Senelere sığdırmaya çalıştığım bir kainat var sevgili soytarım! Senelerden senelere dersler çıkartmaya çalıştığım, kah kalıcı, kah geçici ölümler, iddialar, tehditler, birbirinin kanını emerek hayatta kalma uğraşları, ezilmiş bir aşk ırkı, ezilmiş bir cenk ırkı, bir.. bir maruzatım var soytarı! Ben bu hayatta bu hayat denen karamelada çukulata olamam!Dışardan görünüşüm beyazsa da, içim zenci! Dışardan görünüşüm sizi rahatsız ediyorsa da içimden yer veriyorum size ayağa kalkarak! Ne efsaneleşmiş bir aşık gibi feryat ediyorum ne de süratım bir çocuk eziyor! Ben zilzurna sarhoşsam da yaşadıklarımdan, çıkarken hesabı ödeyecek kadar ayığım ama! Ne Edison, ne Shakespeare, ne Adam Smith ilgilendiriyor beni; CNN'le yakından uzaktan ilişkim yok! Var mıyım?! Var olduğumun bilincindeler mi, bilincinde miyim.. Ben, acaba sizin yüzünüze tükürebilecek güçte miyim? Güçte miyiz? Dağılın çevremizi saran kızıl kurt yığınları, boz karanfil demetleri! Ne kurt olduğunuzu ne de karanfil koktuğunuzu bildiniz! Ben değilim bu şaklabanlığın muhatabı!
Senelere sığdırmaya çalıştığım bir kainat var sevgili soytarım! Doğmayan çocuklarımla büyüdüm ben, yaşıtlarımla boy ölçüştüm, akranlarımla bir ekmeğin kokusunu bölüştüm! Onları size yem veremem.! kahrolsun faşist devletin tüm kurumlarına yerleşen zihniyetin yarattığı jenerasyon !
kahrolsun edebiyatın sempatik vampirleri! kahrolsun yaradılışı,bilinci bu zamanda sanal dünya dışında oluşturmaya çabalayan ahlaka .ötünü sürten yandaşlarımız! şiir yazıyorlarmış; varsın yazsınlar .iklerini yanaştıramadıkları bedenlerin azametini,letafetini! kalplerine dolan pis kanla yıkadıkları devrim emellerini,hümanizm sanemlerini! dergi çıkartıyorlarmış,varsın çıkartsınlar geçmişlerinde biriktirip biriktirip bugünlerine ekledikleri bilinçaltı kinlerini! varsın işçi olsunlar,varsın totaliter,varsın anarşist olsunlar,varsın ülkücü! varsın satanist olsunlar,varsın mümin! onlar varoldukça bizler yokolacağız sanacaklar! biz,bu yaylı çalgılar arasında değiliz! aramayın boşuna! vurmalılar ya da üflemeliler arasında da değiliz! bizler,ellerimizde bagetlerle hayatın heryerinde maestroyuz!
bizler,Nazım'ız,Edip'iz,Can'ız,Ece'yiz,Baudleaire'iz,Tarantino'yuz,Dali'yiz,Deniz'iz,Che'yiz,Gorki'yiz,Dostoyevski'yiz,Vian'ız! bizlercanımız ne isterse O'YUZ!oyunlarınıza almayın bizi,zaten biz bu oyunda yokuz! .öt yalamayın arkadaşlar,bu iş tuvalet kağıtlarının görevi! ve.. en güvendiğiniz insanlara,dergilere,bilim adamlarına,siyasetçilere bile şüpheyle yaklaşın! şüphedir bir insanı aklın sınırlarında insanoğluna yakın tutan! mahallenin birinde,fıkra bu ya,çocukluğundan beri herkesin altına yatan bir oğlan,kırkında demiş ki:''toplanın meydana,önemli bir açıklama yapacağım!'' herkes,kıpraşmış;her biri demiş ki,ulan,acaba beni mi söyleyecek,rezil olacağım yedi düvele!.telaş ve merak içinde birikmiş halk.bir süre sonra bizimkisi ağır ağır çıkmış er alanına ve patlatmış bombasını: 'ben .bneyim!' e,fıkramı desek,masal mı; şapşallığı kriter alacak olursak her ikiisi de yakışır toprağımıza! kandır kandırabildiğini! aldat aldatabildiğini! sömür sömürebildiğini!cesaretin varsa dürüst ol! ama şimdi! çok geç kalma yalanlarını,hasetlerini itiraf etmeye! kıskandıysan,imrendiysen: de ki:ben çalmak istedim.başkalarının hatıralarını,yeteneklerini,ürünlerini,duyarlılıklarını çalmak istedim.tarzım budur,onların ünlü olmasını,onların paylaşılamamasını,onların kalıcı olmasını hazmedemedim,çalmak istedim,becerdim.ya da beceremedim.dürüstlüğün varsa cesur ol! .mcıklık yapma!
