim vakıf üniversitelerindeki arkadaşlarım bir sayfa kitap açmadan mezun oldular okullarından..
para ile okuyan adamların çoğu statü olsun diye okuyor sevgili arkadaşlarım .. bizim ülkemizi asıl kalkındıracak adamlar ihtiyacı olduğu için okuyan eğitim alan, eşşek gibi çalışan orta direklerdir..
şimdi siz insanların umutlarını ellerinden alıp borca sokarsanız, zaten çalışma imkanı da rezalet ülkemizde.. hiç motivasyon kalmaz..
liseler falan hiçbir işe yaramıyor zaten .. toptan devrim lazım eğitim sisteminde .. onu da kıvıramaz bunlar.. o yüzden paralı hale getirilmesi falan şu anki sistem ile büyük bir ayıptır
asıl doğru olan üniversitelerin yarısını kapatmaları gerektiğidir. ve dersane denen saçmalıkları da tümden kaldırsınlar. . ortaoğretim lise eğitimini düzenlesinelr. . mesleki eğitimi ön plana çıkarsınlar. . lise öğrencileri de küçük işletmelerde staj yapsın .. üç beş cep harçlığı kazansın .. iş öğrensin
yok kardeşim bizim memlekette herkes yan gelip yatıyor .. sonra bir de devlet soyuyor.. böyle mi kalkınacağız?
37 Ocak 2008 18:00
kretzsche
ot ve bumi sizin dedikleriniz mantıklı ama biizm ülkemizin şu ankii durumunda ütopya oluyorlar bence. .
17 Ocak 2008 18:01
kretzsche
üniversite ne zaman bireysel tercih olur? gelir dağılımı düzgün olduğu zaman .. diploması olmayanlar da düzgün paralar kazanabildikleri zaman.. insanca yaşayabildikleri zaman..
sosyal güvenlik sistemini çökertip eğitimi sağlığı da paralı yapıyorlar .. küçük amerika.. ama öyle böyle değil üretmiyoruz sadece tüketkiyoruz .. yazık ülkemize..
17 Ocak 2008 18:04
__seyduna__
ya bu adami nerden buldularda yökün başına getirdiler sokaktan mı buldular ne yaptılar anlamaddım walla
7 Ocak 2008 18:13
uysalhan
benim vakıf üniversitelerindeki arkadaşlarım bir sayfa kitap açmadan mezun oldular okullarından..
para ile okuyan adamların çoğu statü olsun diye okuyor sevgili arkadaşlarım .
genelleme yapmışsın caanım kretzsche
ben de vakıf ünv. okuyorum. merdiven kalınlığında kitapları hatmettiğimiz oluyor. diğer görüşlerin doğru. katılıyorum...
7 Ocak 2008 18:17
ot
ben de belirttim zaten bizim ulkede uygulanabilirligi su an itibariyle yok. once meslek liseleri ile ilgili temel degisiklikler falan yapilmasi lazim. su haliyle evet utopik...
kretzsche demis ki:
ot ve bumi sizin dedikleriniz mantıklı ama biizm ülkemizin şu ankii durumunda ütopya oluyorlar bence. .
17 Ocak 2008 18:18
gıro ®
boş söylemler
7 Ocak 2008 18:49
başrahip ve şürekası
devlet üniversiteleri beleş mi?(yök başkanına cevaben)
7 Ocak 2008 19:06
başrahip ve şürekası
hiroshima şürekası demis ki:
devlet üniversiteleri beleş mi?(yök başkanına cevaben)
hadi be:))))(yök başkanına cevaben)
7 Ocak 2008 19:08
başrahip ve şürekası
e biz o zaman yıllarca ne ödedik fasülye mi?(yine yök başkanına cevaben)
7 Ocak 2008 19:08
kupa kızı
saçmalığa bak... ya ne demek üniversite paralı olsun herkes üniversite okumasın allah'ım delircem...
hiç mi akıllarından geçmiyo eğitim seviyesini yükseltmek ya da maalesef mevcut üniversite öğrencisine bile istihdam sağlayamayan ülkede kalifiye eleman yetiştirmek...
yani demek istediğim para ile olucak şeyler değil, eğitimde radikal değişiklikler yapılmalı... uyduruk bi öss sınavı, ardından sınavdan sınava gelerek ders geçme, sonra hooop diploma elde iş aramaya... iş hayatında dumur... ne öğrendin kocaman bi SIFIR!!!
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16994
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.