ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > güncel > Çözüm bu muydu?
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

feykoğlufeyk
feykoğlufeyk
kayıt dışı yapan suçlu deil yani onleyemeyen suçlu...
ssk yı devleti dolandıranlar suclu deil yani...
evet sıcak para gelişi durdu bazı zorluklar yaşayacağız ama ben tekrarlıyorum türkiye fakir deil olmadı olmazda...

fakiriz die ağlıyorsunuz hesaplayın bakalım aylık sigara, alkol, bakım malzemesi giderlerinizi ne cıkacak...
 1   3 Ocak 2008 17:42   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Evet arkadaşım denetlemeyen suçlu.ABD'deki vergi sistemi neden sağlam?Adamlar çok ahlaklı ve dürüst çalışanlar olduğu için mi?Hayır çünkü denetleme çok sıkı ve cezalar çok ağır.

Sıcak para girişinin durmasıyla SSK açıklarının ne alakası var?

Ekonomini dışardan gelen paraya odaklarsan,tabi ki sıkıntıya girersin o para kesildiğinde.Kendin üretmezsen,kendi kaynaklarını kendin yaratmazsan,tabi ki dışarının eline bakarsın.

Ben kendim için söylemiyorum bunları,fakir insanlar için insanlar için söylüyorum.Yoksul insanlar için söylüyorum.Ekonomi bomba gibi,Türkiye dünya'nın sayılı ekonomilerinden biri olacak yalanını söyleyenler için söylüyorum.

İktisat tarihinde yabancı sermaye ile kalkınıp,dünya devletleri arasına girmiş bir ülke yok.Etrafında gördüğün bütün dev ekonomiler,ürettiği için dev oldu,ithalat ile değil.

yavuzcan:p demis ki:

kayıt dışı yapan suçlu deil yani onleyemeyen suçlu...
ssk yı devleti dolandıranlar suclu deil yani...
evet sıcak para gelişi durdu bazı zorluklar yaşayacağız ama ben tekrarlıyorum türkiye fakir deil olmadı olmazda...

fakiriz die ağlıyorsunuz hesaplayın bakalım aylık sigara, alkol, bakım malzemesi giderlerinizi ne cıkacak...

1   3 Ocak 2008 18:09   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Yabancı sermaye ile bu iş olmayacak.70 yıldır anlayamadınız.Daha kaç tane kriz lazım,aç insan sayısının kaça çıkması lazım kafanıza dank etmesi için.
3 Ocak 2008 18:10   mesajın adresini al  

feykoğlufeyk
feykoğlufeyk
senelerdir bir kriz teorisiyle gidiyorsunuz olcaksa olsun artık...
ssk acıklarıyla sıcak paranın alakası yok ayrı bı konu olarak soledım
amerikada duyarlı insnlar var bizdeki gibi deiller senede ssk ne kadar kazıklanıyor farkındamısın kimsenin giki cıkmıo...
hernese daha oncede cok defa soledım tabiki akp sutten cıkmıs ak kasık deil hataları olacak tabikide...
ama felaket senaryoları yazmaktansa ekonomiye bi katkın olsun adidas,converse vb. giyme mc donalds vb. gitme coca-cola içme
ben bunları yapamıyorum ama felaket senaryoları yazmıorum
sen yazıosan sen gitme sen etme...
3 Ocak 2008 18:16   mesajın adresini al  

kiss saranda okto :)
kiss saranda okto :)
Ülkemizde 120 trilyon YTL edecek kadar toryum, ülke borcumuzu 110 küsür defa ödeyecek kadar bor var ama bunlar çıkarılmıyor.

Bu değerli madenlerin araştırmasını yapan 7 bilim insanından altısı esrarengiz bir uçak kazasında ölüyor. Biri ise kartalkaya da kayarken esrarengiz bir kaza ile komaya giriyor.

Bilmiyorum, belki de benim küçük (!) beynim bunların sonuçlarını sorgulayamıyor.
3 Ocak 2008 18:19   mesajın adresini al  

feykoğlufeyk
feykoğlufeyk
senin beynin kucuk deil karsımızdakilerde akıllı deil sadce ellerinde güç var...
3 Ocak 2008 18:21   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Arkadaşım bak,bn felaket senaryosu yazmıyorum bunlar gerçekler.2001'de kriz oldu ve bir daha olacak.Olmaması kaçınılmaz.

Ben yabancı markaların,sermayenin düşmanı değilim.Herkes istediğini giysin istediğini yesin.

türkiye'nin sorunu kendi sanayisini yaratamıyor olması.

Şu anda dolar,Türk lirasi ile hemen hemen aynı seviyeye geldi ve yerli üretici,dışardan gelen ucuz malla rekabet edemiyor.

AKp yine taşıt kredisine zam yaptı.Dışarıdan gelen ithal mala vergi koymak,hatta yüksek vergiler koymak mantıklıdır ama ne zaman?Yerli sermayeni korumak için koyduğun zaman.

İçerde yarattığın yerli araba sanayisini geliştirmek ve kendi insanlarını onları tüketmeye yöneltmek için yaptığın zaman.

