ipuçları, yani etiketler; sitede dolaşırken içeriğe kolay ulaşmanızı sağlayacak sözcüklerdir.
bu anahtar kelimeler ile forum başlıklarını, grupları birbiriyle bağlayabilir, kategorize edebilirsiniz.
örnek başlığımız "hababam sınıfı" olsun; iyi ipuçları: mizah,rıfat ılgaz,sinema,kemal sunal,domdom ali,inek şaban,adile naşit
kötü ipuçları: çokkk komikk,bunun adı neydi unuttumm,bi bakar misiniz,çok egleniyorum,pffff
ekleyeceğin ipuçları -adı üstünde ipucu- mutlaka başlıkla ilgili olmalı!
artık bu başlığa ipucu ekleyebilecek kıvama gelmişsindir! bol şans
Kadınlar için 58,erkekler için 60 olan emeklilik yaşı,65'e çıkarılacak.
Emeklilik hakkı için 5.000'den 7.000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu,9.000 gün'e çıkarılacak..
Emekli maaşları yüzde 23 ile 33 arası azaltılacak.
Aylık geliri 139,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTL Genel $ağlık $igortası primi ödemek zorunda kalacak.
Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'katılım payı' adı altında para ödenecek.
'Katılım payı' gerektiğinde beş katına kadar arttırılacak.
Bütün sağlık hizmetleri paralı olacak.
Sağlık hizmeti alabilmek için bu ülkenin vatandaşı olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel $ağlık $igortası primi yatırmak, hatta bir de 'katılım payı' ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de 'ilâve ücret' adı altında para ödemek gerekecek.
Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de 'sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter' mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara altı ay süreyle verilmesi öngörülen emzirme yardımı bir aya düşürülecek.
Hastalanan sigortalılara verilen iş göremezlik ödeneği % 16 azalacak.
Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından 10 yıl süreyle % 10 oranında Genel sağlık Sigortası primi kesilecek.
Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, hastane kapılarından geri dönecek.
Primini ödeyemeyen çiftçilerin pamuğuna buğdayına, üzümüne tütününe el konulacak.
Memura yüzde 2 zam yapıldı.
Konutlarda doğalgaza %7,4 zam yapıldı.
Taşıt vergisi yüzde 5 ila 7 arasında arttırıldı.
Ankarada,doğalgaza yapılacak zam öncesi,insanlara 50 ytl üzeri doğalgaz satılmadı.
Tıpkı gelecek zam öncesi,sigara stoğu yapan satıcılar gibi,tıpkı şirketler gibi.
4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 2.241 ytl.
2007 kasım ayına kadar,yıllık enflasyon oranı yüzde 8.40 idi.
Memura zam yüzde 2.
Gsmh büyüdü,kişi başı milli gelir 5 bin dolar oldu.
Şimdi,yabancı sermaye ile kalkınabileceğimizi,ya da AKP'nin ekonomik bir devrim yaptığını savunanlara şunu soruyorum,
çözümünüz bu muydu?
5 yıllık kalkınma planınız bu muydu?
Bu ülkeye,2004 yılında 1000 dolar yatıran yabancı yatırımcı,2007 yılında 4500 doları cebine alıp gitti.
Bu muydu kuracağınız düzen?
7~ 247 gün
no control
başka bişey yapsalar şaşırırdım...
teşekkürler tayyip...bizi şaşırtmadın
~ 247 gün
doktor
haktır ama gelir seviyesi düşük, cahil halka. 1-2 çuval patatese, 200kg kömüre, 3-4 parça mutfak eşyasına oyunu satıp bu hükümeti tekrar başa getirenlere haktır. hiç acımıyorum artık onlara...
sağlık sistemini öyle bir hale getirdiler ki, parası olmayan hastane kapısında ölecek
eğitim sistemini öyle bir hale getirdiler ki, osmanlı zamanındaki gibi okuma yazma bilen alim sayılacak
ekonomiyi öyle bir hale getirdiler ki, millet 1 ytl için birbirini boğazlayacak
ampül patladı, güneş de batıyor... zifiri bir karanlık bizi bekliyor...
