| |
ver pacıno
|
İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİYLE TERCÜMANLA ANLAŞTILAR
Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Sadettin Sabaz da protokol ile ilgili bilgi verirken, turizm ve otelcilik öğrencilerinin dil konusunda zayıf olmaları nedeniyle böyle bir proje hazırlandığını bildirdi.
Sabaz, birkaç hafta önce İngiltere’den gelen dil uzmanlarının 9 okulda incelemeler yaparak bir rapor hazırladıklarını söyledi. İngiltere’den gelen heyetin acı bir gerçeği de dile getirdiklerini belirten Sabaz, heyettekilerin İngilizce öğretmenleriyle tercüman aracılığıyla konuştuklarını ifade ettiklerini vurguladı.
Sabaz, proje kapsamında anadolu turizm meslek liselerinde görevli İngilizce öğretmenlerinin eğitim alacaklarını ve bu öğretmenlerin, uluslararası ingilizce öğretmenlerinin seviyelerini belirleme sınavına tabi tutulacağını söyledi. British Council’in desteğiyle bu öğretmenlere 6 haftalık mesleki İngilizce materyal hazırlama eğitimi verileceğini belirten Sabat, bu çalışmaya İngilizce öğretmenlerinin yanı sıra meslek öğretmenlerinin de katılacağını kaydetti.
http://www.milliyet.com.tr/2008/01/04/son/sonsiy03.asp?prm=0,
haberin tamamı.
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
kirmizii
|
aslında birde business denen bir iş ingilizce var...bu yüzden zorlanmış olabilir...
mesela örnek vermek istiyorum bu borsada kullanılan bir terimdir....
insider traning denir.....kısaca hisseli alışlarda içerden alım satım demek...
spekülasyonlu hileli işlerde kullanılır....
yani bunun gibi iş ingilizcesi ise zorlanmış olabilirler.........
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
serd@l
|
buna torpil patlaması diyorlar...
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
dönüşüm
|
ben de bu mesleği yapıcam gelickte ve gerçekten de söyleyebilirm ki böyle bir sıkıntımız var. ortaokuldan beri gördüğüm ingilizce sırf teori üstüne kurulu ve hiçbirşekilde pratiğe dönük değil neyazıkki. ama yine de bu böyledir dememeli geleceğin öğretmen adayları yalnızca dil kurallarını değil dili nasıl kullanacaklarını da öğrenmeliler bence. çünkü çocuklara telafuz yönünden de örnek olucaklar.
|
|
2 ~ 246 gün
|
|
| |
eterlielbisemudguard
|
bende ingilizce öğretmenliği okuyorum, öğretmenlik yapmıyorum ama ne kadar rezil bi durum olmuş o öyle yaa ben daha mı iyiyim büyüklerimden... ve kırmızının dediği durum suan ki haberle alakası olmayan bir durumdur ayrıca o da uzmanlık gerektirir... yani iş ingilizcesi dediğin sey sadece borsa terimlerinden veya ekonomiden oluşmaz nedense akla ilk ekonomi gelir ama öyle değildir... öğretmenliğinde bir iş ingilizcesi yada kimyanında bir iş ingilizcesi vardır... ayrıca haber gerçekten yazık denicek kadar kötü bi haber... şu an yapmak istemediğim mesekten bir kez daha utandım diyebilirim... açıkçası yapmak istemeyişimin nedeni tamamen benim sakın öğretmenlere ihtiyaç var vb. protest bakış açılarıyla gelmeyin mümkünse... benim nedenlerim tamamen farklı... ayrıca çevirmenci =p arkadaşta iyi söylemiş ama dili kullanma dediğin olaya neden sadece telaffuz yönünden baktın onu anlayamadım..
her neyse habere dönücek olursak : kısacası Türkiyedeki eğitim sisteminden kaynaklanıyor desek yeterli heralde. ingilizce eğitiminde ve öğreniminde kişisel çaba çok önemlidir. ve bunu burda anlatamayacağım kadar açısı vardır ki otrup tartışmak gerek...