.mcıklığını kitleselleştirip günlük koşuşturmalarına,köşe yazılarına,daha doğrusu boşluk doldurma karalamalarına malzeme yapma! buna kimseleri,parçalanma korkusu yaşayan aileleri,çocukları,dostlarını,düşmanlarını,sanatçıları alet etme! türkiyeye satanizmi alf adlı dizinin soktuğunu söyle! de ki: o, evin kedisinden çorba yapmak için mücadele ederdi,ama yine de sevimliydi.hiç değilse,komikti.komiklik yapmak için değil,öyle olduğu için komikti.bir silah niye yapıldığını bilmez,bir mermi niye yapıldığını bilmez.birini birinin içine sürerler ve çekerler diğerlerinden habersiz tetiği! ölen olur.ne silah suçludur,ne mermi,ne tetik! kimseyi hedef alma boşu boşuna! delikanlı ol!
ah diyeceksin ki,''delikanlı lafı,türkçenin erkeklere iltifatı! ne gezer soytarım! asıl kanı hatun kısmısı döker muayyen günlerinde çatır çatır! delikanlı,ne dişil bir sözcüktür ne de eril! öyle kadınlar tanırım ki, regllerinde ihanet eden adamlarını boğarlar!
çetrefillidir zaman,yerini bilmektir erdem.mücadelede heyecandır konum.arkadaşlıkta dindir sadakat.ama sen ey soytarı! ama sen ey soytarı,bu gidişle ne partileşen o şirin,mini minnacık idol adlara tutunabilirsin ne de onlar seni o idolün tepesine bir rituel mumu diye dikerler! bir savaş baltası olur gömülürsün.zaman zaman çıkartırlar seni,kullanırlar,gerekli gereksiz insanlara savururlar,seninle cinayetler işlerler,üstünde kuruyan kanı bile temizlemeden gömerler yeniden bir dahaki sefer çıkartıncaya dek.akıllı ol! aklını kullan demiyorum.akıllı ol! aklın olduğuna inan! nasıl mı??örneğin böbreekli ol ya da böbreğini kullan değil.böbreğin olduğuna inan gibi bir şey! beyin denilen organ tıpkı böbreğin gibi sen istemesen de çalışır;onun varoluşuna saygı duy yeter!
...
güçlü olmak,gücünü göstermekle koşuttur.tatminsizlikle şekillenemez kişilik.kişilik,matematikseldir.kanıt ister.eşitlik ister.denge ister.zeka ister.formül ezberler gibi ezberlersen taşımak istediğin kişiliği,her soru karşısında afallarsın.kuru bir bilgi ve toplumsal rol toplamı olursun yalnızca.ben devrimciyim,ben şairim,ben vesaireyim...iyi! ben de marangozum,pragmatistim,dağcıyım,çok güzel pizza yaparım,denizaltı teknisyeniyim,baletim de aynı zamanda.hayatı kullanmak,bir yetenektir.yetenek,kanıt ister.estetik ister.dengeleme ustalığı ister.zeka ister.ama sen soytarı,ama ey sen soytarı,bilmiyorsun ki,herkes gelecek gemiyi bekler,ancak gemiyi önce bir kişi görür!beklemek ile görmek,istemek ile algılamak,hazmetmek ile tepki göstermek arasındaki yalçın fark budur!tirbüşon,mantar,şişe,şarap! dördü de bağımsız,dördü de birbirinden kimyasal olarak habersiz,dördü de biraraya gelmeleri kaçınılmaz sonla örtüşük! asla kesişmeyecek iki ray düşün,yanyana,aynı yöne giden! üstünde vagon taşıyan! bazı sevgililer,bazı sanatçılar,bazı düşünürler,bazı yaradılışlar da böyledir:asla kesişmeden,paralel giderler ve sorumlulukları dahilinde ileriye,baki zamana bir olgu taşırlar! bunu farketmez için dahi olmak gerekmiyor! ama soytarılık bu hissedişi ne yazık ki engeller! unutma ki....
kralı eğlendiren dalkavuğun tahta çıktığı görülmemiştir!!...
küçük iskender/ balık burcu hikayeleri