1~ 247 gün
no control
türkiye'de kömür varken tayyip batmaz...
ver 2 çuval kömür..tamamdır.
bor falan hikaye...kömürdür olay
~ 247 gün
luca leotardo
Alternatif çözüm neydi?
~ 247 gün
souvereign jr.
işte buna ne annemin ne de babamın yüreği dayanır!
~ 247 gün
-glycerine-
Alternatif çözüm,kendi üretip,kendi sermayesini yaratan Türkiye idi.Dışa bağımlılığı arttırmak yerine,azaltmaya çalışan Türkiyeydi.Kendi kaynaklarını,kendi üretim olanaklarını sonuna kadar kullanıp,kendi halkına,kendi yarattığı değerle gelir sağlayan Türkiyeydi.
Hiçbir toplum üretmeden varolmadı ve olmayacak.Kar amacı güden,rant peşindeki adamların paralarıyla açlık ve sefalet hiçbir zaman azalmadı ve azalmayacak.
Ülkeyi iş adamlarının yatırım arazisi haline getirdiler.Onlara da,onları savunanlara da yazıklar olsun.
johnny sack demis ki:
Alternatif çözüm neydi?
4~ 247 gün
naiade
soruya soruyla karşılık vermek. Ben gereksiz muhalefetim tribinin başlıca özelliği.
Bir de iyi bir çözümmüş gibi söylemiyor musunuz...
Bari kabullenin. Bu saçmalığı kabullenin.
He kabullenmiyorsan. O zaman sen çözümünü söyle.
Bık bık bık bık...
johnny sack demis ki:
Alternatif çözüm neydi?
1~ 247 gün
sweetdreams
Şu an Abbas Güçlünün programında Sinan Aygün'ün de anlattığı gibi Türkiye son beş altı yıldır sıcak para ile şişirilmiş bir büyüme yaşıyo ve 2008 de büyüyk bir kriz bekleniyo.Çünkü sıcak para çekilmeye başlandı.Yabancıları borsasında daha da çok zengin edip halkını daha çok fakirleştirerek utanmadan kömür edebiyatı yaparak halkını küçülten Rte'ye teşekkürler...Durmayın devam edin hakettiğimiz buydu zaten...
Arkadaşlar ekonominin kuralı belli, al gülüm ver gülüm, Türkiye' de sistem vermeden almaya yönelmişti, e haliyle o zaman da müdahale şart oldu.
Herkesin bildiği söylediği mevcut sistemin 2020 iflas edeceği idi. SSK' da açık çok, milyarlarca dolar, e tabi ki kar edecek hali yok ama iflastan da kurtarmak lazım, bu itibarla devlet açısından maliyetleri düşürmek lazım dikkat ettiyseniz hepsi de o yönde hamlelerdir.
İyisinin kötüsünü tartışmam tabi ki iyi değil keşke herşey bedava olsa da eğri oturup doğru konuşmak lazım. Bu sistem yıllardır böyledir. Türkiye' de daha önce vatandaşlar 38 inde, 40 ında emekli ola ola işte bu güne getirdiler...
Bu kadar şimdilik...
Kadınlar için 58,erkekler için 60 olan emeklilik yaşı,65'e çıkarılacak.
Emeklilik hakkı için 5.000'den 7.000 güne çıkarılan prim ödeme zorunluluğu,9.000 gün'e çıkarılacak..
Aylık geliri 139,6 YTL'den fazla olan bütün vatandaşlar her ay 73 ila 475 YTL Genel $ağlık $igortası primi ödemek zorunda kalacak.
Sadece ayakta tedavi olununca değil; hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatmak gerekince de 'katılım payı' adı altında para ödenecek.
'Katılım payı' gerektiğinde beş katına kadar arttırılacak.
Bütün sağlık hizmetleri paralı olacak.
Sağlık hizmeti alabilmek için bu ülkenin vatandaşı olmak, üstelik vergi ödemek, dahası Genel $ağlık $igortası primi yatırmak, hatta bir de 'katılım payı' ödemek yetmeyecek. Şimdi bir de 'ilâve ücret' adı altında para ödemek gerekecek.
