ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > ''Kinim Dinimdir''
cumhurbaskanligi ahmet necdet sezer abdullah gul
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

comandante
comandante
Melike İlgün
Gazeteport

Bu nasıl bir kinmiş, nasıl dinmek bilmeyen bir öç duygusuymuş anlamadım. Bu kadar nefret, bu kadar ihtiras insana ne büyük yanlışlar yaptırırmış, nasıl da şaşırtır, şaşkınlaştırırmış, inanamadım!
Eminim ki Abdullah Gül cumhurbaşkanı olmayı çok istedi. Hatta başbakana tavır koyacak, yıllarca dava arkadaşlığı yaptığı kişileri karşısına alacak kadar çok istedi. Bakmayın onun sınavdan 100 aldığında “Vallahi kitabın kapağını bile kaldırmadım” palavrasını atan öğrencilerine benzeyen “İstemem yan cebime koy” tavırlarına. Mahçup gülüşüne aldanmayın. Bal gibi de istedi. İhtirasla istedi.

Olabilir, her politikacı ister yıllarını verdiği politika sanatını cumhurun başı olarak taçlandırmayı… İnsan doğası, herkes ister zirveye oturmayı…Ama belli ki Gül hep eski cumhurbaşkanı Sezer’i izleyerek bilendi. Belli ki o süreçte cumhurbaşkanı olunca yapacaklarını Sezer ne yapıyorsa tam tersi olarak belirledi.

Cumhurbaşkanlığı artık “Salla başını, al maaşını” makamı gibi…
Bakın Gül geldiğinden beri cumhurbaşkanlığına kurumsal işlemler, kişisel istekler ve bilgi edinme kapsamında 8521 başvuru yapıldı. Tamamına yakını onaylandı!

Bu kadar da değil! Gül 38 yasa, 447 Bakanlar Kurulu kararı ve 13 atamayı onayladı!
108 vekalet tezkeresinin tümüne, 341 müşterek kararnamenin de 311’ine onay verdi!
Üstelik bunları göreve geldiği 28 Ağustos’tan bugüne kadar yaptı.
Yani sadece 128 günde!
Elinde mühür, Beyoğlu noteri hızıyla onayladı babam onayladı!
Atamalarda kime onay vereceği, kime vermeyeceği konusunda ise tek önemli kıstası vardı;
Daha önce Sezer’in veto etmesi!

Çünkü Sezer veto ettiyse belli ki Gül’ün işine yarardı!

Gül’ün Sezer kompleksi bu kadarla da kalmadı. Cumhurbaşkanı olur olmaz ilk resmi ziyaret için soluğu da KKTC’de aldı. Malum Sezer cumhurbaşkanı iken Talat’a randevu vermemişti. E Gül’ün düz mantığına göre Sezer reddettiyse o kişi muhakkak doğru kişiydi. O yüzden de gidilmeli, görülmeliydi!
Yetmedi.
Türkiye, bazı gericilerin anavatanı olabilir ve benim anavatanım değil. (19 Aralık 1997-Kıbrıs Gazetesi)

Türkiye’nin bizi kurtardığını söyleyebilirsiniz, ancak burada yeterinden fazla kalmıştır. Denktaş, Kıbrıs Türkleri’nin değil, Türkiye’nin stratejik çıkarlarını korumaktadır. (25 Eylül 2001-İngiliz the Guardian)

Denktaş, egemenlik gibi bir konuya takılıp kalmıştır. CTP olarak artık böyle saçma konularla vakit geçirilmesine izin vermeyeceğiz. (19 Mayıs 2002-Yenidüzen Gazetesi)

Türkiye’nin Kıbrıs’taki varlığı uluslararası hukuka aykırıdır. (19 Eylül 2003-Vatan Gazetesi)
Planımızın ikinci aşamasına gelmiş bulunuyoruz. referandumla rejimi ve devleti yıkacağız, meşruiyetini yok edeceğiz. referandum sonucuna dayanarak anlaşmaya da biz imza koyacağız. Denktaş bizi temsil etmez, Denktaş’la da hesaplaşacağız. (10 Mart 2003-Volkan Gazetesi)

diyebilen …

Rum liderliğindeki Kıbrıs devleti için “Yes be annem” sloganları attıran…
Sonunda Türk tarafı “evet”, Rum tarafı “hayır” dediği için tüm planları yatan ve “Rumlar beni Denktaşlaştırdı” sözüyle günah çıkaran…