çevirmenci arkadaşla aynı bölümdeniz ama dediklerini kısmen anlayamadım. sanki önce bi çevirmenci olayını çözsede öyle yorum yazsa daha iyi olucak gibi duruyo... =)
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
kirmizii
|
turizm ingilicesi de var ben örnek verdim...........diyorum ki.....
bu ingilizce hocasının zorlanma nedeni iş ingilizcesi yani turizm için iş ing. bilmediği için olabilir mi acaba demekti....[
b]mudguard
kırmızının dediği durum suan ki haberle alakası olmayan bir durumdur ayrıca o da uzmanlık gerektirir... yani iş ingilizcesi dediğin sey sadece borsa terimlerinden veya ekonomiden oluşmaz nedense akla ilk ekonomi gelir ama öyle değildir... öğretmenliğinde bir iş ingilizcesi yada kimyanında bir iş ingilizcesi vardır... ayrıca haber
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
aslan67
|
aynen öyle..sonuna kadar katılıyorum..yıllardır gerek anadolu liseleri'nin hazırlık bölümünde gerekse üniversitenin hazırlık bölümünde öğrendiğimiz ingilizcenin %80'i ne üzerine?Tabii ki teorik..Nerde speaking,presentation cart curt..Bakın onlar da yaptırılıyor;fakat çok küçük bir oranda..Biz neyi doğru öğretebilmişiz ki ingilizceyi doğru öğretebilelim..Şu dili kültürüyle beraber yurtdışında öğrenmek de vardı ya ahh..
çevirmenci demis ki:
ben de bu mesleği yapıcam gelickte ve gerçekten de söyleyebilirm ki böyle bir sıkıntımız var. ortaokuldan beri gördüğüm ingilizce sırf teori üstüne kurulu ve hiçbirşekilde pratiğe dönük değil neyazıkki. ama yine de bu böyledir dememeli geleceğin öğretmen adayları yalnızca dil kurallarını değil dili nasıl kullanacaklarını da öğrenmeliler bence. çünkü çocuklara telafuz yönünden de örnek olucaklar.
|
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
serd@l
|
ve ömer sahne alır :))
beceremediğin işten maaş alıyorsun..iyiymiş walla...ben de atom mühendisi olayım bari..maaşı da iyidir anlamasam da olur zaten.. :)
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
dönüşüm
|
mudguarddan başka herkes anladı sanırım beni bknz:aslan 67. ben de ilerde şartlar beni mecbur bırakmasa öğretmenlik düşünmüyorum. şuanda çeviri işine başladım ve çok memnunum. ama eğer öğretmenlik yaparsam da kendime çok güveniyorum idealist bir öğretmen olup dili bir bütün olarak öğreticem çocuklara. ki bizim yaşadığımız sıkıntıları çekmesinler. ama ben umutluyum bu konuda yinede. çünkü bizim ilkokul zamanımızda birçok okulda ingilizce derslerine fizik hocaları falan girerdi. bu da çok etkilemiştir.
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
eterlielbisemudguard
|
arkadaşlar aslında eğiticilerin eğitiminde bi problem yok.. tabiki eksiklikler var ama onlar gayet donanımlı geliyolar.. sadece üşengeç ve kendini bilmez eğitimciler aman bu bunu neden öğrensinki şimdilik bunun aklı buna erer gibi kendi kaba etlerinden uydurdukları teorileri kullanıyolar bunlarda kötü sonuçlara yol açıyo.. yoksa speaking dediğimiz şeyin eğitimi nasıl olur ortada elbette ana dili olan bi yerde olmadığın sürece çok gelişemez ama bu kadarda geride kalmaz.. derste ingilizce konuşup kantinde bana bi simit diyen öğrencinin konuşma becerisini bir öğretmen ne kadar geliştirebilir. bir de olayın bu açısı var ki o sebepten ötürü ancak sözlü iletişim becerileri anadili olan bir yerde kısada olsa yaşamaktan geçer yada kendi çabalarının hat safhada olmasından..
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
paslı eyfel
|
fazla inceleme yapıp kendilerini yormalarına gerek yoktu
orta düzey bir lise mezununu ki o mezun 11 artık 12 sene boyunca haftada bilmem kaç saat ingilizce dersi görüyor müzmin mezun kardeşmizin
bildiği ingilizce=eğitim sisteminin konuşmayı becerebildiği ingilzce
dir
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
eda_laylay
|
ben de ing öğretmeni olcam ama bi yabancı filmi bile alt yazsısı olmadan zar zor izleyebilioruz biz de...
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
paslı eyfel
|
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
eda_laylay
|
:D ama konuşmaya bayılıyorum hele de ingilizce :p
|
|
~ 246 gün
|
|
| |
ıstanbullu
|
susma eda susma :))
eda_su demis ki:
ben de ing öğretmeni olcam ama bi yabancı filmi bile alt yazsısı olmadan zar zor izleyebilioruz biz de...
|
|
|
~ 246 gün
|
|
| |