ana sayfaya dön
ÜYE OL  GİRİŞ 

başlık ara

forum
forum > teknoloji > İnsan sıcaklığıyla ısıtılacak
stockholm isvec vucut sicakligi yaratici cozumler
mesaj ekleyeni başlık aç forum ana sayfası facebook'ta paylaş!

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 12

e = m . c²
e = m . c²
İsveç’te Stockholm merkez garından her gün geçen binlerce insanın nefes ve vücut sıcaklığı, civardaki yeni bir binanın kısmen ısıtılmasında kullanılacak.

Projeyi yürüten yetkililerden Karl Sundholm, “Merkez garından bunca insan geçiyor, yeni binanın ısıtılmasına yardımcı olmak için bu insanların nefes ve vücut sıcaklıklarının bir kısmını toplamak istiyoruz. Herkes sıcaklık üretiyor, pencereleri açıp bu sıcaklığın dışarı çıkması yerine, havalandırma sistemi yoluyla bu sıcaklığı tutmak istiyoruz” dedi.

İnsanlardan elde edilecek bu sıcaklığın, suyun ısıtılmasında kullanılacağı, bu suyun da binaya pompalanacağı belirtildi.

Sundholm, eski olan bu teknolojinin, yeni tarzda uygulanacağını belirterek, boru, su ve pompalardan ibaret yeni sistemin bildikleri kadarıyla şu ana kadar hiç kimse tarafından bu şekilde kullanılmadığını kaydetti.

Sundholm, bu sistemin ısınma giderlerinden yüzde 20’ye kadar tasarruf sağlayacağını kaydederek, yerleştirilmesinin karmaşık olmayacağını ve boruyla pompaların döşenmesinin yaklaşık 21 bin 200 avroya mal olacağını belirtti.

İnşaatı 2010’da bitirilmesi öngörülen binanın içinde, bürolar, küçük bir otel ve dükkanların bulunacağı bildirildi.

Stockholm merkez garından her gün yaklaşık 250 bin kişi geçiyor.

kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/431445.asp
2 Ocak 2008 17:45   mesajın adresini al  

paton
paton
vallahi ben bunu düşündüydüm :D
2 Ocak 2008 18:47   mesajın adresini al  

sweetdreams
sweetdreams
Zamanında Bülent Ortaçgil demişti çok sıcak daha da sıcak olacak diye...
2 Ocak 2008 19:07   mesajın adresini al  

kandanadam
kandanadam
insan sıcaklıyla olmaz bence böyle bi şiy,insan ısısıyla yada vücut ısıyla gerçekleştirilebilir.çünkü ısı,bir maddenin bütün moleküllerinin sahip olduğu kinetik enerjilerin toplamıdır.fakat sıcaklık,bir maddenin bir molekülünün sahip olduğu ortalama kinetik enerji miktarıdır.o zaman şöyle bi çıkarım yaparız: ısı bir enerjidir.sıcaklık ise enerji değil duyumdur..
 1   2 Ocak 2008 19:31   mesajın adresini al  

başrahip ve şürekası
başrahip ve şürekası
sevişirsek daha fazla ısıtırız mekanı:))

ben isveç e gidiyorum....hayır hayır....isveç e gittim dönecem
2 Ocak 2008 19:44   mesajın adresini al  

themun
themun
ben geceleri osturuyorum zira oda buz gibi oluo ısınıoz..
 1   2 Ocak 2008 23:17   mesajın adresini al  

immunity
immunity
hoh layarak ısıtma
2 Ocak 2008 23:59   mesajın adresini al  

kretzsche
kretzsche
stockholm merkez garında acaip bebekler var bi sağa bi sola bakıyorsun her yerde fıstıklar, insan istasyona ilk geldiğinde 'vay be isveç buymuş' diyor. neyse kısacası onların ısısından bayağı bir enerji kazanırlar :)
3 Ocak 2008 01:39   mesajın adresini al  

yasin altunkaynak
yasin altunkaynak
abi ne diyosun sen yaa,, isveclinin birine tutuldum zaten..

kretzsche demis ki:

stockholm merkez garında acaip bebekler var bi sağa bi sola bakıyorsun her yerde fıstıklar, insan istasyona ilk geldiğinde 'vay be isveç buymuş' diyor. neyse kısacası onların ısısından bayağı bir enerji kazanırlar :)

22 Ocak 2008 15:55   mesajın adresini al  

£hl-i keyf
£hl-i keyf
o zaman benden uzak dursunlar yoksa kuresel ısınma hızlanır
cok sıcak kanlı bırıyımdır:D
22 Ocak 2008 20:03   mesajın adresini al  

sultanaz!
sultanaz!
ordan geçerken hayır olsun diye salıverin gazı :D adamcağızlar ısınsın :D
23 Ocak 2008 00:03   mesajın adresini al  

koza,kelebeği bilmez
koza,kelebeği bilmez
7 Mart 2008 22:45   mesajın adresini al  

Sayfalar: 1      şu anda 1 - 12

sen de yazmak ister misin?
Binlerce üniversiteli gibi ortakantin'e katılabilirsin.
Hemen üye ol!

Bu foruma yorum eklemek için siteye üye olman veya giriş yapman gerekiyor.

Üniversiteliler ortakantin forumlarında gündemi takip ediyor, arkadaşlarıyla ve diğer üyelerle fikir alışverişinde bulunuyor ve sınırsızca mesajlaşıyor!

Üye olmak, profilini ve fotoğraf albümünü oluşturmak için buraya tıkla.
ortakantin.com bir expodea üretimidir (c) 2005-2009