Ve tüm bunlar yüzünden Sezer tarafından araya mesafe koymak uygun bulunan Talat’a başka hoşluklar da yapılmalıydı.
Hatırlatırım; Sezer uzak duruyorsa o kişi muhakkak ki iyiydi!
İşte o yüzden Gül Talat’a deyim yerindeyse kucak açtı.
Özel uçağını yolladı.
Onuruna yemek verdi.
Sezer zamanında kapanan Camlı Köşk’ün kapılarını uyusun da büyüsün diye açtı.
Dedim ya…” Belli ki Gül hep eski cumhurbaşkanı Sezer’i izleyerek bilendi. Belli ki o süreçte cumhurbaşkanı olunca yapacaklarını Sezer ne yapıyorsa tam tersi olarak belirledi.” diye… Resim aynen öyle…
Bu ne yaman kinmiş anlamadım.

Seraskerlikten alınıp sürgüne gönderildiği için Sultan Abdulaziz’e diş bileyen ve sonunda İngilizlerle işbirliği yapıp Abdulaziz’i tahttan indiren Hüseyin Avni Paşa’nın ettiği o meşhur sözü…
“Kinim dinimdir” sözünü hatırlamadan duramadım.
Diyeceksiniz ki niye?
İşte öyle!
 3   4 Ocak 2008 23:45   mesajın adresini al  

feykoğlufeyk
feykoğlufeyk
artık yeter yaptıgınız sadce bazı seyleri bazı kisileri provoke etmek...
kopyala/yapıştır mantığını aş artık...
anca konu bollugu yaratıyorsunuz...
 1   6 Ocak 2008 00:11   mesajın adresini al  

comandante
comandante
Güncel başlığında konuların açılma kaynakları gazete haberleri ve köşe yazılarıdır. beğendiklerinizi okur/yorum yaparsınız beğenmiyorsanız geçersiniz. Boşyere bunları ayzmak için klavyede parmaklarınızı yormanıza gerek yok.
 2   6 Ocak 2008 17:48   mesajın adresini al  

deluxa
deluxa

comandante demis ki:

Güncel başlığında konuların açılma kaynakları gazete haberleri ve köşe yazılarıdır. beğendiklerinizi okur/yorum yaparsınız beğenmiyorsanız geçersiniz. Boşyere bunları ayzmak için klavyede parmaklarınızı yormanıza gerek yok.

Normal bir insan değilsin kuzum.Oturdugun yerden copy-paste yapmak cok kolay.Dogrumu?
.Sensiz bu kantinin daha da güzelleşeceğini idda ediyorum.Sanal dünyada kişilk masturbasyonu yaparak zevk aldıgın belli ama bu sacma sapan şeylerden bizi uzak tut.Bizler es gecene kadar sende yazmayıver pardon yazacak kadar akıl yok galiba sende copy paste yapma diyecektim :/
 1   6 Ocak 2008 18:10   mesajın adresini al  

deluxa
deluxa
Diğer yazdıklarına da bakıldıgında tamamen halkı proveke etmek maksatlı oldugu gözüküyor.Sen kimsin allah aşkına.Her actıgın başlıkta faşist söylemler var.Comandante nickini alarak che quevaraya hakaret ettiğinin bile farkında değilsin.Erkek oldugun icin mi karşılarında bir sey yapamaz susarsınız gibi bir çümle kurdun.Sen sıcak kıcını kaldır o koltuktan da bir dışarıyı gez gör bakalım halkımız ne durumda.Evden,kafeden elınde cay bir elinde sigara nette klavye masturbasyonu yapmak senin icin bir zevk olmuş artık bırakamadıgın bence.Lütfen demek isterdim ama insanları muhattap alıyorum canım.Bu site sensiz daha güzel olacak inan bana.Senın gibi düşünen insanların ölmesi yada bir yolla dünyadan silinmesi de dünya icin cok güzel olacak.Şimdi tombul ve kendini bilmez çocuk umarım anlamıssındır ne demek istediğimi gerci anlama yeteneğin kısıtlı gibi geldi bana.Amanında amanın hanımiş özen ablasının kuzucugu..
 1   6 Ocak 2008 18:27   mesajın adresini al  

deluxa
deluxa
İnsan değilsin başka bişeysin.tuttugun takımla sen masturbasyonuna devam et canım.Hadi evrimini tamamlayınca gel sonrada durmadan başlık aç..
6 Ocak 2008 18:34   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
copy paste in yanlis bisey oldugunu kimse soylemedi, kaynak belirtilip belli haberleri forum basligi olarak ekleyip konu hakkinda tartisiliyor zaten forumun bu kisminda