Oysa ki AKP'nin bu vergileri arttırma amacı,yabancı sermayeye ödenen faizin yarattığı açık.Yabancı sermayeye vergi konusunda gösterilen tölerans'ın yarattığı açık.

Hamburgerle,dönerle ayakkabıyla olacak iş değil bu.

Verilecek o kadar çok örnek var ki.

Bir araba sanayimiz,bir bilgisayar sanayimiz yok.Yıllardır lockheed martin'in yaptığı uçakları montajlıyoruz,oysa ki kore çoktan lisansını aldı ve kendisi üretmeye başladı.

Kendimize yetecek kadar elektrik üretemiyoruz.Tarımda ise,dünya birincisi olabileceğimiz alanlarda bile,ithalat yapıyoruz.

Ülkenin yabancılara bir rant kapısı haline getirildiği,kapitülasyonların geri döndüğü apaçık ortada.

senelerdir bir kriz teorisiyle gidiyorsunuz olcaksa olsun artık...
ssk acıklarıyla sıcak paranın alakası yok ayrı bı konu olarak soledım
amerikada duyarlı insnlar var bizdeki gibi deiller senede ssk ne kadar kazıklanıyor farkındamısın kimsenin giki cıkmıo...
hernese daha oncede cok defa soledım tabiki akp sutten cıkmıs ak kasık deil hataları olacak tabikide...
ama felaket senaryoları yazmaktansa ekonomiye bi katkın olsun adidas,converse vb. giyme mc donalds vb. gitme coca-cola içme
ben bunları yapıyorum ama felaket senaryoları yazmıorum
sen yazıosan sen gitme sen etme...

1   3 Ocak 2008 18:24   mesajın adresini al  

luca leotardo
luca leotardo
Kriz iyidir arada ekonomiye can verir...

Bizim ülke ne krizler gördü... Bak ne var , millet ev araba alıcaz diye ölüyor, inanmıyorsanız konut kredisi, araç kredisi, tüketici kredisi alanların sayısına ve artışına bakın...Askere gitmeyecek olsam ben bile araba alacam:D

Para var, para var...
3 Ocak 2008 18:29   mesajın adresini al  

feykoğlufeyk
feykoğlufeyk
eee sen hamburgerle ayakkabıyla olmaz dersin başkası bilmem neyle olmaz der ortaya bu sonuc cıkar...

bende istemem sanayimiz yabancıda olsun tabiki ama sizin sorununuz akp ve sistemle...
sanki akp'den once sanayi bizimdi...
hati bunu gectim dediklerin sanki cok kolay sen basta olsan halledilebilcekmis gibi konusuosun...
tv'de mac yorumlayan adamlar gibi yapmayın lutfen yorumlarınızı.
sizden sadce gercekci olmanızı istiyorum
3 Ocak 2008 18:30   mesajın adresini al  

-glycerine-
-glycerine-
Ya nesi zor kardeşim?neresi imkansız?

Tek gerekli olan,halkın desteğini almış ve halk'a karşı dürüst olacak milli bir hükümet.Neresi zor neresi imkansız anlamıyorum ki?

Dünya fındık rezervinin yüzde 70 bilmem kaçı snin elinde,fiyatlarını hamburg borsası belirliyor.

Dünya standartlarında üniversitelerin var,hepsi yurt dışına gidip çalışıyor çünkü onları çalıştıracak yatırımı yapmıyorsun.

Millet nasıl yapmış,nasıl dev markaları kurmuşlar?Ne eksiğimiz var onlardan?

eee sen hamburgerle ayakkabıyla olmaz dersin başkası bilmem neyle olmaz der ortaya bu sonuc cıkar...

bende istemem sanayimiz yabancıda olsun tabiki ama sizin sorununuz akp ve sistemle...
sanki akp'den once sanayi bizimdi...
hati bunu gectim dediklerin sanki cok kolay sen basta olsan halledilebilcekmis gibi konusuosun...
tv'de mac yorumlayan adamlar gibi yapmayın lutfen yorumlarınızı.
sizden sadce gercekci olmanızı istiyorum

3 Ocak 2008 18:33   mesajın adresini al  

feykoğlufeyk
feykoğlufeyk
Tek gerekli olan,halkın desteğini almış ve halk'a karşı dürüst olacak milli bir hükümet

cevabi kendin vermissin.... ama genisletmen lazım insanlar demen lazım sonunda...
3 Ocak 2008 18:38   mesajın adresini al  

souvereign jr.
souvereign jr.
http://www.ortakantin.com/forum/16769

vatandaş asgari ücretle 435ytl ile harcamalarını yapmaktayken milletvekilleri oturdukları yerden 8er milyar maaşı cebe indiriyo asıl asgari ücretle çalışması gereken onlar... bi de onlar hesaplasın?fakirler mi zenginler mi?

3 Ocak 2008 20:24   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1  2  3  << Önceki Sayfa  Sonraki Sayfa >>      şu anda 13 - 24

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009