Bütün dünyada anne sütünün önemi yeniden anlaşılır ve emzirme teşvik edilirken Türkiye'de 'sigortalının çocuğuna bir ay anne sütü yeter' mantığı geçerli olacak. Daha önce doğum yapan sigortalılara altı ay süreyle verilmesi öngörülen emzirme yardımı bir aya düşürülecek.
Hastalanan sigortalılara verilen iş göremezlik ödeneği % 16 azalacak.
Emekli Bağ-Kur'lularının maaşından 10 yıl süreyle % 10 oranında Genel sağlık Sigortası primi kesilecek.
Primini ödeyemeyen vatandaşlar sağlık hizmeti alamayacak, hastane kapılarından geri dönecek.
~ 247 gün
-glycerine-
Ya bırak bunları coni.
Ekonominin yüzde 50'si kayıt dışı.AKP sermaye sahiplerini karşısına alıp,çatır çatır kayıt altına alsın bakalım onları,açık maçık kalıyor mu Sosyal Güvenlik Sistemi'nde.
Sen geliri oluştuğu anda vergilendirme,git dolaylı vergiler koy.Harcamaya göre vergi al.Akla vicdana sığacak işler değil bunlar.
Aciz,beceriksiz bir hükümetin örnekleri bunlar.
AKP ağzıyla konuşma burda gözünü seviim.Çözüm bu değil.
1~ 247 gün
feykoğlufeyk
kayıt dışı yapan suçlu deil yani onleyemeyen suçlu...
ssk yı devleti dolandıranlar suclu deil yani...
evet sıcak para gelişi durdu bazı zorluklar yaşayacağız ama ben tekrarlıyorum türkiye fakir deil olmadı olmazda...
fakiriz die ağlıyorsunuz hesaplayın bakalım aylık sigara, alkol, bakım malzemesi giderlerinizi ne cıkacak...
1~ 247 gün
-glycerine-
Evet arkadaşım denetlemeyen suçlu.ABD'deki vergi sistemi neden sağlam?Adamlar çok ahlaklı ve dürüst çalışanlar olduğu için mi?Hayır çünkü denetleme çok sıkı ve cezalar çok ağır.
Sıcak para girişinin durmasıyla SSK açıklarının ne alakası var?
Ekonomini dışardan gelen paraya odaklarsan,tabi ki sıkıntıya girersin o para kesildiğinde.Kendin üretmezsen,kendi kaynaklarını kendin yaratmazsan,tabi ki dışarının eline bakarsın.
Ben kendim için söylemiyorum bunları,fakir insanlar için insanlar için söylüyorum.Yoksul insanlar için söylüyorum.Ekonomi bomba gibi,Türkiye dünya'nın sayılı ekonomilerinden biri olacak yalanını söyleyenler için söylüyorum.
İktisat tarihinde yabancı sermaye ile kalkınıp,dünya devletleri arasına girmiş bir ülke yok.Etrafında gördüğün bütün dev ekonomiler,ürettiği için dev oldu,ithalat ile değil.
yavuzcan:p demis ki:
kayıt dışı yapan suçlu deil yani onleyemeyen suçlu...
ssk yı devleti dolandıranlar suclu deil yani...
evet sıcak para gelişi durdu bazı zorluklar yaşayacağız ama ben tekrarlıyorum türkiye fakir deil olmadı olmazda...
fakiriz die ağlıyorsunuz hesaplayın bakalım aylık sigara, alkol, bakım malzemesi giderlerinizi ne cıkacak...
1~ 247 gün
-glycerine-
Yabancı sermaye ile bu iş olmayacak.70 yıldır anlayamadınız.Daha kaç tane kriz lazım,aç insan sayısının kaça çıkması lazım kafanıza dank etmesi için.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu özelliği kullanabilmek için siteye giriş yapman lazım.
Bu başlığı arkadaşlarının inceleyebilmesi için bloguna veya web sayfana ekleyebilirsin!
Başlığın sadece adresini eklemek istiyorsan şu URLyi yazman yeterli:
http://www.ortakantin.com/forum/16871
Başlığı adıyla birlikte web sayfana eklemek istiyorsan, gerekli HTML kodlarını kutunun içinden kopyalayıp kendi web sayfanın kodlarının arasına ekleyebilirsin:
sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin. Hemen üye ol!
Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.
Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!