konu hakkinda yorum yapmak yerine laf sokmaya calisanlarin belli ki verebilecek cevabi yok

cumhurbaskanligi kurumunun uzlastirici, koruyucu etkisi kalmamistir su anda sadece gostermelik bir kukla olarak varligini surduruyor, mutlakiyet rejiminin kontrolu altinda bir parca olmus durumda

kibris sorunu uzucu gercekten avrupa birligi falan diyerek rum kesiminin adanin hakimi yaptilar ve tam anlamiyla adi uzerinde isbirlikciler iktidarda su anda. adada turkiye ve turkce ile ilgili her sey yok ediliyor ve rum hakimiyeti kuruluyor, daha gecen gun burada kibris rum kesiminden birisi bana yakinda kktc diye bir sey kalmayacak diye gevrek gevrek gulucukler saciyordu. adanin isbirlikciler tarafindan peskes cekilmesine ve su ana kadar yapilmis mucaledelenin silinip atilmasina uzuluyorum acikcasi
 2   6 Ocak 2008 18:41   mesajın adresini al  

væringjar
væringjar
Bu gazeteport çin malı kesinlikle...
Eleştirecek birşey bulamamış, saçmalamış ta saçmalamış...

nerden başlasam?

'Bu kadar da değil! Gül 38 yasa, 447 Bakanlar Kurulu kararı ve 13 atamayı onayladı!
108 vekalet tezkeresinin tümüne, 341 müşterek kararnamenin de 311’ine onay verdi!'

Parlamenter rejimlerde cumhurbaşkanı önüne ne gelirse onaylamakla yükümlüdür zaten bunda garip birşey yok. Bizdeki cumhurbaşkanı yetkileri, olması gerekenden(yani bir parlamenter rejimde olması gerekenden) çok daha fazla.(Kenan Evren sayesinde) Neredeyse Yarı-başkanlık rejimine yakın seviyede yetki sahibi. Bu yüzden gördük onca vetoyu vaktinde...

Ha, onayladığı şeyleri beğenmeyebilirsiniz, ama onaylamak onun görevi.

Gül’ün Sezer kompleksi bu kadarla da kalmadı. Cumhurbaşkanı olur olmaz ilk resmi ziyaret için soluğu da KKTC’de aldı.

EEEeeeeeeeeeeeee?!!?!? ne var yani? Mozambik'e gitmesi lazımdı aslında bencede.

'Rum liderliğindeki Kıbrıs devleti için “Yes be annem” sloganları attıran…'

Tarihimiz: İngiltere ve Türkiye'nin uzlaşması sonucu kurulan Kıbrıs
Cumhuriyeti'nde yönetim paylaştırılmıştı. Rum nüfusu fazla olduğundan, devlet başkanı Rum'du, yardımcısı Türk'tü. Kısacası, zaten öyleydi anam...

Talat'ın sözleri de tamamen doğru.

Gerçekten de adamın anavatanı Türkiye değil, Kıbrıs. Bunu demesi neden garip? Adam Kıbrıs'lı Türk. KKTC vatandaşı...

Irkçılık kokuları geliyor sanki...
 1   7 Ocak 2008 15:34   mesajın adresini al  

kafamagöre
kafamagöre
ortamı bulandırmak ıcın ne bok yiyeceklerını sasırıyorlar amk yaa
7 Ocak 2008 15:36   mesajın adresini al  

feykoğlufeyk
feykoğlufeyk
konu hakkinda yorum yapmak yerine laf sokmaya calisanlarin belli ki verebilecek cevabi yok

cok gusel cevaplar veririm ama bu sadece provokasyon oldugu icin vermıyorum. ben burdan bisi dicem baskası bısı dıcek tartısma cıkacak...
bildigim kadarıyla tartısma cıkaracak konular yasak...

ayrıca burda bırılerı ıle bıse paylasmıosun birilerine biseler dikte etmeye calısıosun kafa bulandırıosun...
konular haber degerı tasımıo yorum degerı tasıo... bır yorum asla dogrulugu yada bı haberi icermez...
7 Ocak 2008 18:42   mesajın adresini al  

doomswar
doomswar
bknz: eskileri yermek yenileri övmek

yapılan işler yanı olsada...
9 Ocak 2008 20:50   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 11

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009