ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Ünlü aksiyon yönetmeni Antoine Fuqua ve tecrübeli oyuncular Denzel Washington ve Ethan Hawke'dan sıkı bir polisiye: Jake Hoyt, Los Angeles polis merkezine yeni atanmış bir çaylaktır. Meslekte 13 yıllık deneyimi bulunan detektif Alonzo Harris'in seçkin memurlardan oluşan ekibinde görev yapmak için yanıp tutuşur adeta. Harris, Hoyt'a bir teklif götürür: Tam bir gün boyunca ekipte yer alması ve başarılı bulunması halinde, sınıfı geçmiş sayılacaktır.
Kovalamacalar ve çatışmalarla dolu gün ilerledikçe, Hoyt duruma uyanmaya başlar: Harris aslında gözünde büyüttüğü kadar başarılı bir polis değildir; aksine, doğru ve yanlış arasındaki farkı iyiden iyiye unutmuştur. Dahası, sokaklarda kendi adaletini çarpık yollarla sağlamaya çalışan bu kıdemli detektif, Hoyt'u denemekte falan değildir aslında... Genç polis, kötü bir kumpasa kurban gitmekten kurtulmanın yolunu bulmak zorunda kalır.
Gerçekten de sıkı bir ilk gün geçirmektedir Los Angeles'ta...
Hatırlatalım ki bu filmin senaryosunu yazan David Ayer'in Hızlı ve Öfkeli'de de imzası var..
Tür : Dram / Polisiye / Aksiyon
Gösterim Tarihi : 14 Aralık 2001
Yönetmen : Antoine Fuqua
Senaryo : David Ayer
Görüntü Yönetmeni : Mauro Fiore
Müzik : Mark Mancina
Yapım : 2001, ABD , 120 dk.
Oyuncular :Denzel Washington (Alonzo Harris) , Ethan Hawke (Jake Hoyt) , Scott Glenn (Roger) , Tom Berenger (Stan) , Cliff Curtis (Smiley) , Snoop Doggy Dogg (Sammy)
Biraz önce izledim filmi ve bana göre süper bir film..Hatta müthiş de denebilir..Aksiyon ve polisiye sevenlere önerilir..Hurricane ve Remember The Titans'ta Denzel Washington süper performansıyla zaten oscarı hak ettiğini göstermişti;fakat jüri bir hata yaptığını yeni anlıyor heralde ki Denzel Washington bu filmde oscarı alıyor:)Ethan Hawke'ın da hakkını yememek lazım,gayet başarılıydı..Ayrıca kusursuz bir güzelliğe sahip olduğunu bu filmde de gösteren Eva Mendes'e de değinmeden geçemeyeceğim:)Ünlü rapçi ve oyuncu Snoop Dogg'un da filmde kısa bir rolü mevcuttur..Filmin başında ve ortasında öyle güzel 2 sohbet sahnesi var ki gülmekten dağılabilirsiniz:)
imdb puanı 7.4/10 olup bu oran diğer sinema sitelerinde 8.5 ila 9.4 arasında değişmektedir..
5 Ocak 2008 18:21
bonaventure
o değilde the violin ini indirdim ama altyazı bulamıyorum. film portekizce de biraz:) türkçeyi geçtim fransızca ya da ingilizcesi bile işimi görür. bana bi yardım edin yav. ömer bunula ilgili bi başlık bile açabilir hatta:)
bu arada training day i de güzel bi film olarak hatırlıyorum. lisedyeken izlemiştim. özellikle ses sistemi iyi olan bi sinema da sokaktaki seslerin sinemanın arka koltuklarından geliyor zannetmemiz bi anlığına hoştu.
5 Ocak 2008 21:35
luca leotardo
Hayatımın filmidir.
Ethan hawke ın bakışları, en manalı filmidir.
Denzel oskar aldıysa asisti ethan dan gelmiştir...
Gerçekçidir. Abartı yoktur.
Sokakları ve alemleri iyi anlatır bu film. Polisiye severim diyen direk izlesin.Kefili benim bu filmin.
6 Ocak 2008 00:35
jan
süper ötesi bi filmdi , sadece Cypress Hill - Rock Superstar şarkısının çaldığı sahne için bile izlenesidir..
6 Ocak 2008 01:17
aslan67
he ya harbi filmin başında çalan parça dimi?
filmi izlerken demiştim,olm Ömer film bitince youtube'dan buna bak, diye:D
jan demis ki:
süper ötesi bi filmdi , sadece Cypress Hill - Rock Superstar şarkısının çaldığı sahne için bile izlenesidir..
6 Ocak 2008 01:54
aslan67
Yok benim dediğim parça şuymuş:
Cypress Hill - Rock Superstar
6 Ocak 2008 02:04
jan
benim dediğim şarkı ghetto da bi eve girdiklerinde çalıodu , öyle olaylı bi sahne değildi, ne bileyim şarkı o sahneyi heyecanlı yapmıştı :D
6 Ocak 2008 02:32
luca leotardo
Arkadaşımız bunu kastetti sanırım benim de favori sahnemdir filmde:
6 Ocak 2008 11:29
luca leotardo
Sahne ' de porto rikoluların evlerine gelen polislere racon kesmesi ile ethan polisin sadece bakarak pek s.klemeyerek karşı raconunu kesmesi durumları mevcuttur.
Ethan alemlere yeni girmiş olsa da akıllı bir polis orda bir cevap verse başına gelecekler malum:)
ben bunuda izlemedim yaa..en iyisi kendime bi liste yapiim ben:S
6 Ocak 2008 13:55
jan
evet abi bu sahne saolasın : ) ethan ın bizi bol gerilime maruz bıraktığı sahnelerin başlangıcı :D
johnny sack demis ki:
Sahne ' de porto rikoluların evlerine gelen polislere racon kesmesi ile ethan polisin sadece bakarak pek s.klemeyerek karşı raconunu kesmesi durumları mevcuttur.
Ethan alemlere yeni girmiş olsa da akıllı bir polis orda bir cevap verse başına gelecekler malum:)
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16943
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!
Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.